Пиріг з полуницею – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Як спекти смачний пиріг з сиром та полуницею?

Сирний крем відмінно доповнює яскравий смак полуниці, а пісочне тісто додає легкості випічці. Важливо потримати його в холоді, щоб ніжна сирна маса з полуницею застигла, і при розрізуванні пиріг тримав форму.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 250 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Полуниця 400 гр.

Процес приготування:

1. Борошно просіяти в підходящу ємність, додати туди розпушувач і нарізане шматочками масло. Розтерти все в крихту разом з цукром.

2. Для начинки об’єднати цукор, сир і ванілін, потім додати туди ж яйця і все добре збити блендером, щоб вийшла кремоподібна маса.

3. Полуницю перебрати, видалити чашолистки і зіпсовані ягоди.

4. Форму для випічки застелити листом пергаменту.

5. Висипати у форму половину піщаної крихти, розрівняти і розподілити по поверхні половину полуниці і весь сирний крем. Зверху розкласти решту полуницю, потім – пісочну крихту.

6. Готувати пиріг близько години в духовці, яку попередньо потрібно включити на 180 градусів. Випічці дати охолонути перед подачею потримати в холодному місці, щоб крем слід застиг і не розтікався при порційній подачі.