Пироги – це символ домашнього затишку і тепла. Особливо смачними вони виходять зі свіжих ягід. Ми підібрали 5 відмінних рецептів пирога з аґрусом.
Дуже смачний пиріг з агрусом «Феєрверк»
Неможливо пройти повз цього чудового пирога з аґрусом, це просто феєрверк смаку. Він готується з ніжного пісочного тіста, стиглих ягід в вершковою заливці.
Інгредієнти на
6 порц.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Масло вершкове 120 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль за смаком
- Для начинки:
- Агрус 300 гр.
- Сметана 200 мл
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як спекти смачний пиріг з аґрусом у духовці? У миску просійте борошно, додайте цукор.
- Також викладіть в миску розм’якшене вершкове масло і одне яйце, перемішайте.
- Коли всі інгредієнти змішаються між собою, переходите до замісу руками.
- Тісто зберіть в колобок, загорнути в харчову плівку і приберіть в холодильник.
- Підготуйте начинку для пирога. У миску розбийте яйця, збийте їх віночком.
- В яєчну масу додайте сметану і цукор, перемішайте.
- Тісто розкачайте в тонкий пласт, потім перекладіть його у форму і зробіть невеликі бортики.
- На тісто викладіть ягоди агрусу. Зверху на ягоди влийте заливку.
- Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Готовий пиріг «Феєрверк» трохи остудіть, потім подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Як приготувати пісочний пиріг з аґрусом?
пироги Пісочні мають приємну структуру і добре поєднуються з ягідними і фруктовими наповнювачами. Випічка з аґрусом виходить ніжною, з кисло-солодким смаком.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 300-350 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Аґрус – 300 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Сметана – 200 мл
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У просіяне борошно додайте 100 г цукру, сіль і розм’якшене вершкове масло, перемішайте.
2. Додайте 1 яйце і замісити гладке однорідне тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
3. Форму застелити пекарським папером, тісто розкачайте діаметром трохи більше форми, перекладіть його у форму і зробіть бортики. На тісто покладіть агрус і нарізані яблука.
4. Для заливки змішайте 2 курячих яйця, сметану, 100 грам цукру і 2 столові ложки борошна.
5. Влийте заливку на пиріг. Помістіть форму з заготівлею в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35 хвилин.
6. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і прикрасьте листочками м’яти.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт пирога з листкового тіста з аґрусом
У цьому рецепті ми розповімо, як спекти смачний і пишний листковий пиріг з аґрусом. Трохи старання, любові, кулінарної магії і у вас на столі буде чудова випічка до чаю.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
- Аґрус – 100-120 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Молоко – 100 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Для початку приготуйте заварний крем. У каструлю влийте молоко, додайте яйце, цукор і борошно. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.
2. Поставте каструлю на повільний вогонь і, постійно помішуючи, варіть крем до загустіння.
3. Листкове тісто повністю розморозьте при кімнатній температурі. Розкотіть тісто в тонкий прямокутний пласт.
4. Форму змастіть рослинною олією. Покладіть тісто у форму так, щоб його половина залишилася зовні.
5. На тісто викладіть заварний крем. Агрус помийте і подрібніть в блендері. Подрібнений агрус викладіть у заглиблення у заварному кремі.
6. Накрийте начинку другою половиною тіста. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікайте пиріг 25-35 хвилин. Пиріг трохи остудіть, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Швидкий заливний пиріг на кефірі з аґрусом
Легкий рецепт приготування чудового пирога з аґрусом. Не треба бути великим кондитером щоб впорається з цим рецептом, з ним впорається навіть школяр.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Аґрус – 350 гр.
- Кефір – 80 мл
- Цукор – 160 гр.
- Масло рослинне – 55 мл
- Борошно пшеничне – 325 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Крохмаль – 45 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У миску налийте кефір, додайте 60 г цукру, сіль і рослинне масло. Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти цю суміш в миску.
2. Замісіть тісто, приблизно 1/3 частину відріжте і приберіть в морозилку.Необхідно тісто добре підморозити,щоб легше було натирати його на тертці.
3. Більшу частину тіста розкачати, викладіть у форму і зробіть бортики.
4. Агрус помийте. Ягоди разом з цукром і крохмалем подрібніть в блендері.
5. Ягідне пюре викладіть на тісто у форму. Другий шматок тіста натріть на крупній тертці прямо поверх начинки.
6. Пиріг випікайте в духовці при 190 градусах 35 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування пирога з замороженим аґрусом
Заморожені ягоди найчастіше йдуть в хід, коли справа стосується випічки. Якщо у вас в морозилці знайдеться небагато агрусу, то скористайтеся цим рецептом і спечіть смачним пиріг для своєї сім’ї.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Яйця курячі – 7 шт.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Агрус заморожений – 400 гр.
- Вершки 33 % – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Холодне вершкове масло наріжте кубиками. Борошно просіяти в миску.
2. У миску до борошні всипте цукор, перемішайте. Потім додайте олію і перемішайте інгредієнти руками до утворення дрібної крихти.
3. В отриману суміш збийте 2 яйця, додайте подрібнену лимонну цедру, перемішайте. Тісто зберіть у грудку, оберають його в харчову плівку і залиште в холодильник на годину.
4. Охолоджене тісто розкачайте в тонкий пласт, перекладіть його в круглу форму так, щоб воно покривало дно і боки. Дно наколіть виделкою в декількох місцях. Поставте форму з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
5. Агрус повністю розморозьте, перекладе в каструлю, засипте цукром і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Потім половину агрусу разом з сиропом протріть через сито.
6. Для заливки збийте 5 яєць разом з вершками. В отриману масу додайте перетертий агрус і добре перемішайте. В основу пирога викладіть другу частину варених ягід, зверху влийте заливку.
7. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30 хвилин. Перед тим, як подати пиріг, остудіть його.
Приємного апетиту!