Пиріг з гарбузом і сиром
Пиріг з гарбузом і сиром – це багатошарове частування, яке ідеально підходить для тих кулінарів, які не люблять займатися розкочуванням тесту. В якості основи використовується масляна крихта, яка на наступний день стає ще смачніше і ароматні!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно – 160 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Розпушувач тіста – ½ ч. л.
Для начинки:
- Сир – 350 гр.
- М’якоть гарбуза – 300 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 40 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Кориця мелена – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто: у тарілку кладемо борошно, кубики охолодженого вершкового масла, цукровий пісок і розпушувач.
Крок 2. Активно розтираємо долонями до утворення дрібної крихти.
Крок 3. В окремій ємності замішуємо складові начинки: сир і курячі яйця.
Крок 4. Вводимо ½ борошна і стільки ж цукру.
Крок 5. Пробиваємо за допомогою заглибного блендера.
Крок 6. Гарбуз чистимо і тремо на дрібній тертці, овочеву масу поєднуємо з третьою частиною сирної суміші, залишками цукру і борошна, а також з корицею.
Крок 7. 2/3 олійною крихти пересипаємо в форму і пальцями формуємо бортики, викладаємо гарбузовий шар.
Крок 8. Зверху розподіляємо сирну масу і розрівнюємо.
Крок 9. Присипаємо залишками крихти.
Крок 10. Готуємо при 170 градусах протягом півгодини.
Крок 11. Остигле частування нарізаємо порційно і подаємо до столу. Приємного апетиту!