Класичний розсольник ленінградський по технологічній карті
Знаменитий розсольник ленінградський по технологічній карті виходить в міру солоним і пікантним. Також страва підходить для дитячої кухні, незважаючи на насичений і злегка пряний смак. Спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Курка – 200 гр.
- Крупа перлова – 1 ст. л.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Масло вершкове – 0,5 ст. л.
- Масло рослинне – 0,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
1. Перлову крупу промиваємо й відварюємо до напівготовності. Залишаємо на час.
2. Відварюємо курку у воді. Отриманий бульйон проціджуємо, так як на ньому будемо готувати суп.
3. Дуже дрібно нарізаємо солоні огірки. Знімаємо шкірку за бажанням. Далі заливаємо продукт невеликою кількістю бульйону і тушкуємо в сковороді 10-15 хвилин.
4. Невеликими кубиками нарізаємо картоплю і опускаємо його в бульйон. Відварюємо.
5. Розігріваємо Сковороду з рослинним і вершковим маслом. Обсмажуємо тут терту моркву і подрібнену ріпчасту цибулю протягом 3-5 хвилин.
6. Відправляємо в суп огірки, морква з цибулею і перловку. Тримаємо страву на плиті до готовності картоплі.
7. Гарячий суп розливаємо по тарілках. За смаком додаємо сметану і подрібнену петрушку. Можна подавати до столу!