Соковитий і ніжний рулет зі свинячої грудинки в духовці
Приготуємо неймовірно смачний рулет зі свинячої грудинки з пікантною начинкою з зернової французької гірчиці. Готове блюдо виходить дуже ніжним і соковитим всередині, а зовні його покриває рум’яна хрустка скориночка.
Час готування – 28 ч.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Грудинка свиняча – 2,5 кг
- Кетчуп чилі – 100 гр.
- Гірчиця зерниста – 3 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Кардамон – 1 ч. л.
- Кріп (сушений) – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
Для глазурі:
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Соус теріякі» — 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо компоненти за списком: м’ясо слід вибирати на шкірці, обполіскуємо і обсушуємо його.
Крок 2. На м’ясистою грудинці робимо часті і глибокі надрізи.
Крок 3. Поливаємо свинину гострим кетчупом і старанно втираємо.
Крок 4. Слідом додаємо зернисту гірчицю.
Крок 5. Посипаємо м’ясо приправами, сіллю і викладаємо часник, нарізаний тонкими слайсами.
Крок 6. Звертаємо грудинку в тугий рулет і перев’язуємо шпагатом.
Крок 7. Обертаємо заготівлю шаром фольги і ставимо в холод на 24 години для просочення спеціями. Після закінчення часу, випікаємо рулет при температурі 160 градусів протягом 3,5-4 годин.
Крок 8. За півгодини до готовності беремося за глазур: у піалі змішуємо кетчуп, соус теріякі», сіль і перець.
Крок 9. Через 4 години від початку запікання знімаємо фольгу, обмазуємо ароматну грудинку соусом і повертаємо в духовку, але вже при 200 градусах. Готуємо близько 35-40 хвилин.
Крок 10. Приємного апетиту!