Рулет зі свинини – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Соковитий і ніжний рулет зі свинячої грудинки в духовці

Приготуємо неймовірно смачний рулет зі свинячої грудинки з пікантною начинкою з зернової французької гірчиці. Готове блюдо виходить дуже ніжним і соковитим всередині, а зовні його покриває рум’яна хрустка скориночка.

Час готування – 28 ч.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Грудинка свиняча – 2,5 кг
  • Кетчуп чилі – 100 гр.
  • Гірчиця зерниста – 3 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Кардамон – 1 ч. л.
  • Кріп (сушений) – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Для глазурі:

  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Соус теріякі» — 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти за списком: м’ясо слід вибирати на шкірці, обполіскуємо і обсушуємо його.

Крок 2. На м’ясистою грудинці робимо часті і глибокі надрізи.

Крок 3. Поливаємо свинину гострим кетчупом і старанно втираємо.

Крок 4. Слідом додаємо зернисту гірчицю.

Крок 5. Посипаємо м’ясо приправами, сіллю і викладаємо часник, нарізаний тонкими слайсами.

Крок 6. Звертаємо грудинку в тугий рулет і перев’язуємо шпагатом.

Крок 7. Обертаємо заготівлю шаром фольги і ставимо в холод на 24 години для просочення спеціями. Після закінчення часу, випікаємо рулет при температурі 160 градусів протягом 3,5-4 годин.

Крок 8. За півгодини до готовності беремося за глазур: у піалі змішуємо кетчуп, соус теріякі», сіль і перець.

Крок 9. Через 4 години від початку запікання знімаємо фольгу, обмазуємо ароматну грудинку соусом і повертаємо в духовку, але вже при 200 градусах. Готуємо близько 35-40 хвилин.

Крок 10. Приємного апетиту!