Домашній пиріг з м’ясом на швидку руку
Пропонуємо вам староруський рецепт простого пирога з м’ясною начинкою, приготувати який не складе труднощів навіть для недосвідченої господині. Випічка буде пишною і смачною без додавання дріжджів і яєць.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Кількість порцій– 1.
Склад:
- Борошно — 600 гр.
- Кефір — 300 мл
- Цукор — 1/2 склянки
- Сіль — 1 ч. л.
- Сода — 1/2 ч. л.
- Масло рослинне — 3 ст. л.
- Фарш м’ясний — 300 гр.
- Цибуля — 1 шт.
- Спеції — за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У підходить за розміром мисці змішуємо 300 мл кефіру і половину чайної ложки соди. Додаємо до інгредієнтів половину чайної ложки солі. Знову перемішуємо масу.Крок 2. Вливаємо в суміш 3 столові ложки рослинної олії. Перемішуємо продукти. Просіваємо борошно через сито в окремий посуд з широкими краями. Поступово додаємо борошно в рідку суміш і замішуємо тісто без грудочок.
Крок 3. Вимішуємо грудку руками. Коли тісто перестане липнути до долонь, накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на «відпочинок» (20-30 хвилин).
Крок 4. Для пирога беремо готовий свинячий фарш, так як він більш соковитий. З такою начинкою пиріг також буде більш соковитим і смачним. Приправляємо фарш сіллю і перцем.
Крок 5. Одну цибулину середнього розміру очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Викладаємо цибулю до м’ясного фаршу і перемішуємо ложкою.Крок 6. Застеляємо дно форми для випікання пергаментним папером. 2/3 від загальної кількості тесту розгортаємо в пласт і укладаємо поверх паперу в форму. М’ясну начинку з цибулею розподіляємо по тесту, відступаючи від його країв кілька сантиметрів. Розкачуємо частину тіста і накриваємо нею начинку. Верх змащуємо солодкою водою для глянсового блиску. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів. Закріплюємо краю пирога і ставимо його в духову шафу. Випікаємо пиріг 30-40 хвилин.
Приємного апетиту!