Більшість людей готують пироги з ягодами, фруктами, сиром, відповідно, солодкі, проте, ми сьогодні поговоримо про не менш смачною випічки, але з більш оригінальною і ситної начинкою – пір’ям молодої зеленої цибулі і яйцями. Таку страву можна подавати до столу в якості основного блюда, а не десерту, так як поєднання інгредієнтів дозволяє досить швидко насититися і надовго забути про почуття голоду.
Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем на кефірі
Сьогодні приготуємо шалено смачне, ароматне і дуже ситне блюдо – пиріг з великою кількістю начинки з зеленої цибулі та яєць. Це блюдо досить зручно брати з собою в якості перекусу, наприклад, на роботу або навчання.
Інгредієнти на
12 порц.
- Для тіста:
- Кефір 400 мл
- Масло вершкове 150 гр.
- Борошно 300 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Розпушувач 1.5 ч. л.
- Для начинки:
- Яйце куряче 2 шт. варені
- Цибуля зелена 1 пучок
- Сіль 1 ч. л.
- Масло рослинне 1 ч. л.
Процес приготування:
- Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем в духовці спекти дуже просто. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- До олії додаємо сіль та цукровий пісок.
- До отриманої масі заливаємо кефір кімнатної температури.
- В ту ж посуд відправляємо яйця, попередньо трохи збиті.
- За допомогою віночка перемішуємо до однорідної консистенції.
- Далі, засипаємо 300 грам просіяного борошна разом з розпушувачем.
- Знову гарненько вимішуємо до однорідності.
- Пір’я зеленої цибулі дрібно шаткуємо.
- Відварені яйця нарізаємо невеликими кубиками.
- Подрібнений цибулю злегка обсмажуємо на соняшниковій олії, перемішуємо з яйцями і підсолюємо по своєму смаку.
- У форму для запікання з високими бортиками виливаємо ½ частину тесту.
- Викладаємо ароматну начинку.
- Заливаємо цибулю з яйцями залишками тіста.
- Випікаємо при температурі 170-180 градусів протягом 40 хвилин.
- Гаряче страву виймаємо з духовки, злегка остуджуємо і ріжемо. Приємного апетиту!
