Римська піца «Маргарита»
Римська піца «Маргарита» – це апетитне кулінарне рішення для вашого сімейного столу або свята. Приготувати таку страву нескладно по нашому перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Італійське частування приємно порадує своїм ніжним і хрустким тестом.
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Борошно – 500 гр.
- Дріжджі сухі – 8 гр.
- Вода – 350 мл
- Масло оливкова – 60 мл
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Помідори – 3 шт.
- Сир тертий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь готуємо закваску. З’єднуємо половину борошна з половиною води і дріжджів. Збиваємо пару хвилин на низькій швидкості і прибираємо в холодильник на ніч.
Крок 2. У готову закваску відправляємо другу половину інгредієнтів. Замішуємо тісто і прибираємо в тепле місце на пару годин для підняття.
Крок 3. Ошпарюємо помідори, знімаємо з них шкірку. Очищені плоди подрібнюємо з сіллю, цукром і базиліком.
Крок 4. Готове тісто розкачуємо в овальну або прямокутну форму.
Крок 5. Обмазуємо основу томатної заготівлею.
Крок 6. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів. За 7 хвилин до готовності посипаємо частування тертим сиром.
Крок 7. Римська піца «Маргарита» готова. Прикрашайте базиліком і подавайте до столу!