Пиріг з яблуками – 10 простих і смачних рецептів яблучного пирога в духовці з покроковими фото

Як приготувати смачний пиріг з яблуками на дріжджовому тесті?

Пишний і ароматний яблучний пиріг можна приготувати на дріжджовому тісті. Оцініть оригінальний рецепт смачного ласощі. Порадуйте домашніх або гостей цікавим оформленням випічки.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 4-5 ст.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Яблуко – 400 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Горіхи волоські – за смаком.

Для карамелі:

  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Борошно розмішуємо цукром, сіллю і сухими дріжджами. Краще вибирати швидкодіючий продукт.

Крок 2. У суху масу вливаємо тонким струменем теплої молоко. Відразу ж вимішуємо, щоб не було грудочок.

Крок 3. Розм’якшуємо вершкове масло, ділимо його на шматочки і викладаємо в загальну масу.

Крок 4. Руками ретельно вимішуємо тісто до щільного стану.

Крок 5. Викладаємо заготовку у велику тарілку.

Крок 6. Залишаємо дріжджове тісто в теплому місці на 40 хвилин. Можна накрити рушником.

Крок 7. В цей час приготуємо карамель. З’єднуємо в сотейнику масло, цукор, сіль і мед.

Крок 8. Нагріваємо вміст і постійно помішуємо його. Повинна вийти густа однорідна суміш.

Крок 9. Карамель у гарячому вигляді відразу виливаємо в герметичну форму для випікання.

Крок 10. Повертаємося підійшов до тесту. Розминаємо його руками і розкочуємо качалкою в великий і тонкий прямокутник.

Крок 11. Окремо розмішуємо мед, корицю і вершкове масло.

Крок 12. Отриманою сумішшю обмазуємо тонкий шар. Зверху викладаємо дрібні шматочки яблук.

Крок 13. Акуратно скручуємо заготовку в пухкий рулет.

Крок 14. Далі розрізаємо продукт на рівні частини.

Крок 15. Починаємо викладати дріжджові рулетики у форму з карамеллю.

Крок 16. Щільно укладаємо всі частини.

Крок 17. Випікаємо блюдо 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 18. Акуратно перевертаємо випічку з форми на тарілку. Даємо трохи охолонути.

Крок 19. Ділимо пиріг я блоками на порції і пригощаємо рідних!