Як приготувати смачний пиріг з яблуками на дріжджовому тесті?
Пишний і ароматний яблучний пиріг можна приготувати на дріжджовому тісті. Оцініть оригінальний рецепт смачного ласощі. Порадуйте домашніх або гостей цікавим оформленням випічки.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 4-5 ст.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Молоко – 300 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Яблуко – 400 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
- Горіхи волоські – за смаком.
Для карамелі:
- Мед – 2 ст. л.
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Борошно розмішуємо цукром, сіллю і сухими дріжджами. Краще вибирати швидкодіючий продукт.
Крок 2. У суху масу вливаємо тонким струменем теплої молоко. Відразу ж вимішуємо, щоб не було грудочок.
Крок 3. Розм’якшуємо вершкове масло, ділимо його на шматочки і викладаємо в загальну масу.
Крок 4. Руками ретельно вимішуємо тісто до щільного стану.
Крок 5. Викладаємо заготовку у велику тарілку.
Крок 6. Залишаємо дріжджове тісто в теплому місці на 40 хвилин. Можна накрити рушником.
Крок 7. В цей час приготуємо карамель. З’єднуємо в сотейнику масло, цукор, сіль і мед.
Крок 8. Нагріваємо вміст і постійно помішуємо його. Повинна вийти густа однорідна суміш.
Крок 9. Карамель у гарячому вигляді відразу виливаємо в герметичну форму для випікання.
Крок 10. Повертаємося підійшов до тесту. Розминаємо його руками і розкочуємо качалкою в великий і тонкий прямокутник.
Крок 11. Окремо розмішуємо мед, корицю і вершкове масло.
Крок 12. Отриманою сумішшю обмазуємо тонкий шар. Зверху викладаємо дрібні шматочки яблук.
Крок 13. Акуратно скручуємо заготовку в пухкий рулет.
Крок 14. Далі розрізаємо продукт на рівні частини.
Крок 15. Починаємо викладати дріжджові рулетики у форму з карамеллю.
Крок 16. Щільно укладаємо всі частини.
Крок 17. Випікаємо блюдо 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 18. Акуратно перевертаємо випічку з форми на тарілку. Даємо трохи охолонути.
Крок 19. Ділимо пиріг я блоками на порції і пригощаємо рідних!