Пиріг з гарбузом – 10 швидких і дуже смачних рецептів з покроковими фото

Пиріг з гарбузом і сиром

Пиріг з гарбузом і сиром – це багатошарове частування, яке ідеально підходить для тих кулінарів, які не люблять займатися розкочуванням тесту. В якості основи використовується масляна крихта, яка на наступний день стає ще смачніше і ароматні!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 350 гр.
  • М’якоть гарбуза – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: у тарілку кладемо борошно, кубики охолодженого вершкового масла, цукровий пісок і розпушувач.

Крок 2. Активно розтираємо долонями до утворення дрібної крихти.

Крок 3. В окремій ємності замішуємо складові начинки: сир і курячі яйця.

Крок 4. Вводимо ½ борошна і стільки ж цукру.

Крок 5. Пробиваємо за допомогою заглибного блендера.

Крок 6. Гарбуз чистимо і тремо на дрібній тертці, овочеву масу поєднуємо з третьою частиною сирної суміші, залишками цукру і борошна, а також з корицею.

Крок 7. 2/3 олійною крихти пересипаємо в форму і пальцями формуємо бортики, викладаємо гарбузовий шар.

Крок 8. Зверху розподіляємо сирну масу і розрівнюємо.

Крок 9. Присипаємо залишками крихти.

Крок 10. Готуємо при 170 градусах протягом півгодини.

Крок 11. Остигле частування нарізаємо порційно і подаємо до столу. Приємного апетиту!