Простий і смачний рецепт курки з рисом в горщику в духовці
Страви в горщиках завжди підкуповують своєю цікавою подачею. Приготуйте таким способом апетитну курку з рисом по простому домашньому рецепту. Здивуйте рідних оригінальним обідом!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Окорочок курячий – 2 шт.
- Рис – 300 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Стегенця промиваємо під водою, потім м’ясо акуратно відокремлюємо від кісточок і ріжемо на невеликі шматочки. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки.
2. Подрібнюємо моркву з цибулею. Пасеруємо продукти в рослинному маслі на сковороді. Приблизно 3-5 хвилин.
3. Далі кладемо до овочів м’ясо. Посипаємо продукти сіллю і спеціями, розмішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин.
4. Рівномірно розкладаємо піджарку по горщикам.
5. Зверху розподіляємо заздалегідь промитий під холодною водою рис.
6. Додаємо трохи солі за смаком і вливаємо в кожен горщик воду так, щоб вона була на 1,5 см вище рису. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Готову курку з рисом можна подавати до столу в горщиках. Приємного апетиту!












