Дріжджовий пиріг з чорною смородиною в духовці
Солодка здобна випічка готується з дріжджового тіста. Пропонуємо вам приготувати м’який, соковитий дріжджовий пиріг з начинкою з чорної смородини.
Час готування: 180 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Дріжджі швидкодіючі – 12 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Молоко – 500 мл
- Сіль – 3 ч. л.
- Цукор – 7 ст. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Ванілін – за смаком.
- Борошно – 1 кг
- Для начинки:
- Смородина чорна – 200 гр.
- Борошно – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Мак – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У молоко з температурою 38 градусів додайте сіль і цукор, перемішати. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, одне ціле яйце і один білок.
2. Просійте борошно і змішайте її з дріжджами. З’єднайте рідкі та сухі інгредієнти, замісіть однорідне тісто, залиште його на 1-1,5 години в теплому місці.
3. Окремо змішайте борошно, цукор і мак, замерзле масло натріть на тертці. Перетріть інгредієнти руками в крихту і приберіть його в холодильник.
4. Форму для пирога змастіть маслом. Тісто викладіть у форму, сформуйте невеликі бортики. На тісто викладіть чорну смородину.
5. Зверху посипте ягоди олійною крихтою. Тісто змастіть збитим жовтком.
6. Випікайте пиріг зі смородиною в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Пиріг остудіть, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!