Пиріжки з картоплею в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Татарські пиріжки з картоплею в духовці

І саме незвичайне як завжди на десерт. Рецепт приготування традиційних татарських пиріжків вимагає дотримання кожного етапу і не терпить зневагу дрібницями. Тому, щоб ваша начинка вийшла ще більш соковитою, а пиріжки в свою чергу не виявилися прісними всередині, сміливо додаємо шматочок вершкового масла.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:25-30 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло вершкове (82 %) – 100-150 гр.
  • Сода харчова – ½ ч. л.
  • Сіль – 2/3 ч. ложки
  • Вода – 300 мл

Для начинки:

  • Картопля – 1500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 200-300 гр.
  • Кріп сушений – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для тіста з’єднуємо всі сипучі компоненти, добре перемішуємо і заправляємо водою з розтопленим вершковим маслом. Відправляємо вымешиваться тісто в кухонний комбайн. А поки займемося начинкою.

2. Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо максимально дрібними кубиками, щоб начинка добре вкладалася в тісто. Капусту шаткуємо тонкими скибочками.

3. До цього моменту наше тісто встигло вымеситься, і ми витягуємо його з комбайна, ще трохи переминаем і загортаємо у плівку, щоб воно відпочило і стало більш еластичним. А поки подрібнюємо цибулю, нарізаючи його якомога дрібніше.

4. Коли всі інгредієнти для начинки готові, перекладаємо їх у глибоку ємність, солимо, перчимо і заправляємо будь-якими спеціями на ваш смак. Щоб цибуля пустив більше соку, перемішуємо вміст руками. Також вже можна зайнятися тестом. Ділимо його на рівні порційні шматочки, кожен з яких як можна тонше розкачуємо.

5. Потім переходимо до формування самих пиріжків. Відступивши від краю тіста, викладаємо в середину начинку і доповнюємо шматочком вершкового масла.

6. Випікаємо пиріжки в розігрітій до 180-200 градусів духовій шафі протягом 25 хвилин до утворення підрум’яненою хрусткої скоринки.

7. Перед подачею гарячі пиріжки недовго остуджуємо, щоб ні в якому разі не обшпаритися. І потім, розрізавши вздовж на дві частини, подаємо до столу. За бажанням між двох половинок можна вкласти трохи вершкового масла.

Бажаємо вам приємного апетиту!