Як приготувати агрус через м’ясорубку без варіння?
Ягоди без термічної обробки зберігають всю користь і смак, а цукор дозволяє їм залишатися у свіжому вигляді як можна довше і є чудовим консервантом. Готується такий десерт на зиму легко і просто, і з ним може впоратися навіть недосвідчена господиня.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Агрус – 1 кг
- Цукор-пісок – 1,2 кг
Процес приготування:
1. Ягоди агрусу перебрати, прибрати зіпсовані або м’яті ягоди, промити і розкласти на паперовому рушнику, щоб вони підсохли.
2. Агрус подрібнити, використовуючи м’ясорубку, і перекласти в підходящу за обсягом ємність.
3. Засипати перетерту ягоду цукром, добре перемішати і залишити на півгодини, щоб крупинки цукру розчинилися і змішалися з ягідним соком.
4. Простерилізувати підходящі за розміром баночки, покласти в неї перетертий аґрус, залишивши близько сантиметра зверху. Засипати порожній простір цукром, щоб запечатати сире варення і не допустити його бродіння.
5. Перетертий з цукром агрус подавати до тостів з маслом або використовувати для приготування випічки. Насолоджуйтесь!