Чорна смородина – смачна і корисна ягода, яку можна використовувати в тому числі і для начинки пирогів. У статті зібрано 10 оригінальних рецептів прекрасною випічки на будь-який випадок.
Пісочний пиріг з чорною смородиною в духовці
Пісочний пиріг з чорною смородиною добре тримає форму, має хрустку скоринку і сочню ароматну начинку. У багатьох сім’ях такий рецепт є традиційним десертом вихідного дня.
Інгредієнти на
8 порц.
- Масло вершкове 100 гр.
- Борошно пшеничне 230 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Вода 3 ст. л. холодної
- Для начинки:
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- чорна Смородина 250 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як спекти пиріг з чорною смородиною в духовці? Борошно і розпушувач просіяти в миску, додайте цукор. Вершкове масло наріжте кубиками і додайте його в миску, перемішайте інгредієнти руками в дрібну крихту.
- Продовжуйте замішувати тісто, додаючи холодну воду по одній ложці. Доведіть тісто до однорідності і поки займаєтеся начинкою, помістіть його в холодильник.
- Смородину помийте і відкиньте на друшляк, щоб вона просохла. Потім змішати ягоди з крохмалем, звичайним і ванільним цукром.
- Форму застелити пергаментом. Тісто розділіть на дві не рівні частини. Більшу частину розкачайте і викладіть у форму, зробити бортики, наколіть його виделкою.
- На основу з пісочного тіста викладіть ягідну начинку.
- Другу частину тіста розкачати, наріжте тонкими смужками і розкладіть поверх начинки. Скріпіть краю тесту.
- Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів 35-40 хвилин. При бажанні можна посипати гарячий пиріг цукровою пудрою.

Приємного апетиту!