Чорна смородина – смачна і корисна ягода, яку можна використовувати в тому числі і для начинки пирогів. У статті зібрано 10 оригінальних рецептів прекрасною випічки на будь-який випадок.
Пісочний пиріг з чорною смородиною в духовці
Пісочний пиріг з чорною смородиною добре тримає форму, має хрустку скоринку і сочню ароматну начинку. У багатьох сім’ях такий рецепт є традиційним десертом вихідного дня.
Інгредієнти на
8 порц.
- Масло вершкове 100 гр.
- Борошно пшеничне 230 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Вода 3 ст. л. холодної
- Для начинки:
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- чорна Смородина 250 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як спекти пиріг з чорною смородиною в духовці? Борошно і розпушувач просіяти в миску, додайте цукор. Вершкове масло наріжте кубиками і додайте його в миску, перемішайте інгредієнти руками в дрібну крихту.
- Продовжуйте замішувати тісто, додаючи холодну воду по одній ложці. Доведіть тісто до однорідності і поки займаєтеся начинкою, помістіть його в холодильник.
- Смородину помийте і відкиньте на друшляк, щоб вона просохла. Потім змішати ягоди з крохмалем, звичайним і ванільним цукром.
- Форму застелити пергаментом. Тісто розділіть на дві не рівні частини. Більшу частину розкачайте і викладіть у форму, зробити бортики, наколіть його виделкою.
- На основу з пісочного тіста викладіть ягідну начинку.
- Другу частину тіста розкачати, наріжте тонкими смужками і розкладіть поверх начинки. Скріпіть краю тесту.
- Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів 35-40 хвилин. При бажанні можна посипати гарячий пиріг цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Як спекти смачний пиріг з сиром і чорною смородиною?
Цей рецепт чудового пирога з сиром і чорною смородиною зможе освоїти навіть кондитер початкового рівня. Випічка має легку консистенцію і ніжний смак.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Сметана – 80 мл
- Масло вершкове – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Для начинки:
- Сир – 400 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Сметана – 80 мл
- Крохмаль – 1,2 ст. л.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Смородина – 1 склянка
- Цукор коричневий – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Борошно просіяти в миску разом з розпушувачем, додайте рубане вершкове масло і перемішайте інгредієнти руками до отримання дрібної крихти.
2. Потім всипте цукор і викладіть сметану, перемішайте.
3. Замісіть однорідне тісто, загорнути його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
4. Сир разом з цукром збийте блендером. Додайте сметану, ванільну есенцію, крохмаль і все добре перемішайте.
5. Тісто розкачати, викладіть у форми, зробіть бортики і наколіть його виделкою.
6. На тісто викладіть сирну начинку, понад розкладіть чорну смородину, злегка втисніть її в сирну масу і посипте цукром.
7. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Пиріг виходить соковитим і смачним.
Приємного апетиту!
Пиріг з чорною смородиною та сметанною заливкою в домашніх умовах
Літній пиріг з першим урожаєм садової чорної смородини відмінно підійде для сімейного чаювання. Ще задовго до готовності чарівний аромат випічки розлетиться по дому і всі з нетерпінням будуть чекати появи десерту.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- чорна Смородина – 1 склянка
- Цукор – 0,8 ст. + 1 ст. л.
- Борошно – 1,5 склянки
- Сметана – 300 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Маргарин – 50 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- Горіх мускатний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Маргарин розтопіть на повільному вогні, трохи остудіть, додайте 1 яйце і 2 столові ложки сметани.
2. Далі всипте просіяне борошно, розпушувач, мускатний горіх, цукор і ванілін. Замісити не дуже густе тісто.
3. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї тісто і розрівняти його.
4. Для заливки змішайте сметану, яйце і столову ложку цукру.
5. На тісто викладіть ягоди смородини і влийте заливку.
6. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 35-40 хвилин, поки тісто по краях не зарум’яниться. Пиріг трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Смачний пиріг на кефірі з чорною смородиною
Простий пиріг для будь-якого випадку. Готується він просто і швидко. Чорна смородина наповнює випічку ароматом і яскравим кисло-солодким смаком.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 300 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
- чорна Смородина – 1 склянка
- Масло – для змазування форми.
Процес приготування:
1. У мисці збийте яйця з звичайним і ванільний цукром.
2. Далі всипте в миску просіяне борошно, розпушувач і влийте кефір, змішайте інгредієнти.
3. Тісто для пирога по консистенції нагадуватиме дуже густу сметану.
4. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, всипте чорну смородину і зверху влийте тісто.
5. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 40 хвилин. Готовий пиріг остудіть, вийміть з форми і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Дріжджовий пиріг з чорною смородиною в духовці
Солодка здобна випічка готується з дріжджового тіста. Пропонуємо вам приготувати м’який, соковитий дріжджовий пиріг з начинкою з чорної смородини.
Час готування: 180 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Дріжджі швидкодіючі – 12 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Молоко – 500 мл
- Сіль – 3 ч. л.
- Цукор – 7 ст. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Ванілін – за смаком.
- Борошно – 1 кг
- Для начинки:
- Смородина чорна – 200 гр.
- Борошно – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Мак – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У молоко з температурою 38 градусів додайте сіль і цукор, перемішати. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, одне ціле яйце і один білок.
2. Просійте борошно і змішайте її з дріжджами. З’єднайте рідкі та сухі інгредієнти, замісіть однорідне тісто, залиште його на 1-1,5 години в теплому місці.
3. Окремо змішайте борошно, цукор і мак, замерзле масло натріть на тертці. Перетріть інгредієнти руками в крихту і приберіть його в холодильник.
4. Форму для пирога змастіть маслом. Тісто викладіть у форму, сформуйте невеликі бортики. На тісто викладіть чорну смородину.
5. Зверху посипте ягоди олійною крихтою. Тісто змастіть збитим жовтком.
6. Випікайте пиріг зі смородиною в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Пиріг остудіть, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий покроковий рецепт пирога з чорною смородиною на листковому тісті
Від соковитого листкового пирога з чорною смородиною не можливо відмовитися. Готується пиріг дуже швидко, особливо, якщо використовувати для нього готове листкове тісто.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Тісто листкове – 250 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- чорна Смородина – 1 склянка
- Крохмаль – 1 ст. л.
- цукрова Пудра – для посипання.
Процес приготування:
1. Тісто повністю розморозьте, розкотіть його. Виріжте прямокутник розміром 26х16 сантиметрів.
2. Решту тіста наріжте смужками по 1-1,5 см шириною.
3. Окремо змішайте цукор і крохмаль.
4. Половину ягід розімніть виделкою і змішайте отриману масу з цукрово-крохмальної масою.
5. Викладіть начинку на тісто, зверху всипте решту ягід.
6. Поверх начинки розкладіть смужки тіста, краї основи загорніть до центру, зафіксуйте їх зубочистками.
7. Пиріг випікайте в духовці при 200 градусів 25-30 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Як приготувати пиріг з замороженої чорної смородини?
В зимовий період заморожені ягоди дозволять вам швидко приготувати смачну випічку до чаю. Ароматний і соковитий пиріг вийде з замороженої чорної смородини.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- цукрова Пудра – для посипання.
- Для начинки:
- чорна Смородина заморожена – 250 гр.
- Молоко згущене – 70 мл
- Молоко – 60 мл
- Крохмаль картопляний – 20 гр.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно, всипте цукор і натріть заморожене вершкове масло на тертці. Змішайте ці інгредієнти руками.
2. Додайте в миску яйце, перемішайте. Якщо тісто погано збирається у грудку, то додайте пару столових ложок крижаної води.
3. Тісто розкачати в круглий коржик, перекладіть його у форму, зробити бортики і наколіть його виделкою. Приберіть заготовку в холодильник на півгодини.
4. Заморожену чорну смородину викладіть в ситечко і розморозьте її.
5. Приготуйте заливку. Змішайте згущене молоко, крохмаль і звичайне молоко.
6. Дістаньте форму з тестом з холодильника. Викладіть ягоди і влийте заливку. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 200 градусів 30 хвилин.
7. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і можна подавати його на стіл.
Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з чорною смородиною в духовці
Літні ягоди активно використовуються господинями у приготуванні смачної випічки. Наприклад, дуже цікавими і красивими виходять відкриті пироги з чорною смородиною.
Час готування: 105 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Борошно – 150 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Для начинки:
- Смородина чорна – 200 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Вершки 33-38 % – 100 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Крохмаль – 20 гр.
Процес приготування:
1. М’яке вершкове масло розітріть з цукром.
2. Додайте в миску яйце, змішайте інгредієнти.
3. Частинами всипте борошно, замісіть однорідне тісто.
4. Тісто розкачайте і викладіть у форму, руками розподіліть тісто по всьому об’єму і зробіть бортики. Поставте форму з тістом в холодильник на півгодини.
5. Смородину подрібніть в блендері, додайте 100 мілілітрів окропу і перемішайте до однорідності. Потім ягідну масу протріть через сито.
6. Окремо збийте яйця віночком. Додайте в яєчну масу смородиновую масу, цукор, вершки і крохмаль, змішайте.
7. Форму з основою помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте 15 хвилин.
8. На корж викладіть начинку з чорної смородини і готуйте пиріг ще 30 хвилин.
9. Відкритий пиріг вийміть з форми, остудіть і потім подавайте разом з чаєм.
Приємного апетиту!