Ледачий пиріг сабурани з лаваша
Ледачий пиріг сабурани з лаваша – це спрощена варіація приготування знаменитого осетинського страви. Для скорочення часу готування, домашнє тісто запросто можна замінити тонким лавашем, на смак і аромат це не вплине, проте витрачений час скоротить мінімум удвічі.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Лаваш – 2 пласта.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко – 250 мл
- Яйця – 2 шт.
- Сир адигейський – 200 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В піалу розбиваємо два курячих яйця.
Крок 2. Вливаємо 250 мілілітрів молока.
Крок 3. Компоненти расколачиваем за допомогою виделки або віночка.
Крок 4. В іншій чаші будь-яким зручним способом розтоплюємо необхідну кількість вершкового масла.
Крок 5. У форму, придатну для запікання викладаємо частину пласта лаваша так, щоб краї звисали з бортів посуду. Дно гарненько присмачую маслом.
Крок 6. Адигейський і тверді сири тремо на тертці з великими отворами.
Крок 7. Другий лист лавашу мачає в яєчної суміші і кладемо поверх першого шару. Посипаємо сиром.
Крок 8. Подібним чином, чергуючи шари, збираємо пиріг. В кінці звисають краю збираємо в центрі, робимо кілька проколів ножем і заливаємо залишками молочно-яєчної суміші.
Крок 9. Випікаємо страву протягом 45-50 хвилин при температурної позначки в 175-180 градусів.
Крок 10. Нарізаємо пиріг сабурани порційними шматочками і подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!