Риба на мангалі – 10 кращих рецептів риби на решітці з фото

Ніжна і смачна річкова риба, запечена на решітці

Така річкова риба карась або короп володіє специфічним запахом, позбутися якого допомагають вершки з лимоном. Замаринована риба, приправлена кропом, виходить красивою і ніжною. Під час приготування на грилі важливо регулярно перевертати грати з коропом і карасями і стежити, щоб шкірка не підгоріла.

Час готування: 1 година 10 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Короп – 1 шт.
  • Карась – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 20% — 200 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 50 мл
  • Кріп – ½ пучка.

Процес приготування:

1. Тушки риби розрізати уздовж черевця, дістати нутрощі, прибрати луску і плавники, добре вимити всередині і зовні. На шкірці коропа і карася зробити надрізи. Рибу приправити сіллю і перцем.

2. Цибулю нарізати кільцями і вкласти всередину коропа і карася.

3. Змішати вершки з лимонним соком і олією, додати дрібно нарізаний кріп, трохи солі і перцю, все добре перемішати, покласти в маринад рибу і залишити на півгодини.

4. Ґрати для смаження мангалі змастити рослинним маслом, викласти на неї рибу і готувати на вугіллі протягом 20-25 хвилин, періодично повертаючи, до утворення на рибі гарної скоринки.

5. Подавати готового коропа і запечених карасів з відварною картоплею та салатом із зелені і сезонних овочів.