Смажені пиріжки з капустою без дріжджів
Пиріжки без додавання в тісто дріжджів виходять не менш м’якими і пишними. Процес приготування не займе багато часу і просто зобов’язаний зайняти одне з важливих місць в кулінарній книзі кожної господині.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 12.
Інгредієнти для тіста:
- Масло рослинне – 125 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Вода – 125 мл
- Сіль – ½ ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- Капуста – 350 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Кріп сушений – 1 ч. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Нам знадобиться кип’ячена вода, яку необхідно охолодити. Вливаємо олію і солимо воду. Перемішуємо вміст миски віночком.
Крок 2. Просіваємо необхідну кількість борошна пару раз. Починаємо вводити її в емульсію поступово. Замішуємо тісто, використовуючи ложку. Коли заготовка стане густою, починаємо вимішувати тісто руками до стану м’якості і еластичності. Накриваємо миску плівкою і залишаємо в теплому місці на півгодини.
Крок 3. Шаткуємо необхідну кількість капусти і викладаємо її в миску. Заливаємо інгредієнт окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 4. Очищену від лушпиння цибулину нарізаємо півкільцями. Викладаємо цибулю в заздалегідь розігріту сковороду з олією і обсмажуємо кілька хвилин, періодично перемішуючи, поки цибуля не стане прозорим. Зливаємо воду з капусти і додаємо її сковороду. Трохи обсмажуємо інгредієнти, а потім додаємо в начинку сушений кріп, паприку і сіль. Перемішуємо продукти.
Крок 5. Тушкуємо начинку 10-15 хвилин, а потім перекладаємо в глибоку тарілку, щоб вона охолола.
Крок 6. Переміщаємо тісто на стільницю, посипану борошном. Злегка замішуємо тісто, а потім розрізаємо на шматочки. Розкачуємо кожен шматочок, щоб він став прямокутної форми, і викладаємо на нього начинку. Закладаємо начинку тістом спочатку з вузького краю, а потім збоку з одного і з іншого боку. Закручуємо пиріжки рулетиком.
Крок 7. Викладаємо пиріжки в заздалегідь розігріту сковороду з олією і обсмажуємо їх до появи рум’яного кольору з обох сторін.
Приємного апетиту!