Пиріг з сиром в духовці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Швидкий заливний пиріг з сиром

Легкий рецепт пирога, в начинку якого входять сир і яблука, тобто виходить подвійна начинка. Такий варіант випічки підійде навіть для початківця кулінара або господині, у якої не занадто багато часу на приготування.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир – 400 гр.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 20 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Пудра цукрова – за бажанням.

Процес приготування:

1. Яйця вбивають в глибоку миску, додають цукор і добре збивають масу міксером або віночком.

2. В яєчну суміш вмішують сир і ще раз максимально добре перемішують, а потім додають борошно і продовжують збивати. У замішане тісто додають ванільний цукор і трохи розпушувача, ще раз змішують.

3. З яблук знімають шкіру і нарізають дрібними кубиками, попередньо видаливши серцевину з насінням, а потім вмішують в тісто.

4. В самому кінці додають лимонну цедру і ще раз гарненько перемішують.

5. У змащену маслом форму для випікання перекладають тісто і тримають в духовій шафі, який потрібно включити до 180 градусів, протягом приблизно 40 хвилин. Готовий пиріг перед подаванням нарізують і при бажанні посипають пудрою з цукру.