Рисова каша на молоці в мультиварці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт рисової каші на молоці та воді

В чашу мультиварки засипається рис і до нього вирушає родзинки. Далі все заливається молоком, водою, а також додається сіль, цукор і вершкове масло. Каша готується на програмі «Молочна каша» 30 хвилин, після чого тужить ще 10-15 хвилин.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Рис круглий – 1 склянка
  • Молоко – 2 склянки
  • Вода питна – 1 склянка
  • Ізюм – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Для початку ретельно рисову крупу промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Відправляємо промитий рис в чашу мультиварки.

2. Ізюм також ретельно промиваємо до прозорої води і додаємо його до рису. При бажанні можна використовувати інші сухофрукти або не додавати нічого взагалі.

3. Заливаємо рис з родзинками холодною водою.

4. Тепер доливаємо туди холодне молоко.

5. В кінці додаємо сіль за смаком, цукровий пісок і все добре перемішуємо. Частиною вершкового масла змащуємо чашу мультиварки вище рівня молока. Залишився шматочок відправляємо в кашу.

6. Вибираємо на мультиварці програму «Молочна каша» і встановлюємо таймер на 30 хвилин. Після сигналу, ставимо функцію «Підігрів» ще на 10-15 хвилин, щоб наша каша потомилась, а вся зайва рідина випарувалася. Далі розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу. При бажанні можна додати в кашу свіжі фрукти, ягоди, горіхи та ін Приємного апетиту!