Пишні і легкі оладки на теплому кефірі
Простий і швидкий рецепт чудових повітряних оладок. З ним під силу впоратися починаючому кулінару. Головне не забудьте підігріти кефір.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці збийте яйце з цукром і сіллю.
Крок 2. Кефір підігрійте в мікрохвильовці до 35-40 градусів. Додайте його до яєчної маси і перемішайте інгредієнти.
Крок 3. До рідких інгредієнтів додайте просіяне борошно.
Крок 4. Додайте в тісто соду, гашену оцтом і ще раз добре перемішайте. Залиште тісто при кімнатній температурі на 5-7 хвилин.
Крок 5. Смажте оладки на олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
Крок 6. Готові оладки подавайте зі сметаною або медом.
Приємного апетиту!