Простий і смачний рецепт риби, запеченої у сметані
Для приготування цієї страви підійде абсолютно будь-яка риба, яка вам подобається. Морські або річкові мешканці, томлені на подушці зі свіжих або заморожених овочів – це дієтичне блюдо, яке можна їсти навіть вночі!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Риба – 1 кг
 - Асорті овочеве – 300 гр.
 - Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
 - Морквина – 1 шт.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Спеції – за смаком.
 
Для соусу:
- Сметана – 100 мл
 - Молоко – 100 мл
 - Яйце – 1 шт.
 - Борошно – 1 ст. л.
 
Процес приготування:
1. Обрану рибу обполіскуємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматочками.
2. Очищаємо цибулю і морквину від шкірки і ріжемо, цибулю півкільцями, а моркву – кружальцями.
3. У форму для запікання викладаємо цибулю і моркву, а поверх засипаємо овочеве асорті (можете використовувати абсолютно будь-які поєднання, які вам подобаються, дуже добре підходить цукіні і цвітна капуста). Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем.
4. На овочі викладаємо рибу шкірою вниз і посипаємо спеціями і сіллю.
5. Ставимо страву в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів і в цей час готуємо соус. В піалі змішуємо сметану, молоко, яйце і ложку борошна. Ретельно розмішуємо до однорідності і підсолюємо.
6. Через 20 хвилин після початку готування риби – заливаємо вміст форми вершковим соусом і продовжуємо запікання (ще приблизно 25-30 хвилин).
7. Гарячу і соковиту рибку в сметані подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!












