Сабурани – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ледачий пиріг сабурани з лаваша

Ледачий пиріг сабурани з лаваша – це спрощена варіація приготування знаменитого осетинського страви. Для скорочення часу готування, домашнє тісто запросто можна замінити тонким лавашем, на смак і аромат це не вплине, проте витрачений час скоротить мінімум удвічі.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Лаваш – 2 пласта.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир адигейський – 200 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. В піалу розбиваємо два курячих яйця.

Крок 2. Вливаємо 250 мілілітрів молока.

Крок 3. Компоненти расколачиваем за допомогою виделки або віночка.

Крок 4. В іншій чаші будь-яким зручним способом розтоплюємо необхідну кількість вершкового масла.

Крок 5. У форму, придатну для запікання викладаємо частину пласта лаваша так, щоб краї звисали з бортів посуду. Дно гарненько присмачую маслом.

Крок 6. Адигейський і тверді сири тремо на тертці з великими отворами.

Крок 7. Другий лист лавашу мачає в яєчної суміші і кладемо поверх першого шару. Посипаємо сиром.

Крок 8. Подібним чином, чергуючи шари, збираємо пиріг. В кінці звисають краю збираємо в центрі, робимо кілька проколів ножем і заливаємо залишками молочно-яєчної суміші.

Крок 9. Випікаємо страву протягом 45-50 хвилин при температурної позначки в 175-180 градусів.

Крок 10. Нарізаємо пиріг сабурани порційними шматочками і подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!