Римська піца «4 сиру»
Римська піца «4 сиру» – це неймовірно смачна страва італійської кухні, яку кожен може повторити в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Ваші близькі не зможуть встояти перед такою апетитною піцою.
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Борошно – 500 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Дріжджі свіжі – 25 гр.
- Вода – 400 мл
- Масло оливкове – 40 мл
Для начинки:
- Сир маасдам – 100 гр.
- Сир горгонзола – 50 гр.
- Сир моцарелла – 100 гр.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Базилік – за смаком.
- Орегано сушений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів без списку.
Крок 2. Розводимо дріжджі з сіллю в холодній воді. Вводимо борошно сюди і оливкове масло. Замішуємо однорідне тісто, накриваємо його плівкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
Крок 3. Розминаємо тісто руками, підвертаючих краю до центру. Потім прибираємо в тепле місце на 15 хвилин. Повторюємо процедуру 5 разів. Далі ділимо тісто на дві кулі і прибираємо його в холодильник на 2 години.
Крок 4. Розкачуємо заготовки з тіста в плоскі овали. Випікаємо основу 15 хвилин при температурі 150 градусів.
Крок 5. Чотири види сиру натираємо на тертці.
Крок 6. На основу викладаємо всі чотири види сиру, доповнюємо їх орегано. Випікаємо ще 10-15 хвилин до розплавлення сиру.
Крок 7. Римська піца «4 сиру» готова. Прикрашайте базиліком і подавайте до столу!