Дуже смачне різотто з грибами у вершковому соусі
Вершковий соус із сиром відмінно доповнює смак різотто. Італійці зазвичай використовують для нього натертий пармезан: він володіє вираженим смаком, але в деяких випадках вершковий соус змішують з сиром з цвіллю, що додає різотто пікантності.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Рис арборіо – 100 гр.
- Бульйон курячий – 350 мл
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Вершки – 200 мл
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Сир твердий – 50 гр.
- Суміш прованських трав – за смаком.
Процес приготування:
1. У сотейнику або глибокій сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому дрібно нарубані часник з цибулею, щоб вони придбали приємний золотистий відтінок.
2. Нарізані кубиками або скибочками шампіньйони додайте до зажарки і готуйте ще кілька хвилин.
3. Всипте до грибів з цибулею рис і обсмажуйте приблизно одну-дві хвилини, не забуваючи постійно помішувати для більш рівномірного просочення зерняток маслом. Продовжуючи заважати, вливайте невеликими порціями курячий бульйон, додаючи його кожен раз тільки тоді, коли попередня партія повністю випарується. У процесі приготування доведіть блюдо до смаку, додавши сіль і приправи.
4. В окремій жароміцної ємності змішайте тертий сир, вершки і борошно, добре збийте і доведіть соус до кипіння.
5. З’єднайте різотто з соусом, зніміть з вогню, дайте постояти пару хвилин. Подавайте, прикрасивши зеленню.