Рижики на зиму в банках – 10 простих рецептів заготовок з покроковими фото

Мариновані гриби з лимонною кислотою на зиму

Мариновані гриби з лимонною кислотою на зиму – це проста і смачна заготовка, яка точно різноманітить ваш домашній стіл. Таке частування послужить апетитною холодною закускою для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Рижики – 2 кг
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вода – 0,5 л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі маринованих рижиків з лимонною кислотою на зиму відміряємо потрібну кількість грибів. Перебираємо їх, промиваємо, складаємо у велику каструлю і заливаємо водою.

Крок 2. Кип’ятимо вміст і після варимо 15 хвилин.

Крок 3. Відкидаємо гриби на друшляк, даємо повністю стекти воді.

Крок 4. Підготуємо спеції за списком і лимонну кислоту.

Крок 5. Виливаємо В каструлю воду, олію, викладаємо подрібнені зубчики часнику, зелень, лаврові листки і горошини чорного перцю. Кип’ятимо вміст і доповнюємо лимонною кислотою, після варимо 10 хвилин.

Крок 6. Гриби розкладаємо по стерилізованим банкам, заливаємо гарячим маринадом.

Крок 7. Закриваємо банки капроновими кришками, перевертаємо догори дном і даємо охолонути.

Крок 8. Мариновані гриби з лимонною кислотою на зиму готові. Прибирайте на зберігання в холодне місце.