Пироги – це символ домашнього затишку і тепла. Особливо смачними вони виходять зі свіжих ягід. Ми підібрали 5 відмінних рецептів пирога з аґрусом.
Дуже смачний пиріг з агрусом «Феєрверк»
Неможливо пройти повз цього чудового пирога з аґрусом, це просто феєрверк смаку. Він готується з ніжного пісочного тіста, стиглих ягід в вершковою заливці.
Інгредієнти на
6 порц.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Масло вершкове 120 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль за смаком
- Для начинки:
- Агрус 300 гр.
- Сметана 200 мл
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як спекти смачний пиріг з аґрусом у духовці? У миску просійте борошно, додайте цукор.
- Також викладіть в миску розм’якшене вершкове масло і одне яйце, перемішайте.
- Коли всі інгредієнти змішаються між собою, переходите до замісу руками.
- Тісто зберіть в колобок, загорнути в харчову плівку і приберіть в холодильник.
- Підготуйте начинку для пирога. У миску розбийте яйця, збийте їх віночком.
- В яєчну масу додайте сметану і цукор, перемішайте.
- Тісто розкачайте в тонкий пласт, потім перекладіть його у форму і зробіть невеликі бортики.
- На тісто викладіть ягоди агрусу. Зверху на ягоди влийте заливку.
- Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Готовий пиріг «Феєрверк» трохи остудіть, потім подавайте до чаю.

Приємного апетиту!