Пиріг з сиром в духовці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Пиріг із дріжджового тіста з сиром

Класичний дріжджовий пиріг з начинкою з сиру з легкої ванільною ноткою підійде для дружнього чаювання або в тих випадках, коли потрібно приготувати смачний і при цьому корисний десерт.

Час готування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Дріжджі (свіжі) – 50 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 1 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Для крихти:

  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.

Для змазування:

  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Дріжджі поміщають у теплу воду, щоб вони розчинилися.

2. Борошно і розпушувач просівають, щоб наситити киснем, тоді випічка виходить пишніше, додають цукор і сіль.

3. У глибокому посуді суху суміш змішують з розведеними дріжджами і двома видами масла. При цьому вершкове масло треба спочатку розтопити.

4. Тісто добре вимішують, накривають серветкою і тримають близько півгодини в теплому місці, щоб дати йому піднятися.

5. Окремо з’єднують звичайний і ванільний цукор з перетертим сиром, а потім туди додають яйця і добре перемішують.

6. Щоб зробити посипання-штрейзель для пирога, масло потрібно заморозити і натерти в стружку, а потім його перетирають з цукром і маслом в крихту.

7. Дріжджове тісто обминають після того, як піднявся, а потім розділяють на дві частини, одна з яких повинна становити близько 2/3 від загального обсягу.

8. Більшу частину тіста розкачують і формують основу для пирога: поміщають в ємність для випічки з бортиками.

9. Поверх тіста розподіляють начинку, потім накривають другою частиною тіста, яку також тонко розкочують. Краї пирога защипують і змащують верх збитим яйцем, а потім проколюють виделкою по всій поверхні, щоб пара від начинки виходив під час випікання. Зверху тісто посипають штрейзеля-крихтою. Випікають пиріг протягом 40-50 хвилин в духовці, яку вмикають на 180 градусів. Подають пиріг, попередньо нарізавши його на порції.