Пиріг Три склянки з яблуками – 6 рецептів насипного пирога з покроковими фото

Пиріг “Три склянки” з яблуками — це шикарна розсипчаста випічка, яку приготує навіть дитина. Десерт завжди вдається і над ним не потрібно “чаклувати”, як, приміром, над бісквітом. Ще однією перевагою є те, що для приготування не потрібні яйця. Ніжна соковита текстура із запеченою хрусткою скоринкою підкорить будь-якого ласуна. У добірці зібрані елементарні рецепти, обов’язково скористайтесь. У яблучний сезон добірка особливо актуальна.

Насипний пиріг “Три склянки” з яблуками в духовці

Насипний пиріг “Три склянки” з яблуками в духовці стане для вас улюбленим частуванням. Елементарне ласощі не завдасть клопоту. Найскладніше – обробити яблука і натерти їх на тертці. Наскільки пиріг виходить смачним, неможливо описати словами. Тільки спробувавши, ви зможете переконатися в моїх словах.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яблука 1 кг
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Молоко коров’яче 300 мл
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Манна крупа-1 склянка
  • Розпушувач 1.5 ч. л.
  • Кориця 1 щіпка
  • Ванільний цукор – ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти для насипного пирога “Три склянки” з яблуками в духовці. Фрукти добре промиваємо і залишаємо обсохнути на рушник.
  2. В об’ємній посуді об’єднуємо просіяне борошно, манну крупу, звичайний і ванільний цукор, а також пекарський порошок. Гарненько змішуємо.
  3. Вогнетривку форму вистилаємо силіконізованим папером для випічки. За допомогою ложки формуємо перший шар із сухих інгредієнтів.
  4. Підготовлені яблука очищаємо від шкірки і серцевини. Після чого натираємо їх на крупній тертці. Половину фруктової стружки розподіляємо по сухому шару.
  5. Яблучний шар присипаємо сухими компонентами.
  6. Розсипаємо залишилися яблука, розрівнюємо і посипаємо рештою сухими інгредієнтами. Зверху заливаємо теплим молоком і проколюємо пиріг виделкою, щоб молоко рівномірно розподілилося по майбутній випічці.
  7. Переміщуємо форму в нагріту до 180° духовку приблизно на годину. Через деякий час відключаємо нагрівання і остуджуємо пиріг усередині духової шафи. Дістаємо рум’яну випічку.
  8. Пиріг витягаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою за бажанням і розрізаємо на шматочки.
  9. Подаємо з напоями. Приємного апетиту!

Пиріг “Три склянки” з яблуками і молоком

Пиріг “Три склянки” з яблуками і молоком готується з максимально простих і бюджетних інгредієнтів. Для начинки рекомендую використовувати кисло-солодкі сорти яблук. У поєднанні з розсипчастим солодким тістом смак виходить набагато цікавіше. З чашкою чаю або кави пиріг зникає миттєво.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо склянку борошна і розпушувач. Всипаємо крупу і цукровий пісок.

Крок 2. Розмішуємо сухі компоненти.

Крок 3. Яблука грунтовно промиваємо й обсушуємо рушником. Озброївшись економкою, звільняємо від шкірки.

Крок 4. Беремо тертці з великими отворами і натираємо яблука, попередньо видаливши насінну коробку. Щоб яблука не набули темний колір, поливаємо соком цитруса.

Крок 5. Простелив роз’ємну форму силіконізовані пергаментом, формуємо яблучне виріб. Висипаємо третину сухих продуктів, розподіляємо терті яблука.

Крок 6. Повторюємо шари. Зверху засипаємо залишився сухим тестом.

Крок 7. Підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому вершкове масло. Прогріваємо духова шафа, виставивши на регуляторі 180°.

Крок 8. Рідкою субстанцією поливаємо пиріг. Проколюємо ножем або виделкою, щоб рівномірно розподілити по тесту.

Крок 9. Переміщаємо форму в духовку на 50 хвилин. Часу може знадобитися менше, все залежить від вашої техніки.

Крок 10. З допомогою прихваток акуратно дістаємо форму з гарячим пирогом і даємо йому деякий час охолонути. Після чого знімаємо роз’ємні бортики. Переміщаємо яблучне виріб на блюдо і ріжемо на шматки. Пробуємо пиріг зі свежезаваренним чаєм. Приємного апетиту!

Насипний яблучний пиріг “Три склянки” з манкою

Насипний яблучний пиріг “Три склянки” з манкою являє собою надзвичайно апетитна ласощі. Любителі домашньої випічки і десертів залишаться в захваті від дивовижного пирога. Швидкий рецепт реалізувати зовсім не складно. Процес займе не більше 15 хвилин. Залишиться справа за малим. Наскільки швидко пиріг спечеться – залежить від вашої техніки.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Борошно – 160 гр.
  • Масло вершкове – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Манна крупа – 130 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – на кінчику ножа.
  • Сік лимона – 3 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Коричневий цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці змішуємо по склянці манки, цукрового піску і просіяного борошна. Додаємо пекарський порошок і сіль на кінчику ножа. Добре перемішуємо сухі компоненти. Отриману суміш ділимо на чотири частини. Вершкове масло дістанемо пізніше.

Крок 2. Яблука кисло-солодкого сорту промиваємо і витираємо на сухо. Беремо економку і чистимо шкірку. Розділивши навпіл, вирізаємо серцевину. Плоди тремо на тертці. Перекладаємо в миску, видавлюємо лимонний сік, посипаємо корицею і коричневим цукром. Розмішуємо.

Крок 3. Дно рознімної форми застеляємо силіконізовані пергаментом, розсипаємо частина сухого тіста, потім розподіляємо третину фруктової маси. Далі натираємо четверту частину від загальної кількості підмороженого вершкового масла.

Крок 4. Включаємо розігрів, встановивши на 180°. Знову повторюємо всі маніпуляції ще два рази.

Крок 5. Зверху засипаємо залишилася сухою масою і натираємо останню частину масла. Поміщаємо форму випікатися на 40 хвилин.

Крок 6. Через зазначений час акуратно дістаємо виріб і остуджуємо його у формі. Після охолодження знімаємо бортики і переміщаємо яблучний десерт на блюдо. Прикрасивши цукровою пудрою, нарізаємо на порції і подаємо до чаю. Приємного апетиту!

Яблучний пиріг “Три склянки” з вершковим маслом

Яблучний пиріг “Три склянки” з вершковим маслом тане в роті. Волога всередині з скоринкою зверху, випічка не залишить нікого байдужим. Пиріг подають до ароматним гарячих напоїв або доповнюють холодним молоком. Обов’язково спечіть яблучний десерт для домочадців і порадуйте їх!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 1,3 кг
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 210 гр.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємній чашці об’єднуємо крупу, борошно і цукровий пісок.

Крок 2. Перемішавши інгредієнти, вводимо розпушувач і ванільний цукор. Грунтовно змішавши інгредієнти, ділимо їх на чотири частини.

Крок 3. Сполоснувши яблука, очищаємо їх від шкірки і насіннєвий коробки, подрібнюємо на тертці. При бажанні поливаємо цитрусовим соком, щоб зберегти світлий колір. Ділимо яблучну стружку на три частини.

Крок 4. Вогнетривку форму вистилаємо якісним пергаментом. Розсипаємо по дну частину сухої суміші.

Крок 5. Зверху розподіляємо терті яблука.

Крок 6. Двічі повторюємо ті ж дії, а зверху насипати суху масу. Утрамбовуємо ложкою.

Крок 7. Після того, як сформували всі шари, підморожене масло ріжемо на шматочки і викладаємо поверх сухого шару.

Крок 8. Нагріваємо духовку при 180°. Прибираємо нашу форму випікатися приблизно на годину.

Крок 9. Після приготування акуратно за допомогою прихваток витягаємо пиріг. Ставимо його на дощечку і чекаємо, коли виріб охолоне. Прибираємо роз’ємні бортики, переміщаємо пиріг на блюдо. Посипаємо зверху корицею або цукровою пудрою і ріжемо на шматки.

Крок 10. Доповнюємо улюбленими напоями. Приємного апетиту!

Пиріг “Три склянки” з сиром

Пиріг “Три склянки” з сиром володіє ніжною текстурою. Чудове частування обов’язково сподобається всім, хто не любить довгої готування. Реалізувати рецепт зможе кожний без особливої праці. Пиріг презентують як в теплом, так і в холодному вигляді.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр. + для змащування форми.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Манка – 130 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сир – 300 гр.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Сіль – на кінчику ножа.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Обполіскуємо яблука.

Крок 2. З промитих яблучок зрізаємо шкірку овочечисткою, виймаємо серцевину і натираємо на крупній тертці, вичавлюємо сік лимона і розмішуємо, щоб зберегти презентабельний вигляд.

Крок 3. Відміряємо по склянці борошна, манки і цукру. Кількість солодощі балансуємо в залежності від бажаного результату і натуральній солодощі фруктів.

Крок 4. Змішуємо сухі складові. Сиплемо розпушувач і солимо. Розмішуємо віночком.

Крок 5. Скляну ємність для випікання змащуємо вершковим маслом. Нагріваємо духовку, прокрутивши важіль на позначку 180°.

Крок 6. Посипаємо сухою сумішшю.

Крок 7. Сир протираємо, використовуючи сито, або пробиваємо блендером. Жирність продукту не принципова. Можна використовувати м’який сир, з брикету або зернистий. Розсипаємо сир, присмачений ванільним цукром.

Крок 8. Повторюємо шар із сухих інгредієнтів.

Крок 9. Розкладаємо терті яблука по всій площі.

Крок 10. Закриваємо фруктовий шар сухими компонентами.

Крок 11. Натираємо вершкове масло і рівномірно розподіляємо. Проколюємо пиріг ножем по всій площі, щоб розтануло масло проникло всередину. Завдяки маслу утворюється апетитна верхівка. Щоб верх сильно не перепікся, в середині випікання прикриваємо фольгою.

Крок 12. Випікаємо 45 хвилин, через час дістаємо виріб і остуджуємо. Акуратно виймаємо з форми.

Крок 13. Декоруємо змеленим в пудру цукром за бажанням.

Крок 14. Ріжемо на шматки і угощаемся випічкою. Приємного апетиту!

Пиріг “Три склянки” з яблуками в мультиварці

Пиріг “Три склянки” з яблуками в мультиварці володіє незвичайним ароматом і чудовим смаком. Щоб реалізувати пиріг, знадобиться мінімум доступних інгредієнтів, які знайдуться у запасливой господині. Ніжна випічка подобається абсолютно всім – і дорослим, і малятам.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр. + для змащування пергаменту.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Манка – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Відміряємо по склянці манної крупи, цукрового піску і попередньо просіяного борошна. Висипаємо у містку посуд, сиплемо порцію розпушувача і гарненько вимішуємо. Розсипаємо суху суміш з трьох ємностях.

Крок 3. Яблука добре промиваємо, чистимо шкірку економкою і витягаємо насінну коробку. Фрукти відправляємо в комбайн або натираємо на терці.

Шок 4. Ємність мультиварки вистилаємо пергаментом, попередньо промасленим. Розсипаємо третину сухих компонентів.

Крок 5. Розподіляємо терті яблука.

Крок 6. Повторюємо шари, висипаємо останню частину сухих інгредієнтів і розрівнюємо.

Крок 7. Подмерзшее масло ріжемо тонкими слайсами і укладаємо поверх.

Крок 8. Закриваємо кришку приладу, на панелі активуємо програму “Випічка”, встановивши час готування – 1 годину. Запускаємо процес кнопкою старт.

Крок 9. Після закінчення програми відкриваємо кришку приладу і зверху розміщуємо кошик для варіння на пару. Перевертаємо і остуджуємо.

Крок 10. Коли пиріг охолоне, перекладаємо в посуд для подавання. Посипаємо цукровою пудрою.

Крок 11. Заварюємо напої.

Крок 12. Ділимо випічку на порції. Приємного апетиту!