Пиріг на швидку руку – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Простий рецепт пирога з ягодами до чаю

Радимо приготувати пиріг з даного рецептом з ягодами, які мають у своєму складі кислинку. Найкращим варіантом будуть смородина або вишня. Випічка володіє ніжним смаком і красивим видом, тому з легкістю прикрасить навіть святковий стіл.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 35-40 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Борошно — 350 гр.
  • Цукор — 300 гр.
  • Кефір — 300 мл
  • Яйця — 3 шт.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Цукор ванільний — 1 ст. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Ягоди — 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця (3 штуки) промиваємо проточною водою і насухо обтираем чистим рушником. Ставимо на робочу поверхню столу миску і акуратно вбиваємо яйця. Стежимо за тим, щоб шкаралупа не потрапила в ємність.

Крок 2. В яєчну масу додаємо 300 грамів цукру і розбиваємо продукти тим пристосуванням, яке у вас є: блендером, міксером або віночком.Крок 3. Борошно і розпушувач слід змішати в загальній ємності і просіяти через сито заздалегідь. Потім до інгредієнтів додаємо ванільний цукор і соду. Перемішуємо суху масу і додаємо її до суміші яєць і цукру. Вливаємо кефір (300 мл) і замішуємо тісто досить інтенсивно, щоб уникнути появи грудочок.

Крок 4. Будь-яку форму для випічки застеляємо пергаментним папером. Поверх неї заливаємо тісто і рівномірно розподіляємо його по дну ємності. Прикрашаємо тісто ягодами — замороженими або свіжими (потрібно, щоб ягоди трохи потопали в тесті). Якщо ви вибрали вишню, то її варто звільнити від кісточок. Посипаємо заготівлю невеликою кількістю цукру.

Крок 5. Нагріваємо духовку до температури 180 градусів. Ставимо в духову шафу пиріг на 35-40 хвилин. Після того, як випічка буде готова, її слід охолодити і подати до столу з збитими вершками.

Приємного апетиту!