Як спекти смачний пиріг з сиром та вишнями?
У цьому рецепті використовується тісто, схоже на пісочне, однак завдяки сметані воно виходить більш ніжним і м’яким. Вишня надає випічці кислинку, а сир додає соковитості.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
Для начинки:
- Вишня без кісточок – 100 гр.
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Ванілін – 1 пакетик.
Для подачі:
- Пудра цукрова – за бажанням.
Процес приготування:
1. Попередньо масло потрібно розм’якшити, а потім його розтирають з додаванням потроху цукру, а потім всипають сіль і вбивають яйця.
2. Все перемішують і додають в тісто сметану з ваніліном, всю масу збивають за допомогою міксера.
3. Соду гасять оцтом і додають в тісто. Слідом всипають борошно і добре перемішати всі інгредієнти.
4. В іншому посуді збивають сир зі сметаною, цукром і яйцями, щоб вийшла однорідна солодка маса.
5. У глибокій формі для випічки формують корж для пирога з високими бортиками і наколюють його виделкою, щоб не вздувался.
6. Поверх розподіляють начинку з сиру, розкладають вишню так, щоб вона занурилася в сирну масу.
7. Пиріг тримають в духовці протягом 45 хвилин. Нагрівання повинен бути встановлений на 180 градусів. Готовий пиріг подають злегка остигнув, посипавши при бажанні цукровою пудрою.