Рибна запіканка – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Запіканка з риби і капусти в духовці

Запіканка з риби і капусти в духовці – це неймовірно апетитний і ситне блюдо для домашнього столу. Воно порадує вас цікавим смаком і нескладним кулінарним процесом. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Філе риби – 250 гр.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для заливки:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Ріпчасту цибулю очищаємо, капусту промиваємо й обсушуємо.

Крок 2. Рибне філе нарізаємо невеликими шматочками. Солимо їх і перчимо, після обвалюємо в борошні й обсмажуємо до рум’янцю на рослинному маслі.

Крок 3. Далі обсмажуємо подрібнену цибулю, доповнюємо його дрібно нашаткованої капустою, томатною пастою, сіллю і спеціями. Перемішуємо і тушкуємо до м’якості овочів.

Крок 4. У форму для запікання викладаємо половину капусти. Далі йде шар з риби, який закриваємо залишилася капустою.

Крок 5. Збиваємо яйце зі сметаною. Вливаємо суміш в заготовку, посипаємо все тертим твердим сиром.

Крок 6. Запікаємо частування 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Запіканка з риби і капусти в духовці готова. Подавайте до столу і пробуйте!