В мультиварці каші виходять розсипчастими і разваристыми, наче з печі. До того ж готувати в мультиварці дуже просто: заклав інгредієнти і чекаєш результату. Пропонуємо вам 10 різноманітних рецептів пшоняної каші, приготовленої таким способом.
Як зварити пшоняну кашу на молоці в мультиварці Редмонд?
Пшоняна каша на сніданок – це смачно і корисно. Сучасна мультиварка Редмонд впорається з цим завданням в два рахунки. Діти їдять таку кашу з великим задоволенням.
Інгредієнти на
4 порц.
- Пшоно-1 склянка
- Молоко коров’яче 3 склянки
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати пшоняну кашу в мультиварці? Пшоно промийте кілька разів окропом і пару разів холодною водою.
- Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.
- У чашу викладіть пшоно.
- Потім влийте молоко, додайте цукор і сіль.
- Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Молочна каша» на 1 годину.
- Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і подавайте кашу на стіл.
Приємного апетиту!
Пшоняна каша на воді в мультиварці Редмонд
Пшенична каша – це поживна і корисна їжа. Її можна приготувати на сніданок або зварити як гарнір до рибних і м’ясних страв. Вегетаріанцям підійде також, варіант з овочами.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пшоно – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Пшоно переберіть і добре промийте проточною водою кілька разів.
2. У чашу мультиварки викладіть пшоно, додайте сіль і вершкове масло.
3. Влийте в миску воду.
4. Перемішайте крупу, щоб сіль розчинилася у воді. Виберіть режим «Крупа» на 40 хвилин.
5. Кашу подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Дуже смачна каша з пшоняної крупи в мультиварці Поларіс
Оригінальний варіант приготування пшоняної каші в мультиварці Поларіс. Використання мультиварки значно спрощує процес приготування їжі, всю основну роботу вона зробить за вас.
Час готування: 85 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пшоно – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Молоко – 1 склянка
- Сир – 300 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком, пшоно промийте водою кілька разів.
2. Викладіть пшоно в чашу мультиварки, влийте воду. Активуйте програму «Мій рецепт plus (мультиповар)» і готуйте 20 хвилин при температурі 100 градусів.
3. Після цього влийте молоко, всипте сіль і цукор. Зменшіть температуру до 80 градусів і продовжуйте готувати ще 35 хвилин.
4. Сир натріть на крупній тертці. Додайте в кашу сир і масло, закрийте кришку і дайте настоятися каші ще 10-15 хвилин.
5. Каша виходить дуже смачною і ситною.
Приємного апетиту!
Пшоняна каша на воді з гарбузом в мультиварці
Гарбуз можна додавати в багато види каш, вона добре розкриває і доповнює смак круп. У цьому рецепті ми розкриємо рецепт приготування пшоняної каші з гарбузом в мультиварці.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пшоно – 200 гр.
- Гарбуз – 200 гр.
- Вода – 0,8 л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Пшоно кілька разів промийте гарячою водою.
2. Гарбуз промийте, очистіть від шкірки і насіння, м’якоть наріжте кубиками.
3. У чашу мультиварки викладіть крупу і гарбуз.
4. Влийте воду, додайте цукор, сіль і вершкове масло. Закрийте кришку мультиварки і виберіть в меню програму «Крупа» на 30-35 хвилин.
5. Після звукового сигналу відкрийте кришку, перемішайте кашу і перевірте її готовність. При необхідності додайте води і включіть режим «Крупа» ще на 10-15 хвилин. Готову кашу подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як зварити молочну кашу з пшона з гарбузом в мультиварці?
Пшоняна каша в мультиварці – справжня знахідка для тих, хто харчується правильно і смачно, при цьому не витрачає багато часу на готування. Щоб зробити страву ще більш цікавим і поживним, ми вирішили додати в пшоняну кашу гарбуз.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пшоно – 180 гр.
- Гарбуз – 200 гр.
- Молоко – 2 склянки
- Вода – 2 склянки
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 гр.
Процес приготування:
1. Гарбуз промийте, очистіть від шкірки, м’якоть наріжте кубиками. Пшоно кілька разів промийте водою.
2. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.
3. У чашу викладіть пшоно і гарбуз, додайте сіль і цукор.
4. Після цього влийте молоко і воду, перемішайте, закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Молочна каша» на 30 хвилин.
5. Після звукового сигналу відкрийте мультиварку і розкладіть запашну кашу по тарілках.
Приємного апетиту!
Солодка пшоняна каша з родзинками в мультиварці
З пшона виходить красива і смачна жовта каша, а зварена на молоці в мультиварці, вона ще буде і дуже ніжною. Якщо ви хочете додати страві ще більше солодощі і вітамінів, додайте трохи родзинок або будь-яких інших сухофруктів.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Молоко – 3 склянки
- Родзинки – 20 гр.
- Пшоно – 1 склянка
- Цукор – 20 гр.
- Масло вершкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Пшоняну крупу промийте гарячою водою кілька разів.
2. Викладіть пшоно в чашу мультиварки, додайте сіль і цукор за смаком.
3. Ізюм промийте гарячою водою і просушіть його.
4. Влийте молоко, закрийте кришку мультиварки і активуйте програму «Каша» на 45 хвилин.
5. Після звукового сигналу додайте в кашу вершкове масло, перемішайте і залиште під кришкою ще на 10 хвилин.
6. Теплу пшоняну кашу з родзинками подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачну кашу з пшона в мультиварці-скороварці?
Пшоняна каша настільки універсальна, що її можна готувати до будь-якого прийому їжі. Робити її солоної і солодкої, додавати сухофрукти і горіхи або овочі і м’ясо. З цією кашею у вас не буде проблем урізноманітнити їжу.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Пшоно – 2 склянки
- Гарбуз – 400 гр.
- Молоко – 6 ст.
- Вода – 600 мл
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Гарбуз промийте, зріжте шкірку і очистіть його від насіння, м’якоть натріть на крупній тертці.
2. Пшоно промийте водою кілька разів. У чашу мультиварки викладіть пшоно, гарбуз, додайте сіль і цукор.
3. Потім влийте воду і молоко, перемішайте.
4. Закрийте кришку мультиварки-скороварки, виберіть режим «Каша» на 20 хвилин.
5. Після закінчення програми бажано дати настоятися каші хоча б 10 хвилин, щоб скороварка самостійно скинула тиск. Пшоняну кашу заправте вершковим маслом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Рідка пшоняна каша — пропорції молока і крупи
Рідка пшоняна каша багатьом нагадає дитинство і обіди в школі. Таку кашу добре подавати на сніданок, вона поживна і добре засвоюється організмом.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Пшоно – 100 гр.
- Молоко – 200 мл
- Вода – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Пшоно переберіть, ретельно промийте кілька разів гарячою водою.
2. У чашу мультиварки викладіть пшоно.
3. Додайте сіль і цукор, влийте воду і молоко.
4. Закрийте кришку мультиварки і виберіть режим «Молочна каша» на 25 хвилин.
5. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, додайте вершкове масло, перемішайте, розкладіть по тарілках, прикрасьте сухофруктами і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дуже смачна пшоняна каша з м’ясом в мультиварці
Пропонуємо вам ситний варіант пшоняної каші. Таке блюдо на обід або вечерю буде вельми до речі. У рецепті можна використовувати як звичайне філе курки, так і м’ясний фарш.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пшоно – 1,5 склянки
- Фарш – 400 гр.
- Цибуля – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Цибулю наріжте невеликими кубиками.
2. У чашу мультиварки влийте рослинне масло і викладіть цибулю. Активуйте режим «Смаження» на 10 хвилин.
3. Через 5 хвилин додайте в чашу фарш. В кінці програми засмажку посоліть і додайте хмелі-сунелі.
4. На сухій сковороді обсмажте пшоно до легкого коричневого кольору. Потім перекладіть пшоно в чашу мультиварки.
5. Влийте в чашу окріп до рівня крупи. Закрийте кришку мультиварки і виберіть у меню режим «Плов». Через 40 хвилин від початку програми можна перевірити достатньо води в чаші і при необхідності долити.
6. Каша виходить смачною, ситною і розсипчастою.
Приємного апетиту!
Як приготувати пшоняну кашу в мультиварці з відкладеним стартом?
Мультиварка – незамінна кухонна техніка з безліччю різних корисних хитрощів. Наприклад, якщо ви хочете на сніданок пшоняну кашу, але вам дуже важко встати рано вранці, то можна скористатися функцією відкладеного старту.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Пшоно – 80 гр.
- Молоко – 240 мл
- Вода – 240 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Пшоно промийте і викладіть в чашу мультиварки.
2. У чашу додайте сіль і цукор, влийте молоко і воду.
3. Щоб каша не піднімалася, змастіть чашу вище рівня рідини вершковим маслом.
4. Закрийте кришку мультиварки, виставите режим «Каша», далі виберіть функцію відкладеного старту і встановіть необхідний час для початку готування.
5. Вранці вам залишиться тільки відкрити кришку мультиварки, викласти кашу в тарілку і заправити її маслом.
Приємного апетиту!