Як зварити рисово-пшоняну кашу з гарбузом на молоці?
Готуємо ситну смачну, а головне корисну кашу, яка сподобається і дорослим, і дітям з двох видів крупи, молока і гарбуза. Таке блюдо відмінно підходить для щільного сніданку, який дозволить довгий час не згадувати про їжу і шкідливих перекуси.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Гарбуз – 250 гр.
- Пшоно – 50 гр.
- Рис – 50 гр.
- Молоко – 500 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Мед рідкий – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для готування каші відміряємо потрібну кількість сипучих і рідких продуктів, а гарбуз очищаємо від шкірки і позбавляємося від насіннєвої частини.
2. У каструлю наливаємо півлітра молока, до нього додаємо цукровий пісок, мед і зовсім небагато солі – доводимо до кипіння.
3. Оранжевий овоч нарізаємо кубиками середнього розміру.
4. Шматочки гарбуза відправляємо до молока і варимо на повільному вогні близько 20 хвилин.
5. Після, додаємо в каструлю промиті рис і пшоно – знову доводимо до кипіння і варимо ще 15-20 хвилин до готовності круп. Не забуваємо періодично помішувати майбутню кашку.
6. Після закінчення часу блюдо готове до подачі. Приємного апетиту!