Пиріжки з капустою смажені на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Смажені пиріжки з капустою без дріжджів

Пиріжки без додавання в тісто дріжджів виходять не менш м’якими і пишними. Процес приготування не займе багато часу і просто зобов’язаний зайняти одне з важливих місць в кулінарній книзі кожної господині.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 12.

Інгредієнти для тіста:

  • Масло рослинне – 125 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Сіль – ½ ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • Капуста – 350 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Нам знадобиться кип’ячена вода, яку необхідно охолодити. Вливаємо олію і солимо воду. Перемішуємо вміст миски віночком.

Крок 2. Просіваємо необхідну кількість борошна пару раз. Починаємо вводити її в емульсію поступово. Замішуємо тісто, використовуючи ложку. Коли заготовка стане густою, починаємо вимішувати тісто руками до стану м’якості і еластичності. Накриваємо миску плівкою і залишаємо в теплому місці на півгодини.

Крок 3. Шаткуємо необхідну кількість капусти і викладаємо її в миску. Заливаємо інгредієнт окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 4. Очищену від лушпиння цибулину нарізаємо півкільцями. Викладаємо цибулю в заздалегідь розігріту сковороду з олією і обсмажуємо кілька хвилин, періодично перемішуючи, поки цибуля не стане прозорим. Зливаємо воду з капусти і додаємо її сковороду. Трохи обсмажуємо інгредієнти, а потім додаємо в начинку сушений кріп, паприку і сіль. Перемішуємо продукти.

Крок 5. Тушкуємо начинку 10-15 хвилин, а потім перекладаємо в глибоку тарілку, щоб вона охолола.

Крок 6. Переміщаємо тісто на стільницю, посипану борошном. Злегка замішуємо тісто, а потім розрізаємо на шматочки. Розкачуємо кожен шматочок, щоб він став прямокутної форми, і викладаємо на нього начинку. Закладаємо начинку тістом спочатку з вузького краю, а потім збоку з одного і з іншого боку. Закручуємо пиріжки рулетиком.

Крок 7. Викладаємо пиріжки в заздалегідь розігріту сковороду з олією і обсмажуємо їх до появи рум’яного кольору з обох сторін.

Приємного апетиту!