Риба, запечена з картоплею в фользі
Посолена риба викладається на фольгу, навколо неї кладуть нарізану картоплю, перемішаний з ріпчастою цибулею і петрушкою. Далі все загортається і випікається годину при 200 градусах. Потім риба посипається тертим сиром і все готується ще 5 хвилин.
Час готування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Риба – 400 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Сир – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком.
Процес приготування:
1. Починаємо з підготовки риби. Якщо тушка необроблена, то очищаємо її від луски і прибираємо нутрощі. Також відрізаємо голову (її можна залишити, але у такому разі обов’язково залишаємо зябра), хвіст і плавники.
2. Далі займаємося овочами. Цибулю з картоплею добре промиваємо під проточною водою, очищаємо і нарізаємо невеликим кубиком. Петрушку промиваємо під прохолодною водою і дрібно рубаємо ножем. Перекладаємо всі овочі в окрему ємність, перемішуємо і додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком.
3. Рибу з усіх боків посипаємо сіллю з перцем, а також додаємо трохи хмелі-сунелі або будь-яку іншу приправу для риби. Перекладаємо тушку на лист фольги, який перед цим змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Навколо риби викладаємо картоплю з цибулею і петрушкою.
4. Тепер загортаємо все у фольгу так, щоб під час запікання не почав витікати сік. Добре защипуємо протилежні кути, щоб вийшов компактний пакет.
5. Попередньо розігріваємо духовку до 200оС і відправляємо туди рибу з овочами на годину. Через півгодини перевертаємо пакет. Важливо, щоб шви не виявилися знизу.
6. Через деякий час дістаємо рибу з духовки, розгортаємо фольгу і посипаємо все тертим сиром. Потім відправляємо все в духовку на 5 хвилин, щоб сир розплавився, і подаємо готову страву до столу. Приємного апетиту!