Швидкий заливний пиріг з сиром
Легкий рецепт пирога, в начинку якого входять сир і яблука, тобто виходить подвійна начинка. Такий варіант випічки підійде навіть для початківця кулінара або господині, у якої не занадто багато часу на приготування.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сир – 400 гр.
- Яблуко – 4 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Цукор ванільний – 20 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Пудра цукрова – за бажанням.
Процес приготування:
1. Яйця вбивають в глибоку миску, додають цукор і добре збивають масу міксером або віночком.
2. В яєчну суміш вмішують сир і ще раз максимально добре перемішують, а потім додають борошно і продовжують збивати. У замішане тісто додають ванільний цукор і трохи розпушувача, ще раз змішують.
3. З яблук знімають шкіру і нарізають дрібними кубиками, попередньо видаливши серцевину з насінням, а потім вмішують в тісто.
4. В самому кінці додають лимонну цедру і ще раз гарненько перемішують.
5. У змащену маслом форму для випікання перекладають тісто і тримають в духовій шафі, який потрібно включити до 180 градусів, протягом приблизно 40 хвилин. Готовий пиріг перед подаванням нарізують і при бажанні посипають пудрою з цукру.