Пиріг на швидку руку – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Домашній пиріг з м’ясом на швидку руку

Пропонуємо вам староруський рецепт простого пирога з м’ясною начинкою, приготувати який не складе труднощів навіть для недосвідченої господині. Випічка буде пишною і смачною без додавання дріжджів і яєць.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Кількість порцій– 1.

Склад:

  • Борошно — 600 гр.
  • Кефір — 300 мл
  • Цукор — 1/2 склянки
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Масло рослинне — 3 ст. л.
  • Фарш м’ясний — 300 гр.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Спеції — за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У підходить за розміром мисці змішуємо 300 мл кефіру і половину чайної ложки соди. Додаємо до інгредієнтів половину чайної ложки солі. Знову перемішуємо масу.Крок 2. Вливаємо в суміш 3 столові ложки рослинної олії. Перемішуємо продукти. Просіваємо борошно через сито в окремий посуд з широкими краями. Поступово додаємо борошно в рідку суміш і замішуємо тісто без грудочок.

Крок 3. Вимішуємо грудку руками. Коли тісто перестане липнути до долонь, накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на «відпочинок» (20-30 хвилин).

Крок 4. Для пирога беремо готовий свинячий фарш, так як він більш соковитий. З такою начинкою пиріг також буде більш соковитим і смачним. Приправляємо фарш сіллю і перцем.

Крок 5. Одну цибулину середнього розміру очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Викладаємо цибулю до м’ясного фаршу і перемішуємо ложкою.Крок 6. Застеляємо дно форми для випікання пергаментним папером. 2/3 від загальної кількості тесту розгортаємо в пласт і укладаємо поверх паперу в форму. М’ясну начинку з цибулею розподіляємо по тесту, відступаючи від його країв кілька сантиметрів. Розкачуємо частину тіста і накриваємо нею начинку. Верх змащуємо солодкою водою для глянсового блиску. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів. Закріплюємо краю пирога і ставимо його в духову шафу. Випікаємо пиріг 30-40 хвилин.

Приємного апетиту!