Пиріг з черешнею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з черешнею дуже легкий, ніжний і річний. Краще всього готувати його зі свіжих ягід черешні. Проте якщо у вас виникне бажання приготувати ласощі взимку, можна замінити свіжі інгредієнти замороженими. Пиріг ідеальний для сімейного чаювання.

Пісочний пиріг з черешнею в духовці

При необхідності черешню можна замінити ягодами вишні. Смак буде трохи іншим: черешня на смак дуже солодкий, а вишня – з кислинкою. Вибір ягоди залежить від ваших уподобань.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Борошно 600 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 250 гр.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Черешня 500 гр.
  • Мигдаль солодкий 50 гр.
  • Жовток 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з черешнею в духовці? Вершкове масло слід заздалегідь розтопити в глибокій ємності. Потім всипати цукор і збити інгредієнти за допомогою міксера до утворення білої піни.
  2. Вбиваємо в суміш яйця. Збиваємо вінчиком або виделкою до однорідності.
  3. Ставимо окрему глибоку ємність. Всипаємо в дрібне сито борошно просіваємо її не менш двох разів, щоб вона збагатилася киснем. Тоді пиріг вийде пишним.
  4. Поступово вводимо муку в суміш яєць, масла і цукру. Замішуємо тісто і скачуємо в кулю. Загортаємо тісто у харчову плівку і прибираємо в холодильник на 40-60 хвилин.
  5. Перебираємо черешню. Якщо є зіпсовані ягоди, викидаємо їх. Видаляємо гілочки. Використовуємо спеціальний пристрій, щоб видалити кістки, або робимо це іншим доступним способом.
  6. Готове для випічки тісто дістаємо з холодильника і розрізаємо його на дві рівні частини. Розкачуємо з однієї частини пласт круглої форми і викладаємо у форму для випічки, заздалегідь вистелену пергаментним папером. На тісто викладаємо шар з черешні. Посипаємо її мигдалем.
  7. Розкачуємо другу частину тіста. Вона піде на прикрасу пирога. Тут все залежить від вашої фантазії. Розігріваємо духовку при 180 градусах. Через пару хвилин ставимо форму в духовку і випікаємо до готовності одну годину.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пирога з сиром і черешнею

Пиріг виходить дуже ніжним, смачним і ароматним. Приготування десерту займе мало часу. Пиріг підійде для святкового чаювання або затишних посиденьок в колі сім’ї.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Сир – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно вівсяна – 40 гр.
  • Розпушувач – ½ ч. л.
  • Замінник цукру – за смаком.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Черешня – 350 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Почнемо з приготування тіста для пирога. Для цього в окрему миску викладаємо сир. Вбиваємо до нього яйце. Перемішуємо інгредієнти.

2. Вводимо ванілін, замінник цукру і розпушувач. Перемішуємо і починаємо вводити борошно частинами. Замішуємо тісто. Як тільки вона буде готова, скачуємо в кулю, загортаємо плівкою. Прибираємо тісто в холодильник (в морозильну камеру на 30 хвилин.

3. Перевіряємо черешню на наявність пошкоджених ягід, видаляємо хвостики. Висипаємо черешню в друшляк і промиваємо прохолодною водою. Потім даємо зайвої вологи піти і обсушуємо ягоди. Позбавляємося від кісточок будь-яким доступним способом.

4. Викладаємо в каструлю черешню. В окремому посуді змішуємо крохмаль, воду і підсолоджувач. Перемішуємо інгредієнти до однорідності. Виливаємо суміш у каструлю з ягодами. Ставимо ємність на плиту і вмикаємо техніку. Варимо вміст каструлі пару хвилин до закипання. Ця процедура необхідна для того, щоб начинка не розтеклася при запіканні.

5. Дістаємо тісто з холодильника. Розкачуємо цілий пласт і викладаємо його у форму для запікання. Формуємо бортики і розкладаємо черешню по всій поверхні тіста.

6. Включаємо духовку і розігріваємо його при температурі 180 градусів пару хвилин. Потім підвищуємо градус до 200 і ставимо в духовку пиріг. Залишаємо на півгодини. Готову страву охолоджуємо і подаємо порційно.

Приємного апетиту!

Швидкий заливний пиріг на сметані з черешнею

Блюдо виходить дуже смачним і ароматним. Якщо ви вирішили приготувати пиріг не в літній час, черешню можна замінити іншим інгредієнтом. Також підійдуть заморожені ягоди.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Молоко – 200 мл
  • Черешня – 300 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Сметана 15% – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.

Процес приготування:

1. Займемося приготуванням тіста. Щоб полегшити собі завдання, можна скористатися кухонним комбайном. Якщо такої техніки немає, підійде блендер або міксер. Вершкове масло заздалегідь трохи розтоплюємо. Викладаємо його в миску. Додаємо цукор і вбиваємо яйце.

2. Збиваємо суміш продуктів до тих пір, поки не з’явиться масляна крихта. Потім всипаємо до інгредієнтів пшеничне борошно і розпушувач. Добре змішуємо інгредієнти в єдиний тістовій грудку. Загортаємо тісто в харчову плівку і кладемо в холодильник на 20 хвилин.

3. Тепер підготуємо заливку для майбутнього пирога. В окрему глибоку ємність заливаємо сметану та молоко. Додаємо кукурудзяний крохмаль. Вбиваємо яйце. Слідом додаємо цукор. Перемішуємо інгредієнти до однорідності вручну або за допомогою техніки.

4. Перебираємо ягоди черешні. Позбавляємося від гілочок і зіпсованих ягід. Промиваємо ягоди і даємо обсохнути. Потім видаляємо кісточки.

5. Готове до випічки тісто дістаємо з холодильника і розкачуємо круглий пласт. Потім викладаємо тісто всередину форми для запікання. Розподіляємо його по всьому денця, формуємо невеликі бортики. Викладаємо на тісто шар черешні.

6. Заливаємо пиріг рідкою сумішшю. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів. Через пару хвилин ставимо всередину духовки форму з заготівлею. Випікаємо 40 хвилин.

Приємного апетиту!

Повітряний пиріг на кефірі з черешнею в духовці

Спробуйте ніжний пиріг з ароматною і смачною начинкою. Блюдо виходить легким і повітряним. Повірте, вам захочеться готувати цей пиріг знову і знову.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Черешня – 200 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Пудра цукрова – за бажанням.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Для початку займемося черешнею. Перебираємо ягоди. Викидаємо гнилу черешню і видаляємо хвостики. Висипаємо черешню в друшляк і промиваємо. Коли зайва рідина стече, обсушуємо ягоди і видаляємо їх них кісточки будь-яким зручним способом.

2. У глибоку миску вбиваємо яйця, слідом висипаємо цукор. Збиваємо інгредієнти до однорідності віночком протягом двох хвилин, щоб пиріг вийшов пишним.

3. В яєчно-цукрову масу додаємо кефір. Збиваємо інгредієнти.

4. У дрібне сито всипаємо борошно і розпушувач. Просіваємо їх в окрему ємність пару раз, щоб наситити киснем. Якщо цього не зробити, пиріг не вийде повітряним. Всипаємо борошно і розпушувач в рідку суміш поступово. Паралельно перемішуємо інгредієнти так, щоб не утворювалися грудки.

5. Змащуємо форму вершковим маслом. Вливаємо рідке тісто всередину форми. Розкладаємо поверх тіста шар черешні. Включаємо духовку розігріваємо її при температурі 180 градусів. Ставимо форму всередину духової шафи і випікаємо пиріг 40-45 хвилин. Готовий виріб посипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Пишний дріжджовий пиріг з черешнею в духовці

Дріжджове тісто «примхливе», тому що вимагає визначених умов приготування. Приміщення для замісу має бути теплим і тихим. Дріжджі необхідно розводити у теплій воді, а борошно обов’язково повинна бути просіяна.

Час готування – 4 ч. 25 хв.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 25-40 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Дріжджі пресовані – 40 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Черешня – 350 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • цукрова Пудра – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Нагріваємо молоко до температури 30 градусів (можна перевірити за допомогою термометра). Висипаємо в молоко дріжджі столову ложку цукру і залишаємо на 10 хвилин. Потім всипаємо 160 грамів борошна і перемішуємо з дріжджами. Залишаємо суміш у спокої на півтори години до збільшення в об’ємі (в теплому і сухому місці).

2. У глибоку миску вбиваємо яйце. Слідом додаємо цукор, що залишився і заздалегідь розтоплене масло. Збиваємо інгредієнти до однорідності. Вливаємо рідку масу до дріжджів і борошна. Посипаємо сіллю і ваніліном. Починаємо заміс тесту.

3. Замішуємо тісто з рештками борошна. Перекладаємо тістовій грудку в окрему ємність і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.

4. Готове тісто трохи розминаємо. Беремо форму для випікання і змащуємо її рослинним маслом. Відокремлюємо більшу частину тіста розкачуємо її. Повинен вийти круглий пласт. Викладаємо тісто у форму. Розподіляємо його по дну форми, формуємо бортики.

5. Досліджуємо черешню на наявність гнилих ягід і гілочок. Позбавляємося від них і промиваємо черешню. Коли ягоди обсохнуть, видаляємо кісточки. Посипаємо готову начинку цукром і перемішуємо. Викладаємо масу по всій поверхні тіста.

6. З решти тіста формуємо кіски або прикраси будь-якої іншої форми. Викладаємо їх на черешню. Залишаємо заготовку на 15 хвилин. У невеликій ємності змішуємо цукрову пудру і яєчний жовток. Промазуємо сумішшю пиріг. Включаємо духовку і розігріваємо при температурі 220 градусів. Ставимо форму з пирогом всередину духовки і випікаємо 30-40 хвилин.

Приємного апетиту!

Як спекти смачний пиріг з черешнею на листковому тісті?

Якщо ви використовуєте для випічки пирога готове листкове тісто, обов’язково звертайте увагу на те, що написано на упаковці. Для кожного сорту листкового тіста вказується свій температурний режим.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 2 ч.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Черешня – 1 л
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Цукор – 4-6 ст. л.
  • Кориця – за бажанням.

Процес приготування:

1. Для початку слід розморозити тісто. Робимо це в умовах кімнатної температури заздалегідь. Розгортаємо розморожене тісто дуже акуратно й дбайливо, розрізаємо його на дві рівні частини. Беремо деко і застеляємо його пергаментним папером. Одну з частин тіста розкачуємо і викладаємо на папір. По краях тіста робимо надрізи через кожні 2 див.

2. Просіваємо борошно через дрібне сито в окрему глибоку ємність кілька разів. Беремо одну столову ложку просіяного борошна і висипаємо її в центр тіста. Розподіляємо борошно помилковою з нерозрізаною частини пласта.

3. Перебираємо черешню: позбавляємося від гнилих ягід, видаляємо гілочки. Промиваємо ягоди водою з допомогою друшляка. Витираємо ягоди паперовим рушником. Позбавляємо черешню від кісточок. Візуально ділимо черешню на дві рівні порції. Першу порцію викладаємо на цілу частину тесту, зайняту борошном.

4. Змішуємо цукор, корицю і борошно (по одній столовій ложці). Посипаємо ними черешню. Надрізані джгутики викладаємо у вигляді плетеного візерунка поверх ягід. За таким же принципом необхідно сформувати і другий пиріг.

5. Посипаємо пиріг двома ложками цукру. Включаємо духовку на розігрів. Виставляємо температуру 220 градусів. У розігріту духовку ставимо форму з пирогом. Зменшуємо температуру до 190 градусів і випікаємо 40-60 хвилин: повинна з’явитися золотава скоринка.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пирога з замороженої черешнею

В зимовий час не виходить приготувати пиріг з начинкою зі свіжих ягід. Замість них можна використовувати заморожені: заздалегідь дістаньте їх з холодильника і викладіть на друшляк після розморожування, щоб стекла зайва рідина.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • Цукор – 100 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Черешня заморожена – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.

Процес приготування:

1. Дістаємо необхідну кількість замороженої черешні з холодильника. Найкраще розморожувати ягоди на ніч, якщо ви збираєтеся готувати пиріг з ранку. Викладаємо черешню в глибоку миску. Коли ягоди будуть готові, переміщаємо їх в друшляк, щоб стекла рідина. Якщо є необхідність, злегка віджимаємо черешню, щоб пиріг не вийшов водянистим.

2. Тепер займемося тестом. Просіваємо борошно через дрібне сито (2-3 рази). Висипаємо до борошна сіль.

3. В окрему ємність вбиваємо яйце і всипаємо до нього цукор. Збиваємо інгредієнти до однорідності. Заздалегідь розтоплюємо вершкове масло. Додаємо його до яєчно-цукрової суміші і знову збиваємо. Починаємо вводити борошно з сіллю. Робимо це поступово, кожен раз перемішуємо суміш, щоб не утворювалися грудочки.

4. Замішуємо тісто і скручуємо його в один великий клубок. Загортаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин.

5. Приступаємо до приготування начинки. Необхідну кількість сиру пропускаємо через м’ясорубку 2-3 рази. Вбиваємо яйце в окрему ємність і всипаємо до нього цукор. Збиваємо інгредієнти до однорідності. Вливаємо яєчно-цукрову суміш до сиру, додаємо сметану. Перемішуємо продукти.

6. Готове тісто ділимо на дві частини, причому одна повинна бути більше іншої. Більшу частину розгортаємо по периметру форми для випікання (попередньо розстилаємо на форму папір для випічки). Поверх тіста викладаємо сирну начинку. Наступним шаром – черешню.

7. Розкачуємо ще один пласт тіста. Можна накрити пиріг зверху цілим пластом або включити фантазію і придумати інший варіант. Розігріваємо духовку. Ставимо форму з пирогом всередину. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Дуже смачний шоколадний пиріг з черешнею в духовці

Спробуйте приготувати пиріг з насиченим шоколадним смаком та начинкою з черешні. Подавайте страву до столу порційно разом з ароматним чаєм.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Черешня – 350 гр.
  • Борошно – 160 гр.
  • Какао – 50 гр.
  • Вода – 120 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 8 гр.
  • Масло соняшникове – 120 мл

Процес приготування:

1. Ставимо на конфорку каструлю з водою. Включаємо плиту і доводимо рідину до кипіння. У киплячу воду висипаємо какао і постійно помішуємо його. Варимо пару хвилин до загустіння. Готову масу охолодити.

2. В окрему глибоку ємність вбиваємо яйця. Висипаємо цукор і збиваємо міксером до однорідності обидва інгредієнта. Потім вливаємо олію і посипаємо суміш ваніліном. Знову збиваємо масу до однорідності.

3. Змішуємо борошно і розпушувач. Просіваємо масу через дрібне сито 2-3 рази. Додаємо просіяні інгредієнти в густу шоколадну масу. Збиваємо 2 хвилини.

4. Перебираємо черешню. Видаляємо гілочки. Якщо є гнилі ягоди, викидаємо їх. Промиваємо черешню і позбавляємося від кісточок будь-яким зручним способом. Акуратно висипаємо черешню в суміш какао і борошна. Обережно перемішуємо.

5. Змащуємо форму для запікання олією. Злегка присипаємо борошном і починаємо рівномірно розподіляти тісто.

6. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів. Через кілька хвилин ставимо всередину духовки форму з заготівлею і залишаємо на 40-50 хвилин.

7. Остуджуємо готову страву. Змішуємо цукрову пудру і какао. Посипаємо сухою сумішшю пиріг.

Приємного апетиту!