Пиріг з аґрусом – 5 рецептів в духовці з фото покроково

Пироги – це символ домашнього затишку і тепла. Особливо смачними вони виходять зі свіжих ягід. Ми підібрали 5 відмінних рецептів пирога з аґрусом.

Дуже смачний пиріг з агрусом «Феєрверк»

Неможливо пройти повз цього чудового пирога з аґрусом, це просто феєрверк смаку. Він готується з ніжного пісочного тіста, стиглих ягід в вершковою заливці.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Для начинки:
  • Агрус 300 гр.
  • Сметана 200 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з аґрусом у духовці? У миску просійте борошно, додайте цукор.
  2. Також викладіть в миску розм’якшене вершкове масло і одне яйце, перемішайте.
  3. Коли всі інгредієнти змішаються між собою, переходите до замісу руками.
  4. Тісто зберіть в колобок, загорнути в харчову плівку і приберіть в холодильник.
  5. Підготуйте начинку для пирога. У миску розбийте яйця, збийте їх віночком.
  6. В яєчну масу додайте сметану і цукор, перемішайте.
  7. Тісто розкачайте в тонкий пласт, потім перекладіть його у форму і зробіть невеликі бортики.
  8. На тісто викладіть ягоди агрусу. Зверху на ягоди влийте заливку.
  9. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Готовий пиріг «Феєрверк» трохи остудіть, потім подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Як приготувати пісочний пиріг з аґрусом?

пироги Пісочні мають приємну структуру і добре поєднуються з ягідними і фруктовими наповнювачами. Випічка з аґрусом виходить ніжною, з кисло-солодким смаком.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 300-350 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Аґрус – 300 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У просіяне борошно додайте 100 г цукру, сіль і розм’якшене вершкове масло, перемішайте.

2. Додайте 1 яйце і замісити гладке однорідне тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.

3. Форму застелити пекарським папером, тісто розкачайте діаметром трохи більше форми, перекладіть його у форму і зробіть бортики. На тісто покладіть агрус і нарізані яблука.

4. Для заливки змішайте 2 курячих яйця, сметану, 100 грам цукру і 2 столові ложки борошна.

5. Влийте заливку на пиріг. Помістіть форму з заготівлею в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35 хвилин.

6. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і прикрасьте листочками м’яти.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пирога з листкового тіста з аґрусом

У цьому рецепті ми розповімо, як спекти смачний і пишний листковий пиріг з аґрусом. Трохи старання, любові, кулінарної магії і у вас на столі буде чудова випічка до чаю.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Аґрус – 100-120 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Для початку приготуйте заварний крем. У каструлю влийте молоко, додайте яйце, цукор і борошно. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.

2. Поставте каструлю на повільний вогонь і, постійно помішуючи, варіть крем до загустіння.

3. Листкове тісто повністю розморозьте при кімнатній температурі. Розкотіть тісто в тонкий прямокутний пласт.

4. Форму змастіть рослинною олією. Покладіть тісто у форму так, щоб його половина залишилася зовні.

5. На тісто викладіть заварний крем. Агрус помийте і подрібніть в блендері. Подрібнений агрус викладіть у заглиблення у заварному кремі.

6. Накрийте начинку другою половиною тіста. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікайте пиріг 25-35 хвилин. Пиріг трохи остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Швидкий заливний пиріг на кефірі з аґрусом

Легкий рецепт приготування чудового пирога з аґрусом. Не треба бути великим кондитером щоб впорається з цим рецептом, з ним впорається навіть школяр.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Аґрус – 350 гр.
  • Кефір – 80 мл
  • Цукор – 160 гр.
  • Масло рослинне – 55 мл
  • Борошно пшеничне – 325 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Крохмаль – 45 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску налийте кефір, додайте 60 г цукру, сіль і рослинне масло. Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти цю суміш в миску.

2. Замісіть тісто, приблизно 1/3 частину відріжте і приберіть в морозилку.Необхідно тісто добре підморозити,щоб легше було натирати його на тертці.

3. Більшу частину тіста розкачати, викладіть у форму і зробіть бортики.

4. Агрус помийте. Ягоди разом з цукром і крохмалем подрібніть в блендері.

5. Ягідне пюре викладіть на тісто у форму. Другий шматок тіста натріть на крупній тертці прямо поверх начинки.

6. Пиріг випікайте в духовці при 190 градусах 35 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пирога з замороженим аґрусом

Заморожені ягоди найчастіше йдуть в хід, коли справа стосується випічки. Якщо у вас в морозилці знайдеться небагато агрусу, то скористайтеся цим рецептом і спечіть смачним пиріг для своєї сім’ї.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Яйця курячі – 7 шт.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Агрус заморожений – 400 гр.
  • Вершки 33 % – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Холодне вершкове масло наріжте кубиками. Борошно просіяти в миску.

2. У миску до борошні всипте цукор, перемішайте. Потім додайте олію і перемішайте інгредієнти руками до утворення дрібної крихти.

3. В отриману суміш збийте 2 яйця, додайте подрібнену лимонну цедру, перемішайте. Тісто зберіть у грудку, оберають його в харчову плівку і залиште в холодильник на годину.

4. Охолоджене тісто розкачайте в тонкий пласт, перекладіть його в круглу форму так, щоб воно покривало дно і боки. Дно наколіть виделкою в декількох місцях. Поставте форму з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

5. Агрус повністю розморозьте, перекладе в каструлю, засипте цукром і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Потім половину агрусу разом з сиропом протріть через сито.

6. Для заливки збийте 5 яєць разом з вершками. В отриману масу додайте перетертий агрус і добре перемішайте. В основу пирога викладіть другу частину варених ягід, зверху влийте заливку.

7. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30 хвилин. Перед тим, як подати пиріг, остудіть його.

Приємного апетиту!