Як спекти смачний пиріг з сиром та полуницею?
Сирний крем відмінно доповнює яскравий смак полуниці, а пісочне тісто додає легкості випічці. Важливо потримати його в холоді, щоб ніжна сирна маса з полуницею застигла, і при розрізуванні пиріг тримав форму.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Масло вершкове – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 250 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 гр.
- Сир – 500 гр.
- Полуниця 400 гр.
Процес приготування:
1. Борошно просіяти в підходящу ємність, додати туди розпушувач і нарізане шматочками масло. Розтерти все в крихту разом з цукром.
2. Для начинки об’єднати цукор, сир і ванілін, потім додати туди ж яйця і все добре збити блендером, щоб вийшла кремоподібна маса.
3. Полуницю перебрати, видалити чашолистки і зіпсовані ягоди.
4. Форму для випічки застелити листом пергаменту.
5. Висипати у форму половину піщаної крихти, розрівняти і розподілити по поверхні половину полуниці і весь сирний крем. Зверху розкласти решту полуницю, потім – пісочну крихту.
6. Готувати пиріг близько години в духовці, яку попередньо потрібно включити на 180 градусів. Випічці дати охолонути перед подачею потримати в холодному місці, щоб крем слід застиг і не розтікався при порційній подачі.