Риба в лаваші, запечена в духовці, – варіант незвичайного і ситного страви на будь-якому столі, і особливо святковому, так як не потрібно багато часу для його приготування. В лаваші і з різними доповненнями (сиром, кропом, помідорами, цибулею) і соусами готується будь-яка риба, але краще рибне філе. Формується страву за вибором господині: рулетом, конвертиками або по-іншому.
Філе риби, запечене в лаваші в духовці
Філе риби в лаваші, запечене в духовці, буде у вас чудовим блюдом для домашнього меню, приготування якого не потребує особливого кулінарного досвіду. Сорт риби не має особливого значення, важливо тільки, щоб було філе без кісточок. Запікаємо в сметанному соусі та доповнюємо блюдо помідорами.
Інгредієнти на
4 порц.
- Рибне філе 400 гр. білої риби
- Лаваш 2 шт. тонких
- Помідор 2 шт.
- Сметана 15% 3 ст. л.
- Гірчичне масло 2 ст. л.
- Орегано 2 щіпка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вершки 100 мл 10-20%
- Сир Сулугуні 40 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Діжонська гірчиця 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як смачно запекти рибу в лаваші в духовці? Спочатку приготуйте сметанний соус для риби. В окремий посуд розбийте куряче яйце, додайте гірчицю, орегано, гірчичне масло і покладіть ложку сметани.
- Ці інгредієнти перемішайте віночком до однорідного стану.
- Філе риби (в рецепті тілапія) промийте холодною водою і серветкою видаліть всю вологу і дрібні кісточки.
- Помідори наріжте тонкими кружальцями.
- розкладіть На столі аркуші тонкого лаваша і розріжте кожен на 4 шматочки.
- На кожен шматок лаваша покладіть по два кружальця помідора.
- Підготовлене рибне філе добре умочіть в сметанний соус і укладіть поверх помідорів. Поверх риби налийте ще по ложці соусу.
- Потім загорніть рибу у лаваш у вигляді акуратних конвертиків і укладіть їх у змащену маслом форму для випічки.
- У посуд з соусом, що залишився налийте вершки, додайте до них решту сметану, подрібнену на крупній тертці сир, сіль і перець по своєму смаку, і все добре перемішайте.
- рівномірно залийте Цим соусом конвертики на деку.
- Запікайте рибне філе в лаваші в духовці, розігрітій до 180°С протягом 10 хвилин до рум’яної скоринки.
- Приготоване блюдо вийміть з духовки і дайте йому 5-10 хвилин постояти.
- Потім конвертики перекладіть на порційні тарілки і можете подавати до столу, доповнивши їх свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Соковита риба, запечена з сиром в лаваші
Для тих, кому досить приїлися звичні страви з риби, в цьому рецепті пропонується запекти її в лаваші, в духовці. При цьому способі готування, рибі повністю зберігається сік, який зазвичай залишається у фользі або на деку. Цим соком і жиром, якщо брати жирну рибу, лаваш просочується, стає м’яким і страва буде схожим на рибні пиріжки. Запікаємо рибу під овочевим маринадом з сиром.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Філе риби – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 1 зубок.
- Лимон – 0.5 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Приправа для риби – 1 ч. л.
- Лаваш тонкий круглий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Спочатку потрібно підготувати у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для цієї страви, щоб нічого не забути.
2. Очищену і промиту моркву подрібнити на крупній тертці.
3. Розігріти на сковороді трохи олії і обсмажити в ньому на середньому вогні натерту моркву до рум’яного кольору.
4. Зубок часнику і промитий кріп дрібно порубати ножем.
5. В окремий посуд перекласти обсмажену моркву, нарізаний часник з кропом, подрібнений на крупній тертці сир і розбити до них куряче яйце. Потім все посипати рибної приправою і по своєму смаку додати сіль і чорний перець. Ці інгредієнти добре перемішати ложкою.
6. Рибне філе обполоснути холодною водою і обсушити серветкою. Розстелити на столі аркуш лаваша і на його середину викласти підготовлене філе. Потім рибу трохи посипати перцем і сіллю, скропити лимонним соком.
7. Далі філе риби покрити шаром морквяно-сирної начинки.
8. Акуратно загорнути краї лаваша, сформувавши великий конверт.
9. Потім цей конверт обернути фольгою, перекласти на деко і помістити в духовку. Запікати рибу з сиром в лаваші в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин. Запечену рибу звільнити від фольги, нарізати порційними шматочками і можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Горбуша, запечена в лаваші в духовці
Господині знають, що в багатьох стравах з горбуші риба виходить сухуватою, що не всім до смаку. У цьому рецепті вам пропонується запекти її в лаваші під маринадом з овочами і сметаною. Горбуша вийде більш соковитою і смачною, ніж навіть тушкована в молоці. Запікаємо у вигляді конвертиків, що зручно не лише для домашнього столу, але для перекусу або «ссобойки» як дорослим, так і дітям.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Горбуша – 700 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Лаваш – 2 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 15 гр.
Процес приготування:
1. Першим ділом підготуємо зазначені в рецепті продукти для приготування цієї страви.
2. Тушку горбуші очищаємо, промиваємо і виділяємо філе, ретельно видаливши всі кісточки.
3. Потім філе нарізаємо порційними шматочками. Їх з однієї тушки повинно вийти 8 штук.
4. Очищену моркву подрібнюємо на крупній тертці. Цибулю шаткуємо невеликими кубиками. Потім ці овочі обсмажуємо до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.
5. На столі розкладаємо листи лаваша і розрізаємо їх на вісім шматочків. Кладемо на кожен шматочок по столовій ложці обсмажених овочів.
6. Поверх овочів кладемо горбушу і посипаємо її за своїм смаком сіллю і чорним перцем.
7. В окремій піалі змішуємо сметану будь-якої жирності зі столовою ложкою гірчиці.
8. Сметанний соус кладемо поверх риби по 1 столовій ложці на кожен шматочок.
9. Потім рибу акуратно загортаємо в лаваш, сформувавши конвертики.
10. Деко або форму для випічки застеляємо шматочком спеціального паперу і викладаємо на неї рибні конвертики.
11. Вершкове масло розтоплюємо будь-яким способом.
12. Потім силіконова пензликом наносимо масло на конвертики.
13. Запікаємо горбушу в лаваші в духовці, розігрітій до 180°С протягом 25-30 хвилин.
14. Запечену горбушу трохи охолоджуємо і розкладаємо по порційних тарілках.
15. Горбуша в лаваші готова. Її можна їсти як гарячою, так і холодною.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти минтай в лаваші в духовці?
Просто і без всякої премудрості за цим рецептом ви можете приготувати соковите і ніжне блюдо з минтая, як риби доступною і бюджетної. Філе минтая загортаємо в лаваш, доповнюємо цибульно-сметанним соусом з помідорами і потім запікаємо в духовці. Риба вийде нереально смачною і до неї не знадобиться гарнір.
Час готування: 45 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе минтая – 500 гр.
- Лаваш тонкий – 1 упаковка.
- Сметана 15% – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори -3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 80 гр.
- Гірчиця їдальня – 1 ч. л.
- Гірчиця зерниста – 1 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для цієї страви.
2. Потім потрібно приготувати соус для запікання минтая. Очищену цибулину наріжте маленькими шматочками.
3. В окремий посуд перекладіть більшу частину сметани (250 г) і до неї додайте нарізану цибулю.
4. Зелень промийте і дрібно наріжте.
5. Її також перекладіть до сметані.
6. Додайте в соус ложку звичайної гірчиці, адже саме вона додасть рибі особливий смак.
7. Потім додайте в соус ложку зернової гірчиці і розбийте два курячих яйця.
8. Соус по своєму смаку посоліть і добре перемішайте віночком.
9. Помідори промийте і наріжте тонкими кружками з розрахунку 2 гуртка на 1 порцію рибного філе.
10. Філе минтая промийте холодною водою, обсушити серветкою і розріжте навпіл, по 1 шматочку на порцію.
11. Лист лаваша розгорніть і розріжте ножицями на 8 частин. На кожен шматочок лаваша покладіть скибочки помідорів.
12. Потім філе добре умочіть в цибульно-сметанний соус.
13. Укладіть шматочки філе поверх помідорів.
14. Загорніть лаваш, сформувавши акуратні конвертики.
15. Потім їх компактно укладіть в будь-яку форму для запікання.
16. Твердий сир подрібніть на крупній тертці і змішайте з рештою сметаною.
17. Цю суміш покладіть поверх конвертиків.
18. Потім її рівномірно розподіліть по поверхні страви.
19. Запікайте минтай в лаваші в духовці, розігрітій до 200°С протягом 25-30 хвилин до рум’яної скоринки.
20. За цей час тонке філе минтая добре пропечеться, і лаваш просочиться соусом і стане м’яким. Розкладіть його по порційних тарілках.
21. Готову страву можете відразу подавати до столу гарячим.
Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт форелі в лаваші в духовці
Ніжне та дивовижно смачне м’ясо форелі високо цінують не тільки гурмани. У цьому рецепті вам пропонується запекти його в духовці, загорнутому в лаваш. Форель не потребує багатьох добавках, так як смачна сама по собі. Доповнимо страва тільки цибулею і вершковим маслом. Запікаємо форель у вигляді пирога, і лаваш в цьому блюді вийде навіть смачніше самої риби.
Час готування: 1 годину 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 8.
Склад:
- Форель– 2 шт.
- Лаваш – 4 шт.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Тушки форелі очистіть від луски, видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Потім форель добре промийте проточною водою і наріжте порційними шматочками.
2. Посуд для запікання рясно змастіть вершковим маслом. Потім в цю посуд викладіть розгорнуті листи лаваша, щоб їх вільними краями загорнути форель.
3. Потім на лаваш викладіть у два шари підготовлені шматки форелі. Їх по своєму смаку посипте сіллю і будь-якими спеціями. Між шарами риби покладіть нарізану полуколечками цибулю і шматочки вершкового масла.
4. Краї лаваша щільно загорніть і зверху намажте їх маслом.
5. Запікайте форель в лаваші в духовці, розігрітій до невеликої температури – 160°С протягом 1 години. Готову страву набагато остудіть, вийміть з форми і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати соковиту скумбрію в лаваші в духовці?
Скумбрію, як у міру жирну і соковиту рибу, люблять багато. З безлічі варіантів страв з скумбрії, кожен з яких по-своєму цікавий, в цьому рецепті вам пропонується запекти її в лаваші в духовці. Доповнимо скумбрію помідорами і сиром. У вас вийде відмінне блюдо для вечері в колі родини і до нього не буде потрібен гарнір.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Тушка скумбрії – 1 шт.
- Лаваш тонкий – 2 листа.
- Майонез – 100 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Відразу підготуйте згідно з рецептом всі продукти для приготування цієї страви. Тушку скумбрії обробити на 2 філе, видаливши кісточки і шкіру. Філе добре промийте і обсушіть серветкою.
2. Розгорніть листи лаваша і нанесіть на них тонкий шар майонезу.
3. На кожен лист укладіть підготовлене філе скумбрії. По своєму смаку посипте рибу сіллю і чорним перцем.
4. Помідор наріжте тонкими скибочками і розкладіть їх поверх філе.
5. На крупній тертці подрібніть шматочок твердого сиру і посипте їм шар помідорів.
6. Потім акуратно загорніть лаваш і сформуйте конвертики.
7. Укладіть їх на деко і запікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин.
8. Скумбрія в лаваші готова. Подавайте до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!