Приготування рулетиків з свинини з начинкою в духовці не займе багато часу. Найкраще для цієї мети підійде нежирна свинина, яку нарізають слайсами невеликої товщини і відбивають. В якості начинки використовують овочі або гриби, чорнослив, горіхи та інші види м’яса.
Рулетики з свинини з сиром в духовці
Свинячі рулетики з начинкою спочатку скріплюють зубочистками. Перед тим, як томити заготовки в духовці, їх злегка обсмажують на сковороді. Рулетики виходять дуже смачними і ароматними, з золотою сирною скоринкою.
Інгредієнти на
3 порц.
- Свинина 400 гр.
- Помідор ½ шт.
- Сир 60 гр.
- Петрушка 2 гілки
- Часник 2 зуб.
- Масло рослинне 4 ч. л.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Рулетики з свинини з начинкою в духовці готуються дуже просто. У даному рецепті для приготування рулетиків будемо використовувати свинячу вирізку. Ретельно вимиваємо її з усіх сторін проточною водою і обтираем сухими рушниками (паперові).
- Беремо гострий ніж і свинину нарізаємо шматочками. Має вийти 6 штук. Якщо скибочки вийшли занадто товстими, їх потрібно акуратно розрізати ножем навпіл. Для цього надрізаємо кожен шматочок по центру і відводимо ножа в бік. Робимо надріз не до кінця, розкриваємо шматочки. Посипаємо скибочки сіллю і перцем з усіх боків.
- Відбиваємо шматочки свинини спеціальним молотком для відбивання м’яса з двох сторін.
- Вимиваємо гілки петрушки і помідор. Висушуємо продукти паперовим рушником. Часточки часнику очищаємо від лушпиння. Зелень і часник дрібно рубаємо гострим ножем. Від помідора відрізаємо тільки м’ясисту частину без насіння з двох сторін.
- Шматочок свинини змащуємо майонезом і укладаємо поверх соусу трохи часнику. На один край викладаємо скибочки пару часточок томату і трохи петрушки.
- Звертаємо шматочок м’яса з начинкою в рулет з того місця, де розташовані шматочки помідора і петрушка. Закріплюємо край зубочисткою.
- Вливаємо кілька ложок рослинного масла в сковороду. Поки воно розігрівається, формуємо інші рулетики. Викладаємо заготовки в масло тією стороною, де край скріплений зубочисткою. Обсмажуємо з обох сторін, поки рулетики не стануть рум’яними.
- Готуємо форму для запікання. Позбавляємо рулетики від зубочисток і викладаємо їх на дно ємності. Поливаємо маслом, що залишилося в сковороді.
- Твердий сир натираємо крупно на тертці, а потім посипаємо їм рулетики зверху. Ставимо форму з заготовками всередину розігрітій духовки (розігріваємо заздалегідь при температурі 200 градусів). Через 15 хвилин блюдо буде готово.
Приємного апетиту!
Рулетики з свинини з грибною начинкою в духовці
Простий і смачний рецепт приготування рулетиків з свинини з ароматною грибною начинкою. Для більшої ніжності, до грибів також додають шматочки яєць і тертий сир. Запікають страву у вершковому соусі.
Час готування – 1 ч. 55 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Гриби – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Сир тертий – 1,5 склянки
- Вершки 35% – 1 склянка
- Вода очищена – 1,5 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло олію – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Розігріваємо в сковороді 2-3 столових ложки соняшникової олії. Паралельно очищаємо пару цибулин від лушпиння і нарізаємо їх четвертинками кілець. Викладаємо цибулю в розігріту олію і обсмажуємо його до рум’яного золотистого кольору, не забуваючи помішувати. На це нам знадобиться близько десяти хвилин.
Крок 2. Перебираємо печериці. Відокремлюємо «шляпки» й «ніжки» один від одного. Зрізаємо з допомогою ножа верхній шар частин гриба і нарізаємо їх невеликими скибочками. Потім промиваємо печериці проточною водою. Викладаємо гриби в сковороду до цибулі. Обсмажуємо інгредієнти разом 10-15 хвилин.
Крок 3. Заздалегідь відварюємо пару яєць в невеликій каструльці. Процес займе не більше десяти хвилин. Потім яйця треба охолодити, очистити від шкаралупи і нарізати кубиками. Перекладаємо гриби з цибулею зі сковороди у велику миску і додаємо до них яйця. Трьом у начинку сир, солимо і перчимо масу. Перемішуємо.
Крок 4. Свиняче філе нарізаємо скибочками завтовшки не більше 7-8 міліметрів. Промазуємо шматочки сумішшю з чорного перцю і солі. Відбиваємо свинину: скибочки повинні бути тонкими, щоб їх було легко закручувати в рулетики. На край викладаємо скибочки 2 столові ложки начинки. Загортаємо рулетики і скріплюємо зубочистками. Замість зубочисток можна використовувати нитку.
Крок 5. Розігріваємо олію в сковороді. Потім обсмажуємо на ньому рулетики, починаючи з того боку, де заготовки скріплені зубочистками. Потім зубочистки потрібно буде прибрати.
Крок 6. Перекладаємо рулетики у форму для запікання. Поливаємо сумішшю вершків і води. Солимо і перчимо. Ставимо форму з заготовками в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку. Тушкуємо рулетики 30 хвилин.
Приємного апетиту!
Рулетики з свинини з чорносливом в духовці
Свиняче м’ясо і чорнослив – цікаве і незвичайне поєднання інгредієнтів. Красиве і дуже смачне блюдо подають до столу з соусом, приготованим з гірчиці і майонезу.
Час готування – 1 ч. 55 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 3-4.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Чорнослив – 300 гр.
- Сир – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода очищена – 2 ст.
- Мед – 2 ст. л.
- Майонез – 4 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування рулетиків використовуємо свинячу шию. Промиваємо м’ясо проточною водою і обтираем паперовими рушниками. Потім свинину потрібно розрізати на скибочки невеликої товщини.
Крок 2. Розкладаємо шматочки свинини на робочій поверхні стола, накриваємо їх харчовою плівкою і відбиваємо.
Крок 3. Свинячі скибочки натираємо сіллю і перцем. Даємо їм просочитися спеціями – залишаємо на 40 хвилин. Займемося начинкою. Викладаємо чорнослив в окрему піалу і заливаємо теплою водою. Залишаємо на 20 хвилин. Потім чорнослив потрібно перекласти в друшляк і промити.
Крок 4. Коли продукт обсохне, нарізаємо його брусками невеликого розміру. Крупно натираємо на тертці сир.
Крок 5. На око ділимо тертий сир навпіл. Одну його частину змішуємо з чорносливом, другу – залишаємо на потім. Викладаємо трохи начинки на край кожного шматочки свинини. Формуємо рулетики.
Крок 6. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів. Рулетики викладаємо на дно форми для запікання, попередньо змазаній рослинною олією. За бажанням, їх можна трохи підсолити. Потім приступаємо до приготування соусу.
Крок 7. Вливаємо пару склянок води в миску і додаємо в рідину пару столових ложок меду. Помішуємо соус до повного розчинення меду.
Крок 8. Поливаємо соусом рулетики. Ставимо страву в духовку на 30 хвилин. Змішуємо в піалі гірчицю і майонез. Після закінчення зазначеного часу, виймаємо страву з духовки, змащуємо заготовки і посипаємо їх рештою сиру. Відправляємо блюдо назад в духовку на 15 хвилин.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти свинячі рулетики з беконом?
Овочевого салату або свіжої зелені буде цілком достатньо, щоб доповнити ситний обід або вечеря у вигляді свинячих рулетиків з беконом. Соковите і смачне блюдо різноманітить ваше меню.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Бекон – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину для приготування рулетиків спочатку промиваємо теплою проточною водою, а потім мачає паперовими рушниками. Так ми позбудемося від зайвої вологи. Гострим ножем нарізаємо свиняче м’ясо скибочками. Головне, щоб вони були невеликої товщини.
Крок 2. Викладаємо кожен шматочок на обробну дошку і відбиваємо його спеціальним молотком спочатку з одного боку, а потім з іншого. Натираємо сумішшю свинину з чорного перцю, солі і спецій за смаком.
Крок 3. Щоб процес приготування йшов швидше, радимо використовувати покупної бекон, вже нарізаний скибочками. Бажано вибирати той продукт, в якому більше сала. Викладаємо скибочки бекону поверх скибочок свинини.
Крок 4. Закручуємо м’ясо в рулетики і закріплюємо їх шпажками. Перед тим, як закріпити м’ясо, шпажки потрібно злегка помочити водою.
Крок 5. Форму для запікання застеляємо шматком фольги підходящого розміру. Викладаємо на дно форми рулетики і ставимо ємність в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Приємного апетиту!
Рулетики з свинини у вершковому соусі
Щоб м’ясні рулетики вийшли соковитими і смачними, будемо запікати їх у вершковому соусі. В якості начинки використовуємо суміш з яєць, грибів, смаженої цибулі та сиру.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 7.
Склад:
- Свинина – 700 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Печериці– 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир– 150 гр.
- Вершки 33 % – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо шматок свинячого м’яса теплою проточною водою. Позбавляємося від зайвої рідини: обтираем паперовими рушниками свинину. Нарізаємо м’ясо тонкими слайсами. Розміщуємо їх на обробній дошці і накриваємо харчовою плівкою. Відбиваємо свинину з обох сторін спеціальним молоточком. Натираємо м’ясо спеціями – сіллю і чорним перцем. Щоб слайсы краще просочилися спеціями, їх потрібно покласти один на одного і прикрити харчовою плівкою.
Крок 2. Пару цибулин, позбавлених лушпиння, дрібно нарізаємо. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо цибулю до прозорості. Перебираємо гриби і нарізаємо кубиками. Вимиваємо їх в друшляку і даємо стекти зайвої рідини. Перекладаємо гриби до цибулі і обсмажуємо їх разом 3 хвилини. Коли грибний сік випарується, солимо інгредієнти. Натираємо сир на крупній тертці і відварюємо яйця близько десяти хвилин до повної готовності. Охолоджені яйця позбавляємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками. Відправляємо яйця і сир до грибів і цибулі. Підсолюємо і перемішуємо начинку.
Крок 3. Викладаємо шматки свинини на обробну дошку. Для зручності формування рулетиків потрібна рівна поверхня. Викладаємо на край скибочки одну столову ложку начинки.
Крок 4. Звертаємо тугі рулети і закріплюємо їх зубочистками з двох сторін, щоб начинка не висипалася.
Крок 5. Розігріваємо в сковороді олію. Викладаємо рулети і обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки.
Крок 6. Розігріваємо духовку до температури 180-190 градусів. Укладаємо рулетики у форму для запікання, попередньо дістаємо з м’якоті зубочистки. Заливаємо рулетики вершками і приправляємо соус сіллю і перцем. Ставимо форму з стравою всередину духовки на півгодини.
Приємного апетиту!
Рулетики з свинини з начинкою, запечені у фользі
Рецепт смачного і ароматного страви прийшов до нас із Франції. Завдяки різних спецій рулетики набувають насичений запах. Щоб м’ясо вийшло соковитим і вкрилося золотою скоринкою, рулетики змащують соусом з гірчиці або меду.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 5.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Геркулес (пластівці) – 50 гр.
- Масло рослинне для обсмажування.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Куркума – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свиняче м’ясо перевіряємо на наявність плівок. Обрізаємо їх ножем і промиваємо свинину теплою проточною водою. Просочуємо зайву вологу паперовими рушниками. Нарізаємо м’ясо тонкими скибочками (2-3 сантиметра). Відбиваємо свинячі скибочки спеціальним молоточком з двох сторін. Перед тим, як відбивати м’ясо, загорнути кожен шматочок харчовою плівкою. В окремій піалі змішуємо спеції: орегано, куркуму, сіль і перець чорний мелений. Змащуємо спеціями скибочки свинини.
Крок 2. Промиваємо пучок зелені проточною водою. Струшуємо його, щоб пішла зайва рідина. Дрібно рубаємо ножем. Змішуємо зелень в окремій піалі з вершковим маслом (його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб підтануло в умовах кімнатної температури). Ділимо начинку на рівні порції і викладаємо в кожну формочку. Ставимо формочки в морозилку на 10 хвилин.
Крок 3. По центру кожного скибочки викладаємо порцію начинки. Звертаємо м’ясо в рулетики. Нагріваємо олію в сковороді. Беремо дві піали. В одну всипаємо геркулес, в іншу вбиваємо яйця. Занурюємо рулетики в яєчну суміш, а потім в геркулес. Викладаємо рулети «швом» вниз в сковороду.
Крок 4. Обсмажуємо рулетики до золотої скоринки з усіх боків. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.
Крок 5. Перекладаємо рулетики у форму для запікання, застелену фольгою. Ставимо ємність в духову шафу і тушкуємо рулетики 30-35 хвилин.
Приємного апетиту!
Свинячі рулетики з волоськими горіхами і чорносливом
Поєднання свинини, чорносливу і горіхів вельми незвично. Воно має одночасно і солодкий, і кислуватий смак, а також володіє неймовірно копченим ароматом.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 4-5.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Чорнослив – 200 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – для панірування.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Займемося подрібненням волоських горіхів. Для цього спочатку потрібно позбавити ядра горіхів від шкаралупи, використовуючи ніж, а потім покласти їх у поліетиленовий пакет і розбити до крихти з допомогою качалки. Щоб пройти цей крок швидше, можна скористатися кавомолкою.
Крок 2. Якщо чорнослив м’який, його потрібно просто промити і нарізати шматочками. Якщо твердий, то спочатку заливаємо його теплою водою і вимочуємо, а потім промиваємо, даємо обсохнути і нарізаємо.
Крок 3. Змішуємо чорнослив і горіхи в окремій піалі. Свинину нарізаємо скибочками не більше одного сантиметра завтовшки. Щоб слайсы вийшли рівними, потрібної товщини, м’ясо потрібно попередньо підморозити в морозильній камері.
Крок 4. Шматочки свинини викладаємо на рівну, чисту поверхню. Прикриваємо шматочки харчовою плівкою і відбиваємо молоточком з обох сторін.
Крок 5. По центру всіх шматочків викладаємо начинку з волоських горіхів і чорносливу. Акуратно згортаємо м’ясні скибочки з наповнювачем в рулетики. Краї виробів закріплюємо зубочистками.
Крок 6. Вбиваємо яйце в окрему піалу. Посипаємо яєчну масу сіллю і чорним перцем. Перемішуємо інгредієнти і вмочаємо рулетики.
Крок 7. Висипаємо в тарілку з плоским дном панірувальні сухарі. У заздалегідь розігріте рослинне масло викладаємо рулети, попередньо обкачані в сухарях і обсмажуємо з усіх боків на маленькому вогні тушкуємо в духовці 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Соковиті рулетики з свинини в сметанному соусі в духовці
Рулетики, приготовані за цим рецептом, не тільки дуже смачні, але і красиві. Завдяки сметанному соусу, страва виходить дуже ніжним і легким.
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 3.
Склад:
- Свинина – 300 гр.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Морква відварна – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Молоко – 1/2 склянки
- Борошно– 1/2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – 3-4 гілки.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Вода очищена – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину перед нарізкою треба добре оглянути і зрізати плівки. Промиваємо м’ясо теплою водою, а потім обтираем паперовим рушником, щоб пішла зайва волога. Нарізаємо свинину скибочками (3 штуки). Маємо слайсы на рівній поверхні і відбиваємо їх спеціальним молоточком з обох сторін. Змащуємо сумішшю скибочки чорного перцю і солі.
Крок 2. Солоні огірки нарізаємо вздовж брусками.
Крок 3. Моркву спочатку вимиваємо проточною водою, а потім відварюємо до м’якості. Звільняємо коренеплід після остигання від шкірки і нарізаємо такими ж бруски, як і огірки.
Крок 4. По центру скибочок викладаємо два бруска огірка і один – моркви. Скручуємо з м’яса з начинкою рулетики і закріплюємо краю зубочисткою. Також можна скористатися спеціальною кулінарною ниткою. Залишаємо одну столову ложку борошна. Іншу порцію висипаємо на тарілку. Обвалюємо рулетики в борошні і викладаємо у форму для запікання, попередньо змащену олією.
Крок 5. В окремій піалі готуємо соус. Викладаємо сметану і додаємо в неї молоко (щоб сметана при нагріванні не згорнулася), борошно (одну столову ложку), сіль, чорний перець за смаком і воду. Ретельно перемішуємо.
Крок 6. Гілки зелені промиваємо і струшуємо, щоб позбутися від вологи. Дрібно рубаємо ножем. Вливаємо соус до рулетикам і тушкуємо масу 30-35 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці (при температурі 180 градусів). Додаємо в блюдо зелень.
Приємного апетиту!