Ніжна і смачна річкова риба, запечена на решітці
Така річкова риба карась або короп володіє специфічним запахом, позбутися якого допомагають вершки з лимоном. Замаринована риба, приправлена кропом, виходить красивою і ніжною. Під час приготування на грилі важливо регулярно перевертати грати з коропом і карасями і стежити, щоб шкірка не підгоріла.
Час готування: 1 година 10 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Короп – 1 шт.
- Карась – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 20% — 200 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сік лимона – 50 мл
- Кріп – ½ пучка.
Процес приготування:
1. Тушки риби розрізати уздовж черевця, дістати нутрощі, прибрати луску і плавники, добре вимити всередині і зовні. На шкірці коропа і карася зробити надрізи. Рибу приправити сіллю і перцем.
2. Цибулю нарізати кільцями і вкласти всередину коропа і карася.
3. Змішати вершки з лимонним соком і олією, додати дрібно нарізаний кріп, трохи солі і перцю, все добре перемішати, покласти в маринад рибу і залишити на півгодини.
4. Ґрати для смаження мангалі змастити рослинним маслом, викласти на неї рибу і готувати на вугіллі протягом 20-25 хвилин, періодично повертаючи, до утворення на рибі гарної скоринки.
5. Подавати готового коропа і запечених карасів з відварною картоплею та салатом із зелені і сезонних овочів.