Рис з куркою в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт курки з рисом в горщику в духовці

Страви в горщиках завжди підкуповують своєю цікавою подачею. Приготуйте таким способом апетитну курку з рисом по простому домашньому рецепту. Здивуйте рідних оригінальним обідом!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Окорочок курячий – 2 шт.
  • Рис – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Стегенця промиваємо під водою, потім м’ясо акуратно відокремлюємо від кісточок і ріжемо на невеликі шматочки. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки.

2. Подрібнюємо моркву з цибулею. Пасеруємо продукти в рослинному маслі на сковороді. Приблизно 3-5 хвилин.

3. Далі кладемо до овочів м’ясо. Посипаємо продукти сіллю і спеціями, розмішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин.

4. Рівномірно розкладаємо піджарку по горщикам.

5. Зверху розподіляємо заздалегідь промитий під холодною водою рис.

6. Додаємо трохи солі за смаком і вливаємо в кожен горщик воду так, щоб вона була на 1,5 см вище рису. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Готову курку з рисом можна подавати до столу в горщиках. Приємного апетиту!