
Пиріг “Три склянки” з яблуками — це шикарна розсипчаста випічка, яку приготує навіть дитина. Десерт завжди вдається і над ним не потрібно “чаклувати”, як, приміром, над бісквітом. Ще однією перевагою є те, що для приготування не потрібні яйця. Ніжна соковита текстура із запеченою хрусткою скоринкою підкорить будь-якого ласуна. У добірці зібрані елементарні рецепти, обов’язково скористайтесь. У яблучний сезон добірка особливо актуальна.
Насипний пиріг “Три склянки” з яблуками в духовці
Насипний пиріг “Три склянки” з яблуками в духовці стане для вас улюбленим частуванням. Елементарне ласощі не завдасть клопоту. Найскладніше – обробити яблука і натерти їх на тертці. Наскільки пиріг виходить смачним, неможливо описати словами. Тільки спробувавши, ви зможете переконатися в моїх словах.

Інгредієнти на
6 порц.
- Яблука 1 кг
 - Борошно пшеничне-1 склянка
 - Молоко коров’яче 300 мл
 - Цукор-пісок-1 склянка
 - Манна крупа-1 склянка
 - Розпушувач 1.5 ч. л.
 - Кориця 1 щіпка
 - Ванільний цукор – ½ ч. л.
 
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти для насипного пирога “Три склянки” з яблуками в духовці. Фрукти добре промиваємо і залишаємо обсохнути на рушник.
 - В об’ємній посуді об’єднуємо просіяне борошно, манну крупу, звичайний і ванільний цукор, а також пекарський порошок. Гарненько змішуємо.
 - Вогнетривку форму вистилаємо силіконізованим папером для випічки. За допомогою ложки формуємо перший шар із сухих інгредієнтів.
 - Підготовлені яблука очищаємо від шкірки і серцевини. Після чого натираємо їх на крупній тертці. Половину фруктової стружки розподіляємо по сухому шару.
 - Яблучний шар присипаємо сухими компонентами.
 - Розсипаємо залишилися яблука, розрівнюємо і посипаємо рештою сухими інгредієнтами. Зверху заливаємо теплим молоком і проколюємо пиріг виделкою, щоб молоко рівномірно розподілилося по майбутній випічці.
 - Переміщуємо форму в нагріту до 180° духовку приблизно на годину. Через деякий час відключаємо нагрівання і остуджуємо пиріг усередині духової шафи. Дістаємо рум’яну випічку.
 - Пиріг витягаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою за бажанням і розрізаємо на шматочки.
 - Подаємо з напоями. Приємного апетиту!
 




















