Мариновані гриби з лимонною кислотою на зиму
Мариновані гриби з лимонною кислотою на зиму – це проста і смачна заготовка, яка точно різноманітить ваш домашній стіл. Таке частування послужить апетитною холодною закускою для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Рижики – 2 кг
 - Масло рослинне – 100 мл
 - Вода – 0,5 л.
 - Зелень – 1 пучок.
 - Сіль – 2,5 ст. ложки
 - Часник – 5 зубчиків.
 - Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
 - Перець чорний горошок – 15 шт.
 - лавровий Лист – 4 шт.
 
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі маринованих рижиків з лимонною кислотою на зиму відміряємо потрібну кількість грибів. Перебираємо їх, промиваємо, складаємо у велику каструлю і заливаємо водою.
Крок 2. Кип’ятимо вміст і після варимо 15 хвилин.
Крок 3. Відкидаємо гриби на друшляк, даємо повністю стекти воді.
Крок 4. Підготуємо спеції за списком і лимонну кислоту.
Крок 5. Виливаємо В каструлю воду, олію, викладаємо подрібнені зубчики часнику, зелень, лаврові листки і горошини чорного перцю. Кип’ятимо вміст і доповнюємо лимонною кислотою, після варимо 10 хвилин.
Крок 6. Гриби розкладаємо по стерилізованим банкам, заливаємо гарячим маринадом.
Крок 7. Закриваємо банки капроновими кришками, перевертаємо догори дном і даємо охолонути.
Крок 8. Мариновані гриби з лимонною кислотою на зиму готові. Прибирайте на зберігання в холодне місце.












