Риба в лаваші, запечена в духовці – 6 покрокових рецептів з фото

Риба в лаваші, запечена в духовці, – варіант незвичайного і ситного страви на будь-якому столі, і особливо святковому, так як не потрібно багато часу для його приготування. В лаваші і з різними доповненнями (сиром, кропом, помідорами, цибулею) і соусами готується будь-яка риба, але краще рибне філе. Формується страву за вибором господині: рулетом, конвертиками або по-іншому.

Філе риби, запечене в лаваші в духовці

Філе риби в лаваші, запечене в духовці, буде у вас чудовим блюдом для домашнього меню, приготування якого не потребує особливого кулінарного досвіду. Сорт риби не має особливого значення, важливо тільки, щоб було філе без кісточок. Запікаємо в сметанному соусі та доповнюємо блюдо помідорами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рибне філе 400 гр. білої риби
  • Лаваш 2 шт. тонких
  • Помідор 2 шт.
  • Сметана 15% 3 ст. л.
  • Гірчичне масло 2 ст. л.
  • Орегано 2 щіпка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вершки 100 мл 10-20%
  • Сир Сулугуні 40 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Діжонська гірчиця 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти рибу в лаваші в духовці? Спочатку приготуйте сметанний соус для риби. В окремий посуд розбийте куряче яйце, додайте гірчицю, орегано, гірчичне масло і покладіть ложку сметани.
  2. Ці інгредієнти перемішайте віночком до однорідного стану.
  3. Філе риби (в рецепті тілапія) промийте холодною водою і серветкою видаліть всю вологу і дрібні кісточки.
  4. Помідори наріжте тонкими кружальцями.
  5. розкладіть На столі аркуші тонкого лаваша і розріжте кожен на 4 шматочки.
  6. На кожен шматок лаваша покладіть по два кружальця помідора.
  7. Підготовлене рибне філе добре умочіть в сметанний соус і укладіть поверх помідорів. Поверх риби налийте ще по ложці соусу.
  8. Потім загорніть рибу у лаваш у вигляді акуратних конвертиків і укладіть їх у змащену маслом форму для випічки.
  9. У посуд з соусом, що залишився налийте вершки, додайте до них решту сметану, подрібнену на крупній тертці сир, сіль і перець по своєму смаку, і все добре перемішайте.
  10. рівномірно залийте Цим соусом конвертики на деку.
  11. Запікайте рибне філе в лаваші в духовці, розігрітій до 180°С протягом 10 хвилин до рум’яної скоринки.
  12. Приготоване блюдо вийміть з духовки і дайте йому 5-10 хвилин постояти.
  13. Потім конвертики перекладіть на порційні тарілки і можете подавати до столу, доповнивши їх свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Соковита риба, запечена з сиром в лаваші

Для тих, кому досить приїлися звичні страви з риби, в цьому рецепті пропонується запекти її в лаваші, в духовці. При цьому способі готування, рибі повністю зберігається сік, який зазвичай залишається у фользі або на деку. Цим соком і жиром, якщо брати жирну рибу, лаваш просочується, стає м’яким і страва буде схожим на рибні пиріжки. Запікаємо рибу під овочевим маринадом з сиром.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Філе риби – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Приправа для риби – 1 ч. л.
  • Лаваш тонкий круглий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Спочатку потрібно підготувати у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для цієї страви, щоб нічого не забути.

2. Очищену і промиту моркву подрібнити на крупній тертці.

3. Розігріти на сковороді трохи олії і обсмажити в ньому на середньому вогні натерту моркву до рум’яного кольору.

4. Зубок часнику і промитий кріп дрібно порубати ножем.

5. В окремий посуд перекласти обсмажену моркву, нарізаний часник з кропом, подрібнений на крупній тертці сир і розбити до них куряче яйце. Потім все посипати рибної приправою і по своєму смаку додати сіль і чорний перець. Ці інгредієнти добре перемішати ложкою.

6. Рибне філе обполоснути холодною водою і обсушити серветкою. Розстелити на столі аркуш лаваша і на його середину викласти підготовлене філе. Потім рибу трохи посипати перцем і сіллю, скропити лимонним соком.

7. Далі філе риби покрити шаром морквяно-сирної начинки.

8. Акуратно загорнути краї лаваша, сформувавши великий конверт.

9. Потім цей конверт обернути фольгою, перекласти на деко і помістити в духовку. Запікати рибу з сиром в лаваші в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин. Запечену рибу звільнити від фольги, нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Горбуша, запечена в лаваші в духовці

Господині знають, що в багатьох стравах з горбуші риба виходить сухуватою, що не всім до смаку. У цьому рецепті вам пропонується запекти її в лаваші під маринадом з овочами і сметаною. Горбуша вийде більш соковитою і смачною, ніж навіть тушкована в молоці. Запікаємо у вигляді конвертиків, що зручно не лише для домашнього столу, але для перекусу або «ссобойки» як дорослим, так і дітям.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Горбуша – 700 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лаваш – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

1. Першим ділом підготуємо зазначені в рецепті продукти для приготування цієї страви.

2. Тушку горбуші очищаємо, промиваємо і виділяємо філе, ретельно видаливши всі кісточки.

3. Потім філе нарізаємо порційними шматочками. Їх з однієї тушки повинно вийти 8 штук.

4. Очищену моркву подрібнюємо на крупній тертці. Цибулю шаткуємо невеликими кубиками. Потім ці овочі обсмажуємо до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.

5. На столі розкладаємо листи лаваша і розрізаємо їх на вісім шматочків. Кладемо на кожен шматочок по столовій ложці обсмажених овочів.

6. Поверх овочів кладемо горбушу і посипаємо її за своїм смаком сіллю і чорним перцем.

7. В окремій піалі змішуємо сметану будь-якої жирності зі столовою ложкою гірчиці.

8. Сметанний соус кладемо поверх риби по 1 столовій ложці на кожен шматочок.

9. Потім рибу акуратно загортаємо в лаваш, сформувавши конвертики.

10. Деко або форму для випічки застеляємо шматочком спеціального паперу і викладаємо на неї рибні конвертики.

11. Вершкове масло розтоплюємо будь-яким способом.

12. Потім силіконова пензликом наносимо масло на конвертики.

13. Запікаємо горбушу в лаваші в духовці, розігрітій до 180°С протягом 25-30 хвилин.

14. Запечену горбушу трохи охолоджуємо і розкладаємо по порційних тарілках.

15. Горбуша в лаваші готова. Її можна їсти як гарячою, так і холодною.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти минтай в лаваші в духовці?

Просто і без всякої премудрості за цим рецептом ви можете приготувати соковите і ніжне блюдо з минтая, як риби доступною і бюджетної. Філе минтая загортаємо в лаваш, доповнюємо цибульно-сметанним соусом з помідорами і потім запікаємо в духовці. Риба вийде нереально смачною і до неї не знадобиться гарнір.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Філе минтая – 500 гр.
  • Лаваш тонкий – 1 упаковка.
  • Сметана 15% – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідори -3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Гірчиця їдальня – 1 ч. л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для цієї страви.

2. Потім потрібно приготувати соус для запікання минтая. Очищену цибулину наріжте маленькими шматочками.

3. В окремий посуд перекладіть більшу частину сметани (250 г) і до неї додайте нарізану цибулю.

4. Зелень промийте і дрібно наріжте.

5. Її також перекладіть до сметані.

6. Додайте в соус ложку звичайної гірчиці, адже саме вона додасть рибі особливий смак.

7. Потім додайте в соус ложку зернової гірчиці і розбийте два курячих яйця.

8. Соус по своєму смаку посоліть і добре перемішайте віночком.

9. Помідори промийте і наріжте тонкими кружками з розрахунку 2 гуртка на 1 порцію рибного філе.

10. Філе минтая промийте холодною водою, обсушити серветкою і розріжте навпіл, по 1 шматочку на порцію.

11. Лист лаваша розгорніть і розріжте ножицями на 8 частин. На кожен шматочок лаваша покладіть скибочки помідорів.

12. Потім філе добре умочіть в цибульно-сметанний соус.

13. Укладіть шматочки філе поверх помідорів.

14. Загорніть лаваш, сформувавши акуратні конвертики.

15. Потім їх компактно укладіть в будь-яку форму для запікання.

16. Твердий сир подрібніть на крупній тертці і змішайте з рештою сметаною.

17. Цю суміш покладіть поверх конвертиків.

18. Потім її рівномірно розподіліть по поверхні страви.

19. Запікайте минтай в лаваші в духовці, розігрітій до 200°С протягом 25-30 хвилин до рум’яної скоринки.

20. За цей час тонке філе минтая добре пропечеться, і лаваш просочиться соусом і стане м’яким. Розкладіть його по порційних тарілках.

21. Готову страву можете відразу подавати до столу гарячим.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт форелі в лаваші в духовці

Ніжне та дивовижно смачне м’ясо форелі високо цінують не тільки гурмани. У цьому рецепті вам пропонується запекти його в духовці, загорнутому в лаваш. Форель не потребує багатьох добавках, так як смачна сама по собі. Доповнимо страва тільки цибулею і вершковим маслом. Запікаємо форель у вигляді пирога, і лаваш в цьому блюді вийде навіть смачніше самої риби.

Час готування: 1 годину 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

  • Форель– 2 шт.
  • Лаваш – 4 шт.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушки форелі очистіть від луски, видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Потім форель добре промийте проточною водою і наріжте порційними шматочками.

2. Посуд для запікання рясно змастіть вершковим маслом. Потім в цю посуд викладіть розгорнуті листи лаваша, щоб їх вільними краями загорнути форель.

3. Потім на лаваш викладіть у два шари підготовлені шматки форелі. Їх по своєму смаку посипте сіллю і будь-якими спеціями. Між шарами риби покладіть нарізану полуколечками цибулю і шматочки вершкового масла.

4. Краї лаваша щільно загорніть і зверху намажте їх маслом.

5. Запікайте форель в лаваші в духовці, розігрітій до невеликої температури – 160°С протягом 1 години. Готову страву набагато остудіть, вийміть з форми і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати соковиту скумбрію в лаваші в духовці?

Скумбрію, як у міру жирну і соковиту рибу, люблять багато. З безлічі варіантів страв з скумбрії, кожен з яких по-своєму цікавий, в цьому рецепті вам пропонується запекти її в лаваші в духовці. Доповнимо скумбрію помідорами і сиром. У вас вийде відмінне блюдо для вечері в колі родини і до нього не буде потрібен гарнір.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Тушка скумбрії – 1 шт.
  • Лаваш тонкий – 2 листа.
  • Майонез – 100 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Відразу підготуйте згідно з рецептом всі продукти для приготування цієї страви. Тушку скумбрії обробити на 2 філе, видаливши кісточки і шкіру. Філе добре промийте і обсушіть серветкою.

2. Розгорніть листи лаваша і нанесіть на них тонкий шар майонезу.

3. На кожен лист укладіть підготовлене філе скумбрії. По своєму смаку посипте рибу сіллю і чорним перцем.

4. Помідор наріжте тонкими скибочками і розкладіть їх поверх філе.

5. На крупній тертці подрібніть шматочок твердого сиру і посипте їм шар помідорів.

6. Потім акуратно загорніть лаваш і сформуйте конвертики.

7. Укладіть їх на деко і запікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин.

8. Скумбрія в лаваші готова. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!