Пиріг з сиром може являти собою як закусочне блюдо, яке можна подавати на сніданок або полуденок, так і десерт, яким приємно ласувати в сімейному колі. Як доповнення до сиру можна використовувати яблука, ягоди, сир або зелень.
Пісочний пиріг з сиром в духовці
Пісочний пиріг з сиром – корисне ласощі, яке сподобається і маленьким, і дорослим гурманам. Випічку подають порційно і поєднують з прохолодними напоями або гарячим какао, кава, чорним або зеленим чаєм.
Інгредієнти на
6 порц.
- Для тіста:
- Масло вершкове 250 гр.
- Борошно пшеничне 2 склянки
- Сода харчова ½ ч. л.
- Цукор-пісок ½ склянки
- Для начинки:
- Сир 500 гр.
- Цукор-пісок ½ склянки
- Яйце куряче 3 шт.
Процес приготування:
- Як спекти пиріг з сиром в духовці? Масло попередньо заморожують, а потім натирають в стружку.
- Змішують масляний стружку з іншими інгредієнтами для тіста і переминают в крихту, тісто розкладають по двох ємкостей.
- Першу частину викладають у форму для запікання, добре обминають і формують бортики.
- Для начинки яйця розтирають з цукром і сиром, кладуть начинку на шар тіста.
- Поверх начинки висипають тісто, щоб воно було у вигляді крихти. Злегка розрівнюють і тримають пиріг в духовці близько половини години, нагрів — 180 градусів.
