Простий і смачний рецепт рисової каші на молоці та воді
В чашу мультиварки засипається рис і до нього вирушає родзинки. Далі все заливається молоком, водою, а також додається сіль, цукор і вершкове масло. Каша готується на програмі «Молочна каша» 30 хвилин, після чого тужить ще 10-15 хвилин.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Рис круглий – 1 склянка
- Молоко – 2 склянки
- Вода питна – 1 склянка
- Ізюм – 40 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно рисову крупу промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Відправляємо промитий рис в чашу мультиварки.
2. Ізюм також ретельно промиваємо до прозорої води і додаємо його до рису. При бажанні можна використовувати інші сухофрукти або не додавати нічого взагалі.
3. Заливаємо рис з родзинками холодною водою.
4. Тепер доливаємо туди холодне молоко.
5. В кінці додаємо сіль за смаком, цукровий пісок і все добре перемішуємо. Частиною вершкового масла змащуємо чашу мультиварки вище рівня молока. Залишився шматочок відправляємо в кашу.
6. Вибираємо на мультиварці програму «Молочна каша» і встановлюємо таймер на 30 хвилин. Після сигналу, ставимо функцію «Підігрів» ще на 10-15 хвилин, щоб наша каша потомилась, а вся зайва рідина випарувалася. Далі розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу. При бажанні можна додати в кашу свіжі фрукти, ягоди, горіхи та ін Приємного апетиту!