Пшоно-рисова каша з гарбузом на молоці
Пшоно-рисова каша з гарбузом на молоці – це відмінний спосіб урізноманітнити новим смаком свій сніданок. Пшоно добре поєднується з рисом, а гарбуз надає особливий аромат. Головне — правильно приготувати кашу так, щоб крупа була однаковою по консистенції. Тоді результат вас приємно здивує!
Порції: 6
Час готування: 50 хв.
Склад:
- Пшоно – 150 гр.
- Рис – 150 гр.
- Гарбуз – 200 гр.
- Мед – 1,5 ч. л.
- Сіль – щіпка
- Цукор – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко – 600 мл
Процес приготування:
1. Крупу перебираємо і промиваємо в ситечку під теплою водою. Даємо воді стекти.
2. Засипаємо крупу в каструлю, додаємо масло і заливаємо 2 ст. молока.
3. Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо її невеликими шматочками.
4. Перекладаємо їх у невелику каструльку, заливаємо водою і варимо 10 хв. після того, як вода закипить.
5. Зливаємо воду з гарбуза і перекладаємо її до крупі.
6. Ставимо крупу на вогонь. Коли маса почне кипіти, додаємо в неї мед і зменшуємо температуру до мінімальної. Закриваємо каструлю кришкою. Через 10 хв. перевіримо кашу на готовність, перешкодимо і вже з відритої кришкою продовжуємо варити ще 15 хв.
7. В кінці додаємо сіль і цукор за смаком.
Приємного апетиту!