Відкритий пиріг з варенням зверху
Відкритий пиріг з варенням зверху виходить гарним і яскравим смаком. Таке ласощі послужить відмінним доповненням до сімейного чаювання. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Варення – 250 гр.
 - Борошно – 250 гр.
 - Сметана – 60 гр.
 - Масло рослинне – 50 мл
 - Яйце – 1 шт.
 - Цукор – 3 ст. л.
 - Сіль – 1 щіпка.
 - Сода – 0,5 ч. л.
 
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце, сметану, цукор і рослинне масло. Збиваємо вміст до однорідності.
Крок 2. Просіваємо сюди борошно і соду.
Крок 3. Замішуємо з маси м’яке однорідне тісто без грудочок.
Крок 4. Викладаємо його у форму для випікання і формуємо акуратні бортики.
Крок 5. Проколюємо основу виделкою по всьому периметру.
Крок 6. Викладаємо на основу варення без кісточок.
Крок 7. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 40-45 хвилин.
Крок 8. Відкритий пиріг з варенням зверху готовий. Подавайте до столу!












