Простий рецепт пирога з ягодами до чаю
Радимо приготувати пиріг з даного рецептом з ягодами, які мають у своєму складі кислинку. Найкращим варіантом будуть смородина або вишня. Випічка володіє ніжним смаком і красивим видом, тому з легкістю прикрасить навіть святковий стіл.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 35-40 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Борошно — 350 гр.
- Цукор — 300 гр.
- Кефір — 300 мл
- Яйця — 3 шт.
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Цукор ванільний — 1 ст. л.
- Сода — 1/2 ч. л.
- Ягоди — 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця (3 штуки) промиваємо проточною водою і насухо обтираем чистим рушником. Ставимо на робочу поверхню столу миску і акуратно вбиваємо яйця. Стежимо за тим, щоб шкаралупа не потрапила в ємність.
Крок 2. В яєчну масу додаємо 300 грамів цукру і розбиваємо продукти тим пристосуванням, яке у вас є: блендером, міксером або віночком.Крок 3. Борошно і розпушувач слід змішати в загальній ємності і просіяти через сито заздалегідь. Потім до інгредієнтів додаємо ванільний цукор і соду. Перемішуємо суху масу і додаємо її до суміші яєць і цукру. Вливаємо кефір (300 мл) і замішуємо тісто досить інтенсивно, щоб уникнути появи грудочок.
Крок 4. Будь-яку форму для випічки застеляємо пергаментним папером. Поверх неї заливаємо тісто і рівномірно розподіляємо його по дну ємності. Прикрашаємо тісто ягодами — замороженими або свіжими (потрібно, щоб ягоди трохи потопали в тесті). Якщо ви вибрали вишню, то її варто звільнити від кісточок. Посипаємо заготівлю невеликою кількістю цукру.
Крок 5. Нагріваємо духовку до температури 180 градусів. Ставимо в духову шафу пиріг на 35-40 хвилин. Після того, як випічка буде готова, її слід охолодити і подати до столу з збитими вершками.
Приємного апетиту!