Пишний і повітряний пиріг на кефірі з варенням в духовці
Дуже легкий рецепт пишного і ніжного торта. Він виходить делікатним, смачним, не кришиться і відмінно виглядає, а головне – його дуже легко і швидко приготувати, а інгредієнти для такого пирога можна знайти на кожній кухні.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Варення – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Яйця – 2 шт.
Процес приготування:
1. Додаємо до варенню соду, ретельно перемішуємо. Залишаємо суміш на 5 хвилин.
2. За ці 5 хвилин сода вступить в реакцію з варенням. Підсумком буде об’ємна біла маса.
3. Додаємо цукор, кефір, при цьому не перестаємо помішувати суміш.
4. Вбиваємо яйця і поступово додаємо борошно. Тісто буде трохи рідкуватим.
5. Застеляємо пергаментом форму для випікання і змащуємо олією. Рівномірно викладаємо тісто на форму і випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
6. Коли готовий пиріг охолоне, прикрашаємо його цукровою пудрою або апельсинової стружкою. Приємного апетиту!