Пишні оладки на кефірі – 10 кращих покрокових рецептів з фото

Дуже смачні і ніжні оладки без додавання соди

Багато хто думають, що своєю пишністю оладки зобов’язані соді. Однак, якщо добре збити яйця до стійкої піни, то і без соди оладки виходять пишними і ніжними.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Кефір – 300 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 40 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску розбийте яйце, збийте його міксером до пишної піни.

Крок 2. Потім додайте цукор і трохи солі. Продовжуйте збивати 1-2 хвилини на невеликих обертах.

Крок 3. Далі всипте просіяне борошно разом з розпушувачем, перемішайте інгредієнти вручну.

Крок 4. Після цього влийте кефір і перемішайте тісто до однорідності.

Крок 5. Смажте оладки на рослинному маслі з двох сторін.

Крок 6. Подавайте готові оладки з варенням або медом.

Приємного апетиту!