Салат «Чафан» класичний – це страва, що подається і подається не зовсім звичним для нас способом. Головною відмінною рисою цієї закуски є те, що на велику круглу тарілку компоненти викладаються жменями відокремлено один від одного. Часто в центр блюда кладуть м’ясну складову і оточують її обсмаженої картопляної соломкою і різними овочами. Склад салату може включати в себе самі різні продукти, тому ви з легкістю зможете підібрати страву, ідеально підходить для вас!
Салат «Чафан» — класичний рецепт
Салат «Чафан» — це многосоставное блюдо, яке запросто замінить вам обід з трьох страв. Все просто: для приготування закуски нам знадобиться не тільки овочі і м’ясо, але оригінальна і дуже смачна заправка, замішана на основі рослинної олії і оцту.
Інгредієнти на
3 порц.
- Яловичина 200 гр.
- Картопля 2 шт.
- Капуста білоголова 300 гр.
- Морква 1 шт.
- Буряк 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Зелень 1 пучок
- Часник 2 зуб.
- Масло рослинне 4 ст. л.
- Оцет 50 мл
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок 1 щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Перед початком готування очищаємо овочі і промиваємо їх разом з яловичиною під струменем води.
- Цибулину ріжемо пір’ям і присипаємо цукровим піском, розминаємо руками і заливаємо розчином з води і оцту. Пропорції рідких інгредієнтів один до одного.
- Картопля нарізаємо дуже тонкою соломкою.
- Обсмажуємо картоплю на розпеченому рослинному маслі до повної готовності.
- Морквину подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.
- Впоперек волокон нарізаємо брусочками м’ясо.
- Готуємо яловичину на рослинному маслі до рум’яного кольору, даємо час охолонути.
- Тонко шаткуємо білокачанну капусту.
- Сирий буряк подрібнюємо аналогічно моркви.
- На плоске блюдо для сервірування викладаємо підготовлені продукти гірками, включаючи м’ясо і картоплю. З лука віджимаємо вологу і розкладаємо його поверх компонентів, додаємо часточки часнику і зелень – поливаємо рослинним маслом і салат готовий. Дегустуємо!
Салат «Чафан» з яловичиною
Салат «Чафан» з яловичиною – це оригінальне і дуже смачна страва, яке здивує не тільки ваших домочадців, але й гостей. Головною «родзинкою» ситної закуски виступає подача: кожен компонент лежить відокремлено, і гість, в залежності від своїх уподобань, може покласти до себе в тарілку саме ті складові, які любить.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Картопля – 2 шт.
- Яловичина – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Кріп – ½ пучка.
- Петрушка – ½ пучка.
- Зелена цибуля – ½ пучка.
- Майонез – 200 гр.
- Оцет – 3 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо буряк, обполіскуємо і, заливши водою, варимо до м’якості. Готовий овоч натираємо на крупній тертці після охолодження.
Крок 2. Шар за шаром видаляємо лушпиння з цибулі і нарізаємо довільно, маринуємо в 100 мілілітрах води, оцту, солі і цукор – залишаємо на 20 хвилин.
Крок 3. Яловичину ретельно промиваємо і насухо витираємо паперовими серветками, ріжемо соломкою і смажимо на розігрітій олії до готовності, підсолюємо.
Крок 4. Картоплю очищаємо і ріжемо тонкою соломкою або натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Швидко обсмажуємо стружку до м’якості на рослинному маслі і перекладаємо на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
Крок 5. Картоплю і яловичину перемішуємо і кладемо в центр великого блюда, з боків розкладаємо соломку буряків, рубану зелень, маринований цибулю і моркву по-корейськи.
Крок 6. Присмачую закуску майонезом, при необхідності досолює і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Смачний «Чафан» з куркою
Смачний «Чафан» з куркою – це менш калорійна альтернатива класичного рецепта, в якому використовується яловичина в якості основного компонента. Однак це ніяк не відбивається на смакових характеристиках, а навіть навпаки, лише розвантажує складу і не віддає тяжкістю в шлунку після вживання.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Морквина – 1 шт.
- Філе куряче – 100 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – 1 щіпка.
- Масло соняшникове – 60 мл
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю, моркву та цибулю очищаємо від шкірки і лушпиння, промиваємо водою, також промиваємо куряче філе.
Крок 2. Соломкою нарізаємо картоплю, а м’ясо – кубиками, викладаємо на сковорідку з рослинним маслом.
Крок 3. Смажимо інгредієнти до повної готовності, як правило, цей процес займає близько 15 хвилин.
Крок 4. Не гаючи часу, ріжемо цибулю півкільцями і складаємо в піалу: заливаємо водою і оцтом (1:1), підсипаємо трохи цукру і солі – перешиваємо і залишаємо для просочення.
Крок 5. Максимально тонко шаткуємо білокачанну капусту.
Крок 6. Довільно подрібнюємо морквину.
Крок 7. На тарілку викладаємо моркву і капусту.
Крок 8. Додаємо куряче філе і картоплю.
Крок 9. Виливаємо маринад з лука і перекладаємо його до інших складових.
Крок 10. Асорті солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 11. Заправляємо рослинною олією.
Крок 12. І поки курка, і картопля не охололи, швидше, знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Салат «Чафан» з м’ясом свинини
Салат «Чафан» з м’ясом свинини – це ситний і живильний варіант обіду або вечері для всієї родини. Блюдо дивує різноманітністю інгредієнтів, які прекрасно поєднуються між собою і не потребують жодних доповнень. Обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Свинина – 800 гр.
- Морква – 400 гр.
- Буряк – 400 гр.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Майонез – 200 мл
- Сметана – 200 мл
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промите і обсушенное м’ясо нарізаємо тонкою соломкою і смажимо на олії до готовності і золотистої скоринки.
Крок 2. Овочі чистимо і обполіскуємо, даємо час обсохнути або промаківающімі серветками.
Крок 3. В окремій сковороді обсмажуємо до м’якості бруски картоплі.
Крок 4. Моркву і буряк тремо на тертці для моркви по-корейськи, шаткуємо капусту. Всі підготовлені компоненти, викладаємо на сервірувальне блюдо жменями. У класичному варіанті приготування, м’ясна складова кладеться по центру, а овочі – з боків. Не забуваємо посолити.
Крок 5. Для заправки змішуємо сметану з майонезом і часником, пропущеним через прес. Соус додаємо до інгредієнтів не пізніше, ніж за 20 хвилин до дегустації.
Крок 6. Приємного апетиту!
«Чафан» з корейською морквою
«Чафан» з корейською морквою, червоним маринованою цибулею і соковитою обсмаженої курячої грудкою – це справжнє буйство смаків, фарб і ароматів. Подавши таку закуску до святкового столу, ви можете бути упевнені, що крім добавки, гості проситимуть поділитися секретом приготування!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Спеції для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля червоний – 2 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Картопля – 2 шт.
Для маринування лука:
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Вода – 50 мл
Для заправки:
- Майонез – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В першу чергу маринуємо цибулю, нарізану півкільцями. Овоч поміщаємо в чашу і заливаємо оцтом і водою, обов’язково доповнюємо цукровим піском і, перемішавши, даємо настоятися протягом 15 хвилин.
Крок 2. Філе натираємо сіллю і улюбленими спеціями, обсмажуємо на розігрітій олії або, обернувши в аркуш пергаменту, за 6-7 хвилин з кожної сторони під кришкою. М’яса даємо трохи часу для охолодження.
Крок 3. Картоплю очищаємо і тремо на тертці для моркви по-корейськи, ретельно промиваємо під струменем води і прибираємо надлишки вологи паперовими серветками. Смажимо до рум’яної скоринки на розпеченому рослинному маслі невеликими порціями, солимо.
Крок 4. Очищену буряк запікаємо в фользі близько 40 хвилин або ж попередньо відварюємо, подрібнюємо так само, як і картоплю. Паралельно нарізаємо соломкою капусту і курку.
Крок 5. Розкладаємо інгредієнти так, як показано на фото, залишаючи по центру тарілки вільне місце.
Крок 6. В піалі з’єднуємо сметану, рубаний кріп і майонез – поміщаємо в середину блюда і наша страва готова – дегустуємо. Приємного апетиту!
Салат «Чафан» без майонезу
Салат «Чафан» без майонезу готується з маринованих овочів і різних м’ясних складових. У даному рецепті пропонуємо вам об’єднати в страву моркву, буряк та цибулю зі свинячої шинки і заправити насиченим соусом з рослинної олії і столового оцту.
Час готування – 6 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Шинка – 500 гр.
- Сосиски – за смаком.
- Морква – 2 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Капуста маринована – 200 гр.
- Олія соняшникова 50 мл
- Оцет 9% – 6-8 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування чистимо і промиваємо овочі. Тонкою соломкою моркву натираємо.
Крок 2. Аналогічним способом подрібнюємо сирий буряк.
Крок 3. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями середньої товщини.
Крок 4. До кожної овочевої нарізці підсипаємо за кілька щіпок солі і цукру, також за бажанням додаємо улюблені спеції. Вливаємо в кожну чашу по три столових ложки соняшникової олії і 2 ложки оцту. Ретельно перемішуємо і ставимо в холод мінімум на 6 годин.
Крок 5. Після закінчення часу, з маринованих овочів зливаємо сік, що виділився.
Крок 6. Купками розкладаємо компоненти з боків великої тарілки.
Крок 7. В середину страви кладемо брусочки шинки, за бажанням прикрашаємо кільцями сосисок.
Крок 8. Приємного апетиту!
Салат «Чафан» з ковбасою
Салат «Чафан» з ковбасою і хрусткими сухариками – це апетитна закуска, яка своїм розмаїттям кольорів та смаків запросто прикрасить ваш вечерю або святковий стіл. Поєднання компонентів настільки вдале, що заздалегідь рекомендуємо готувати подвійну порцію!
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Ковбаса копчена – 200 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сухарі – 50 гр.
- Сир твердий – 140 гр.
- Квасоля червона консервована – 1 банку.
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Майонез – 4 ст. л.
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Зелень – ½ пучка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Консервовані компоненти розкриваємо і окремо відкидаємо на сито, видаляючи розсіл.
Крок 2. Мариновані огірки витягуємо з розсолу і нарізаємо.
Крок 3. Ковбасу ріжемо точно так само, як і маринований вищезгаданий овоч.
Крок 4. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо.
Крок 5. Сир ріжемо тонкою соломкою.
Крок 6. Всі підготовлені продукти висипаємо в салатник і доповнюємо подрібненою зеленню і сіллю, заправляємо майонезом.
Крок 7. Посипаємо верхівку сухариками і подаємо до столу. Приємного апетиту!