Пиріжки з грибами – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Пиріжки з грибами – просто нереально смачна домашня випічка: ніжне повітряне тісто і багато соковитою та ароматною начинки зі смажених грибів і цибулі. Власне, саме спосіб приготування багато в чому визначає вибір тесту: дріжджове, замішане на кисломолочних продуктах, прісне і навіть розсипчасте.

Як спекти пиріжки з грибами в духовці?

Пиріжки з грибами в духовці – випічка універсальна. Вони заміняють хліб до першого блюда, підходять для закуски, до чаю, для пісного столу і для тих, хто не їсть м’яса. Готуються пиріжки на дріжджовому тесті, замешенном своїми руками або готовому, що значно зменшує час для їх приготування. Гриби для пиріжків підходять будь-які.

Інгредієнти на
15 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 500 гр.
  • Сухі дріжджі 5 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Масло рослинне ½ склянки
  • Вода 200 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для начинки:
  • Гриби 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Масло рослинне 30 мл

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріжки з грибами в духовці? Для начинки гриби перебираємо, очищаємо, промиваємо холодною водою і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Замішуємо тісто для пиріжків. Для цього в окремий посуд насипати просіяне борошно, додаємо до неї потрібну кількість солі з цукром, сухих дріжджів, розбиваємо одне яйце і наливають теплу воду з рослинним маслом. Замішуємо Руками тісто до однорідного стану, і щоб вийшло еластичним і м’яким. Тісто прикривають серветкою і ставимо на 2 години в тепле місце.
  3. За цей час тісто добре підніметься.
  4. За закінчення цього часу приступайте до приготування пиріжків. Лук очищаємо, шаткуємо тонкими чверть кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.
  5. До смаженій луку перекладаємо гриби і смажимо їх, не закриваючи сковорідку кришкою, до повного випаровування грибного соку. До кінця смаження начинку солимо по своєму смаку.
  6. Підійшло за 2 години тісто рукою обминаємо і даємо йому постояти ще 30 хвилин.
  7. Потім тісто повторно обминаємо, поділяємо на невеликі шматочки і їх розгортаємо в тонкі коржі. На кожну корж кладемо по ложці грибної начинки і краї її щільно скріплюємо. Щоб тісто не прилипало до долонь і столу, змащуємо їх рослинною олією.
  8. Деко для випічки також змащуємо маслом. Сформовані пиріжки укладаємо на деко швом донизу і на невеликій відстані один від одного. Потім пиріжкам даємо 20 хвилин для вистоювання тіста.
  9. Змащуємо їх жовтком або яйцем і випікаємо їх в духовці, розігрітій до 200°С протягом 30 хвилин.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріжки з грибами смажені на сковороді

Для сімейного обіду можна просто посмажити на сковорідці гриби з цибулею, але якщо у вас є час і бажання, порадуйте своїх близьких пиріжками з грибами. У цьому рецепті смажимо котлети на сковороді. Тісто замішуємо на воді і свіжих дріжджах, що зробить пиріжки м’якими і хрусткими. Для начинки беремо печериці, але підходять будь-які гриби. Ця випічка буде хорошим доповненням до пісного столу.

Час готування: 1 год 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Дріжджі свіжі – 15 гр.
  • Цукор – 0.5 ст. л.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Печериці – 180 гр.
  • Цибуля – 40 г
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Першим ділом підготуємо всі інгредієнти у вказаній в рецепті кількості.

2. Потім приступаємо до замісу дріжджового тіста. У посуд для замісу наливаємо теплу воду і розчиняємо у ній свіжі дріжджі.

3. Потім розчиняємо в ній пів ложки цукру і додаємо дрібку солі, адже цукор потрібен для хорошої роботи дріжджів.

4. Для додання тесту м’якості і еластичності вливаємо олію і все добре перемішуємо.

5. Пшеничне борошно просіваємо через густе сито і насипаємо в рідку основу порційно. Одночасно ложкою тісто замішуємо. Тісто має бути м’яким і трохи прилипати до долоні, тому кількість борошна може бути менше зазначеного в рецепті.

6. Потім тісто скачуємо в колобок, прикривають серветкою і ставимо в тепле та без протягу місце, на 40 хвилин.

7. За цей час готуємо грибну начинку. Печериці очищаємо, промиваємо і шаткуємо невеликими шматочками.

8. Маленькими кубиками шаткуємо очищений від лушпиння цибулі.

9. На розігрітому рослинному маслі і середньому вогні обсмажуємо протягом 5-6 хвилин ці нарізані інгредієнти.

10. До кінця смаження грибну начинку посипаємо сіллю і чорним перцем за смаком.

11. Добре підійшло і збільшилася в 3 рази в обсязі обминаємо тісто рукою.

12. Потім тісто ділимо на шматочки розміром з куряче яйце і на присипаній борошном дошці розкачуємо його в тонкі коржі.

13. На тісто кладемо грибну начинку.

14. Краї коржі пальцями щільно защипуємо. Таким чином, формуємо всі пиріжки.

15. У глибокій сковорідці добре розігріваємо не менше 100 мл рослинної олії, кладемо в нього пиріжки.

16. Обсмажуємо пиріжки протягом 3 хвилин і на середньому вогні до рум’яного кольору на одній стороні.

17. Потім перевертаємо і також обсмажуємо на іншій стороні.

18. Смажені пиріжки перекладаємо зі сковорідки на блюдо і даємо їм трохи охолонути.

19. Пиріжки з грибами готові. Подаємо їх до столу.

Приємного апетиту!

Дуже смачні пиріжки з грибами і капустою

Випічка смачних дріжджових пиріжків – наука непроста і освоїти її бажають багато господинь. У цьому рецепті вам пропонується приготувати пиріжки з начинкою з грибів з капустою, що вашим близьким повинно сподобатися. Тісто замішуємо на молоці, яйці і швидкодіючих дріжджах, і йому для підйому достатньо однієї години. Випікаємо пиріжки в духовці.

Час готування: 2 години

Час приготування: 1 год.

Порції: 10.

Склад:

  • Борошно – 6 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Дріжджі швидкодіючі – 18 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 225 гр.
  • Молоко – 350 мл
  • Капуста – 1 кг
  • Печериці – 350 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте згідно з рецептом всі продукти для випічки пиріжків.

2. Через сито просіяти пшеничне борошно.

3. Готуємо опару для дріжджового тіста. У посуд для замішування тіста налийте підігріте молоко, всипте сухі дріжджі і насипте склянку просіяного борошна.

4. Ці інгредієнти віночком добре перемішайте і поставте посуд з опарою в тепле місце, щоб почався процес бродіння.

5. Коли на поверхні опари буде багато пухирців повітря, і вона почне осідати, значить, вона готова.

6. Потім до опарі додайте два курячих яйця, влийте розтоплене вершкове масло, трохи солі і порційно насипайте решту просіяне борошно, одночасно замішуючи тісто. Важлива умова при замісі тіста для пиріжків – воно повинно вийти досить м’яким, тому кількість борошна визначайте за станом тесту. Потім прикрийте тісто серветкою і на 45 хвилин поставте в той же тепле місце.

7. Тісто рукою обімніть, скрутіть в колобок і залиште ще на деякий час, поки не буде готова начинка.

8. Капусту для начинки наріжте маленькими шматочками і протягом 7 хвилин відваріть в підсоленій воді. Потім відкиньте її на друшляк і промийте холодною водою.

9. Дрібно нашатковану цибулину обсмажте до рум’яності на розігрітому рослинному маслі.

10. Потім у сковорідку до цибулі перекладіть нарізані гриби і посмажте їх ще кілька хвилин.

11. Потім до грибів перекладіть відварену капусту, перемішайте і ще трохи все посмажте, щоб вся рідина повністю випарувалася. Начинку по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем.

12. Тісто скачайте в валик і наріжте порційними шматочками.

13. Потім руками шматочки розтягніть в коржі, адже тісто м’яке і податливе.

14. Розкладіть на тісто капустяно-грибну начинку і сформуйте акуратне пиріжки. Їх відразу кладіть на змащений маслом деко. І на невеликій відстані один від одного.

15. Потім пиріжки намажте збитим яйцем і випікайте їх в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 12-17 хвилин. Спечені пиріжки зніміть з дека і трохи остудіть.

16. Пиріжки з грибами і капустою готові. Можете їх подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріжки з грибами на дріжджовому тесті в духовці

Дріжджові пиріжки у багатьох асоціюються з сімейним і домашнім затишком. Готують їх не часто, адже дріжджова випічка вимагає часу і вміння. Замісити тісто можна з будь-якого рецепту або використовувати готове. У цьому рецепті замішуємо дріжджове тісто опарним способом на молоці, сухих дріжджах і вершковому маслі, причому ці інгредієнти повинні бути теплими. Для начинки підходять як свіжі, так і консервовані гриби. Печемо пиріжки з грибами в духовці.

Час готування: 3 години 40 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 25 шт.

Склад:

  • Борошно – 600 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. У теплому молоці розчиніть сухі дріжджі і чайну ложку цукру. Цю суміш залиште на 20 хвилин в теплому місці.

2. За цей час в результаті бродіння дріжджів, поверхню опари покриється безліччю бульбашок повітря. Опару для тіста готова.

3. В окремий посуд розбийте два курячих яйця. Додайте розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло, щіпку солі і віночком збийте до однорідного стану.

4. З’єднайте цю суміш з опарою, перемішайте і потім до неї порційно насипайте просіяне борошно. Тісто замішують відразу ложкою, і коли воно стане більш густим, перекладіть на присипаний борошном стіл і завершіть заміс руками. Руки, щоб тісто не прилипало менше, змастіть маслом або умочіть в сухий борошні. Замішане тісто скрутіть в колобок, прикрийте серветкою і на 2 години поставте в тепло.

5. За цей час тісто добре підійде і стане в 2-3 рази більше в обсязі.

6. Поки тісто підходить, приготуйте грибну начинку. Очищені і промиті гриби наріжте невеликими шматочками і обсмажте в розігрітому рослинному маслі. По своєму смаку до грибів, можете додати цибулю. Обсмажені гриби, посипте сіллю. Якщо використовуєте консервовані гриби, то їх смажити не треба, а тільки заправити оливковою олією.

7. Готове дріжджове тісто перекладіть на робочу поверхню столу, обімніть і дайте йому ще 10 хвилин для вистоювання. Потім наріжте його на 25 однакових шматочків.

8. Шматочки тіста розкачайте в коржики діаметром до 8 см і товщиною 3-4 мм. На всі коржі рівномірно розкладіть грибну начинку.

9. Потім руками сформуйте акуратні пиріжки у формі трикутників, щільно защипав краї тіста. Пиріжки перекладіть на деко, змастіть їх жовтком, змішаним з 1 чайною ложкою води, і дайте ще 10 хвилин для повторної расстойки.

10. Випікайте пиріжки з грибами на дріжджовому тесті в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20-25 хвилин і до рум’яного кольору.

Приємного апетиту!

Як приготувати пиріжки з грибами на листковому тісті?

Для любителів випічки з листкового тіста у цьому рецепті пропонується приготувати пиріжки з грибною начинкою. Готуються вони швидко, що важливо для сучасної господині. Такі пиріжки подають як закуску перед основним блюдом і навіть просто до пива або вина. Тісто підходить будь-який: і просте листкове, і дріжджове. Для начинки гриби обсмажують з цибулею. Випікаються пиріжки в духовці.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 12.

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте зазначені в рецепті інгредієнти для приготування пиріжків. Розморозьте при кімнатній температурі листкове тісто. В рецепті вказані печериці, але можете взяти будь-які гриби.

2. Печериці почистіть, добре промийте під проточною водою і наріжте маленькими шматочками.

3. Очищену цибулину також наріжте невеликими кубиками.

4. Потім в розігрітому рослинному маслі обсмажте цю нарізку до легкого золотистого кольору. Сильно не пережаривайте, інакше пиріжки не будуть соковитими. Грибну начинку по своєму смаку посоліть.

5. Розморожене листкове тісто розкладіть на присипаній борошном обробній дошці і наріжте його квадратами розміром 10х10 см. На кожен шматок тіста покладіть по столовій ложці грибної начинки.

6. Потім загорніть краї тіста на начинку і сформуйте акуратні конверти.

7. Деко застеліть папером для випічки. Викладіть на нього конверти з грибами і намажте збитим яйцем. Рясно посипте конверти насінням кунжуту і наколіть їх виделкою для видалення пари.

8. Випікайте пиріжки з грибами в духовці, розігрітій до 200°С протягом 15 хвилин до золотистого кольору. Готові пиріжки трохи остудіть і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Простий і смачний рецепт пиріжків з грибами і картоплею

Пиріжки з грибами і картоплею люблять у багатьох сім’ях. Варіантів їх випічки багато, і кожна господиня вибирає по своєму смаку. У цьому рецепті вам пропонується спекти пиріжки на листковому дріжджовому тесті, щоб у них вийшло багато начинки і тоненький шар тіста. Готуємо з будь-якими грибами і відварною картоплею. Таку ситну і ароматну закуску можна подати і до святкового столу.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 12.

Склад:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Печериці – 400 гр.
  • Картопля відварна – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Спочатку потрібно підготувати начинку для пиріжків. Гриби почистити, промити холодною водою і нарізати маленькими шматочками. Розігріти в сковорідці олію і на середньому вогні обсмажити в ньому гриби до повного випаровування грибного соку.

2. Потім почистити цибулину, нашаткувати тонкими чверть кільцями і додати до грибів. Цибулю, перемішавши з грибами, обсмажити до рум’яного кольору. До кінця смаження гриби з цибулею посипати по своєму смаку сіллю і чорним перцем.

3. Заздалегідь відварену картоплю нарізати невеликими кубиками. Кріп промити і дрібно нашаткувати. В окремий посуд перекласти обсмажені з цибулею гриби (їх трохи остудити), додати картопляні кубики і зелений кріп.

4. Потім натерти на крупній тертці шматочок твердого сиру. Яйце в чашці трохи збовтати виделкою. Сир і яйце додати в начинку і її добре перемішати. Начинка готова.

5. Заздалегідь розморожене при домашньої температурі дріжджове листкове тісто розгорнути на робочій поверхні столу і намазати його другим яйцем. Потім тісто розрізати на 6 однакових шматків.

6. На кожен шматок тесту покласти по діагоналі по одній столовій ложці картопляно-грибний начинки.

7. Потім акуратно загорнути краї тіста, сформувавши пиріжки у вигляді кульочки. Застелити деко папером для випічки і на нього розкласти пиріжки. Потім їх змастити яйцем і дати 10 хвилин для вистоювання тіста.

8. Випікати пиріжки в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин і до рум’яного кольору. Готові пиріжки з грибами і картоплею подавати до столу теплими.

Смачною і вдалою випічки!

Домашні пиріжки з грибами і м’ясом

Пиріжки, як випічка проста і доступна, – частий гість на столах у багатьох сім’ях. Готують їх з різного тіста і начинкою, але особливо смачні вони з грибами та м’ясом. У цьому рецепті готуємо пиріжки з листкового тіста, відварених лісових грибів (свіжих і невеликої кількості сушених) і фаршу. Ця випічка не займає багато часу і її результат завжди радує.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 12.

Склад:

  • Тісто листкове – 1 упаковка.
  • Фарш свинячий – 300 гр.
  • відварені Опеньки – 100 гр.
  • Гриби білі сушені – 50 гр.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Сіль – 10 гр.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Заморожене листкове тісто покладіть на столі, щоб розморозилося, і в цей час приготуйте начинку для пиріжків. Свіжі або заморожені гриби з додаванням заздалегідь замочених сухих грибів трохи відваріть.

2. Потім їх протягом 15 хвилин обсмажте на розігрітому рослинному маслі.

3. Далі їх подрібніть в чаші блендера до стану грибної ікри.

4. Заздалегідь розморозьте вказане в рецепті кількість м’ясного фаршу.

5. Фарш протягом 10 хвилин обсмажте на сковорідці, розділивши виделкою на невеликі шматочки.

6. Дрібно наріжте очищені цибулини.

7. В окремий посуд перекладіть обсмажений фарш, подрібнені гриби і нарізану цибулю. Начинку по своєму смаку посипте сіллю, чорним перцем і добре перемішайте.

8. За цей час тісто розморозиться.

9. Розгорніть його на присипаної борошном робочій поверхні столу і трохи розкачайте качалкою.

10. Потім тісто наріжте квадратними шматочками.

11. На кожен шматочок тіста викладіть по столовій ложці приготовленої начинки.

12. Акуратно загорніть краї тіста, сформувавши пиріжки у вигляді трикутників. Їх відразу викладіть на застелене папером деко.

13. Випікайте пиріжки в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин і до рум’яного кольору. Начинка у нас готова і цей час потрібно тільки для випікання тіста.

14. Спечені пиріжки з грибами і фаршем трохи остудіть і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пиріжків з грибами і куркою

Пиріжки з грибами і куркою будуть у вас варіантом смачного обіду, якщо подати їх з курячим бульйоном або борщем. Печемо пиріжки на готовому листковому тісті, так як дріжджове, замішане своїми руками, вимагає більшого часу, що в дефіциті у сучасних господинь. Відварюємо курку і беремо звичайні печериці. Випікаємо пиріжки в духовці.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 12.

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 600 гр.
  • Куряче м’ясо – 300 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сметана 15% – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце куряче – для змащення.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо зваріть до готовності у воді з додаванням солі, потім перекладіть його з бульйону на тарілку і остудіть.

2. Печериці почистіть, і добре промийте під проточною водою.

3. Потім гриби наріжте невеликими слайсами і обсмажте на вершковому маслі.

4. Очищену цибулину наріжте тонкими чверть кільцями.

5. Перекладіть цибулю в сковорідку до печерицям і обсмажте до прозорості. Потім до грибів покладіть дві ложки сметани, насипте за своїм смаком сіль з чорним перцем, перемішайте і обсмажуйте до повного випаровування всієї рідини.

6. Відварене куряче м’ясо подрібнити на м’ясорубці з дрібною решіткою або за допомогою блендера. Потім змішайте його з грибами та цибулею.

7. Розморожене листкове тісто розгорніть на столі, присипавши його борошном, трохи розкачати і розрізати на квадратні шматочки середнього розміру.

8. На кожен шматочок тіста покладіть по столовій ложці курино-грибної начинки.

9. Складіть тісто навпіл, сформувавши пиріжки у вигляді трикутників, і краї щільно защепніть. Викладіть пиріжки на застелене папером деко. Потім пиріжки змастіть збитим яйцем і дайте їм 10 хвилин для вистоювання.

10. Випікайте пиріжки з грибами і куркою в духовці, розігрітій до 220°С протягом 12-15 хвилин і до рум’яного кольору.

Приємного апетиту!