Різотто з грибами – 8 рецептів приготування класичного різотто з покроковими фото

Дуже смачне різотто з грибами у вершковому соусі

Вершковий соус із сиром відмінно доповнює смак різотто. Італійці зазвичай використовують для нього натертий пармезан: він володіє вираженим смаком, але в деяких випадках вершковий соус змішують з сиром з цвіллю, що додає різотто пікантності.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Рис арборіо – 100 гр.
  • Бульйон курячий – 350 мл
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Вершки – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Суміш прованських трав – за смаком.

Процес приготування:

1. У сотейнику або глибокій сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому дрібно нарубані часник з цибулею, щоб вони придбали приємний золотистий відтінок.

2. Нарізані кубиками або скибочками шампіньйони додайте до зажарки і готуйте ще кілька хвилин.

3. Всипте до грибів з цибулею рис і обсмажуйте приблизно одну-дві хвилини, не забуваючи постійно помішувати для більш рівномірного просочення зерняток маслом. Продовжуючи заважати, вливайте невеликими порціями курячий бульйон, додаючи його кожен раз тільки тоді, коли попередня партія повністю випарується. У процесі приготування доведіть блюдо до смаку, додавши сіль і приправи.

4. В окремій жароміцної ємності змішайте тертий сир, вершки і борошно, добре збийте і доведіть соус до кипіння.

5. З’єднайте різотто з соусом, зніміть з вогню, дайте постояти пару хвилин. Подавайте, прикрасивши зеленню.