Десяточка без оцту на зиму
Десяточка без оцту на зиму – рецепт для тих, хто не використовує оцтову кислоту в домашньої консервації. Не варто боятися, що закачування зіпсується, так як в якості консерванту використовується лимонка, яка чудово справляється зі своєю функцією. Салат виходить шалено апетитним і виглядає презентабельно.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Помідори – 10 шт.
- Баклажани – 10 шт.
- Перець болгарський – 10 шт.
- Цибуля – 10 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Кислота лимонна – 20 гр.
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 10 зубчиків.
- Гострий перець стручковий – 2 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиті синенькі розрізаємо на прийнятні шматки і засипаємо сіллю. Залишивши на півгодини, чекаємо, коли сіль витягне гіркоту. Не гаючи дорогоцінного часу, банки обполіскуємо і відправляємо стерилізуватися.
Крок 2. Очищений цибулю нарізаємо півкільцями, а вимиті перці і помідори – довільно. Перці попередньо очищаємо від серцевини, а помідори від плодоніжок. Від нарізки не залежить смак салату, чинимо з компонентами так, як подобається. Якщо занадто дрібнити, салат перетвориться в баклажанну ікру.
Крок 3. На розпеченому маслі пасеруємо порізані цибулини до прозорості.
Крок 4. Промиваємо баклажани, просушуємо паперовими рушниками, а потім завантажуємо до цибулі. Туди ж кладемо томати і перець. Закидаємо лаврушку. При необхідності додаємо улюблені прянощі.
Крок 5. Прикривши, тушкуємо суміш третину години. Не забуваємо, що перемішувати не треба. Очищений пекучий перець і часник пробиваємо блендером і закладаємо до протушенным овочів. Кладемо лимонку і лаврушку. Солимо і сахарим. Ретельно помішуємо, даємо потомитися 5 хвилин. Спробувавши, регулюємо смак, якщо буде потрібно.
Крок 6. Прокип’ятити ще 5 хвилин і акуратно діставши листя лавра, розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам. Притримуючи прихватками, щоб не обпалити руки, закорковуємо стерилізованими кришками. Залишаємо повільно остигати, закрутивши в шубу з ковдри. Зберігаємо в прохолоді. Приємного апетиту!