Рисова каша з гарбузом на молоці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити рисово-пшоняну кашу з гарбузом на молоці?

Готуємо ситну смачну, а головне корисну кашу, яка сподобається і дорослим, і дітям з двох видів крупи, молока і гарбуза. Таке блюдо відмінно підходить для щільного сніданку, який дозволить довгий час не згадувати про їжу і шкідливих перекуси.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гарбуз – 250 гр.
  • Пшоно – 50 гр.
  • Рис – 50 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Мед рідкий – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для готування каші відміряємо потрібну кількість сипучих і рідких продуктів, а гарбуз очищаємо від шкірки і позбавляємося від насіннєвої частини.

2. У каструлю наливаємо півлітра молока, до нього додаємо цукровий пісок, мед і зовсім небагато солі – доводимо до кипіння.

3. Оранжевий овоч нарізаємо кубиками середнього розміру.

4. Шматочки гарбуза відправляємо до молока і варимо на повільному вогні близько 20 хвилин.

5. Після, додаємо в каструлю промиті рис і пшоно – знову доводимо до кипіння і варимо ще 15-20 хвилин до готовності круп. Не забуваємо періодично помішувати майбутню кашку.

6. Після закінчення часу блюдо готове до подачі. Приємного апетиту!