Пшоняна каша з гарбузом на молоці – 9 рецептів з фото покроково

Пшоно-рисова каша з гарбузом на молоці

Пшоно-рисова каша з гарбузом на молоці – це відмінний спосіб урізноманітнити новим смаком свій сніданок. Пшоно добре поєднується з рисом, а гарбуз надає особливий аромат. Головне — правильно приготувати кашу так, щоб крупа була однаковою по консистенції. Тоді результат вас приємно здивує!

Порції: 6

Час готування: 50 хв.

Склад:

  • Пшоно – 150 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Мед – 1,5 ч. л.
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 600 мл

Процес приготування:

1. Крупу перебираємо і промиваємо в ситечку під теплою водою. Даємо воді стекти.

2. Засипаємо крупу в каструлю, додаємо масло і заливаємо 2 ст. молока.

3. Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо її невеликими шматочками.

4. Перекладаємо їх у невелику каструльку, заливаємо водою і варимо 10 хв. після того, як вода закипить.

5. Зливаємо воду з гарбуза і перекладаємо її до крупі.

6. Ставимо крупу на вогонь. Коли маса почне кипіти, додаємо в неї мед і зменшуємо температуру до мінімальної. Закриваємо каструлю кришкою. Через 10 хв. перевіримо кашу на готовність, перешкодимо і вже з відритої кришкою продовжуємо варити ще 15 хв.

7. В кінці додаємо сіль і цукор за смаком.

Приємного апетиту!