Як приготувати тертий пиріг з вишнею в домашніх умовах?
Порадуйте близьких оригінальним домашнім десертом. Приготуйте тертий пиріг з ароматною вишневою начинкою. Страва порадує соковитим ягідним смаком. Подавайте з чашкою гарячого чаю.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Борошно – 600 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 пачка.
- Сметана – 60 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування пирога.
2. Розм’якшене вершкове масло поділяємо на невеликі шматочки. Відправляємо їх в глибоку миску.
3. До маслу розбиваємо куряче яйце і викладаємо сметану.
4. Засипаємо цукром продукти, просіяним борошном і доповнюємо гашеного оцтом содою.
5. Вимішуємо продукти до отримання щільного тіста.
6. Від отриманого кома відокремлюємо невеликий шматок і кладемо його в морозилку. Залишився продукт розкачуємо і викладаємо у форму для випікання.
7. Викладаємо на тісто промиті і очищені від кісточок ягоди.
8. Закриваємо начинку тертим шматком замороженого тіста. Відправляємо блюдо випікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Готовий тертий пиріг викладаємо на блюдо, нарізаємо і подаємо до столу.