Римська піца – це справжня піца, яка відрізняється від звичної нам піци не тільки формою, але і яскравим смаком. Щоб приготувати піцу в кращих італійських традиціях, використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.
Римська піца — класичний рецепт
Римська піца – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Це апетитна піца овальної форми порадує хрусткою основою і неймовірно смачною начинкою. Обов’язково спробуйте приготувати справжнє італійське блюдо з нашого перевіреного рецепту.
Інгредієнти на
2 порц.
- Борошно 500 гр.
- Вода 400 мл
- Свіжі дріжджі 25 гр.
- Сіль морська 2 ч. л.
- Олія оливкова 40 мл
- Для начинки:
- Помідори 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир м’який на смак
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) за смаком
- Салатний мікс 40 гр.
- Прошутто 70 гр.
- Помідори, протерті пасату 4 ст. л.
Процес приготування:
- Класична римська піца легко готується в домашніх умовах. Вимішуємо дріжджі і сіль в холодній воді.
- Сюди ж вводимо борошно і оливкову олію.
- Замішуємо м’яке однорідне тісто. Прикриваємо його плівкою або рушником і залишаємо на 15 хвилин.
- Розминаємо тісто руками. Знову ставимо тісто в тепле місце приблизно 15-20 хвилин.
- Таким чином потрібно тісто обім’яти 5 разів.
- Далі готове тісто можна розділити на дві частини, щоб основа не вийшла занадто великий.
- З частин формуємо акуратні кульки, закриваємо їх плівкою і прибираємо в холодильник на 2 години для бродіння.
- За 10 хвилин до випікання дістаємо тісто з холодильника. Руками розтягуємо його в овальну форму.
- Кладемо основу на деко з пергаментом. Випікаємо 15 хвилин при температурі 150 градусів.
- Обмазуємо рум’яну основу перетертими помідорами. Викладаємо сюди нарізані свіжі помідори, цибуля, тертий м’який сир. Випікаємо ще 6 хвилин.
- Дістаємо частування з духової шафи. Доповнюємо його салатним міксом, прошутто і скибочками сиру пармезан.
- Римська піца за класичним рецептом готова. Пригощайтеся!
