Римська піца – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Римська піца «Маргарита»

Римська піца «Маргарита» – це апетитне кулінарне рішення для вашого сімейного столу або свята. Приготувати таку страву нескладно по нашому перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Італійське частування приємно порадує своїм ніжним і хрустким тестом.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Вода – 350 мл
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир тертий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь готуємо закваску. З’єднуємо половину борошна з половиною води і дріжджів. Збиваємо пару хвилин на низькій швидкості і прибираємо в холодильник на ніч.

Крок 2. У готову закваску відправляємо другу половину інгредієнтів. Замішуємо тісто і прибираємо в тепле місце на пару годин для підняття.

Крок 3. Ошпарюємо помідори, знімаємо з них шкірку. Очищені плоди подрібнюємо з сіллю, цукром і базиліком.

Крок 4. Готове тісто розкачуємо в овальну або прямокутну форму.

Крок 5. Обмазуємо основу томатної заготівлею.

Крок 6. Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів. За 7 хвилин до готовності посипаємо частування тертим сиром.

Крок 7. Римська піца «Маргарита» готова. Прикрашайте базиліком і подавайте до столу!