Дуже смачні і ніжні оладки без додавання соди
Багато хто думають, що своєю пишністю оладки зобов’язані соді. Однак, якщо добре збити яйця до стійкої піни, то і без соди оладки виходять пишними і ніжними.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Кефір – 300 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 40 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У миску розбийте яйце, збийте його міксером до пишної піни.
Крок 2. Потім додайте цукор і трохи солі. Продовжуйте збивати 1-2 хвилини на невеликих обертах.
Крок 3. Далі всипте просіяне борошно разом з розпушувачем, перемішайте інгредієнти вручну.
Крок 4. Після цього влийте кефір і перемішайте тісто до однорідності.
Крок 5. Смажте оладки на рослинному маслі з двох сторін.
Крок 6. Подавайте готові оладки з варенням або медом.
Приємного апетиту!