Пшоняна каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Розсипчаста каша з пшоняної крупи на воді в мультиварці

Пшоняна каша на воді – відмінний варіант для дієти або поста, який також підійде і вегетаріанцям. У таку кашу можна додавати різні сухофрукти або варення, а в найпростішому варіанті її прекрасно доповнить вершкове масло.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1 склянка
  • Вода – 4 склянки
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти.

2. Пшоняну крупу перебираємо, промиваємо спочатку в теплій, а потім у гарячій воді, щоб прибрати гіркоту.

3. Викладаємо крупу в чашу мультиварки, заливаємо її водою, додаємо сіль, цукор і масло.

4. Мультиварку закриваємо, вибираємо режим «Гречка» і готуємо до звукового сигналу. Потім вибираємо режим «Підігрів» і залишаємо кашу ще на 20 хвилин.

5. Готову кашу подаємо гарячою. Приємного апетиту!