Пиріг з сиром в духовці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Як спекти смачний пиріг з сиром та вишнями?

У цьому рецепті використовується тісто, схоже на пісочне, однак завдяки сметані воно виходить більш ніжним і м’яким. Вишня надає випічці кислинку, а сир додає соковитості.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Вишня без кісточок – 100 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Ванілін – 1 пакетик.

Для подачі:

  • Пудра цукрова – за бажанням.

Процес приготування:

1. Попередньо масло потрібно розм’якшити, а потім його розтирають з додаванням потроху цукру, а потім всипають сіль і вбивають яйця.

2. Все перемішують і додають в тісто сметану з ваніліном, всю масу збивають за допомогою міксера.

3. Соду гасять оцтом і додають в тісто. Слідом всипають борошно і добре перемішати всі інгредієнти.

4. В іншому посуді збивають сир зі сметаною, цукром і яйцями, щоб вийшла однорідна солодка маса.

5. У глибокій формі для випічки формують корж для пирога з високими бортиками і наколюють його виделкою, щоб не вздувался.

6. Поверх розподіляють начинку з сиру, розкладають вишню так, щоб вона занурилася в сирну масу.

7. Пиріг тримають в духовці протягом 45 хвилин. Нагрівання повинен бути встановлений на 180 градусів. Готовий пиріг подають злегка остигнув, посипавши при бажанні цукровою пудрою.