Пишні оладки на кефірі – 10 кращих покрокових рецептів з фото

Пишні і легкі оладки на теплому кефірі

Простий і швидкий рецепт чудових повітряних оладок. З ним під силу впоратися починаючому кулінару. Головне не забудьте підігріти кефір.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці збийте яйце з цукром і сіллю.

Крок 2. Кефір підігрійте в мікрохвильовці до 35-40 градусів. Додайте його до яєчної маси і перемішайте інгредієнти.

Крок 3. До рідких інгредієнтів додайте просіяне борошно.

Крок 4. Додайте в тісто соду, гашену оцтом і ще раз добре перемішайте. Залиште тісто при кімнатній температурі на 5-7 хвилин.

Крок 5. Смажте оладки на олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

Крок 6. Готові оладки подавайте зі сметаною або медом.

Приємного апетиту!