Пиріг з чорною смородиною – 8 рецептів в духовці з фото покроково

Дріжджовий пиріг з чорною смородиною в духовці

Солодка здобна випічка готується з дріжджового тіста. Пропонуємо вам приготувати м’який, соковитий дріжджовий пиріг з начинкою з чорної смородини.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Дріжджі швидкодіючі – 12 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Цукор – 7 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Борошно – 1 кг
  • Для начинки:
  • Смородина чорна – 200 гр.
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Мак – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У молоко з температурою 38 градусів додайте сіль і цукор, перемішати. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, одне ціле яйце і один білок.

2. Просійте борошно і змішайте її з дріжджами. З’єднайте рідкі та сухі інгредієнти, замісіть однорідне тісто, залиште його на 1-1,5 години в теплому місці.

3. Окремо змішайте борошно, цукор і мак, замерзле масло натріть на тертці. Перетріть інгредієнти руками в крихту і приберіть його в холодильник.

4. Форму для пирога змастіть маслом. Тісто викладіть у форму, сформуйте невеликі бортики. На тісто викладіть чорну смородину.

5. Зверху посипте ягоди олійною крихтою. Тісто змастіть збитим жовтком.

6. Випікайте пиріг зі смородиною в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Пиріг остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!