Пиріг з вишнею – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Як приготувати тертий пиріг з вишнею в домашніх умовах?

Порадуйте близьких оригінальним домашнім десертом. Приготуйте тертий пиріг з ароматною вишневою начинкою. Страва порадує соковитим ягідним смаком. Подавайте з чашкою гарячого чаю.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Борошно – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 пачка.
  • Сметана – 60 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування пирога.

2. Розм’якшене вершкове масло поділяємо на невеликі шматочки. Відправляємо їх в глибоку миску.

3. До маслу розбиваємо куряче яйце і викладаємо сметану.

4. Засипаємо цукром продукти, просіяним борошном і доповнюємо гашеного оцтом содою.

5. Вимішуємо продукти до отримання щільного тіста.

6. Від отриманого кома відокремлюємо невеликий шматок і кладемо його в морозилку. Залишився продукт розкачуємо і викладаємо у форму для випікання.

7. Викладаємо на тісто промиті і очищені від кісточок ягоди.

8. Закриваємо начинку тертим шматком замороженого тіста. Відправляємо блюдо випікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

9. Готовий тертий пиріг викладаємо на блюдо, нарізаємо і подаємо до столу.