Салат Лебединий пух – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Салат Лебединий пух з крабовими паличками

Легким і смачним варіантом салату з лінійки «Лебединий пух» буде у вас рецепт салату з крабовими паличками замість традиційної курки. Картоплю і яйця відварюємо заздалегідь. Цибулю для салату маринуємо. Формувати салат можна як у кулінарному кільці, так і на широкій салатниці, і без ущільнення шарів.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Пекінська капуста – ½ середнього качана.
  • Яйце – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Вода – 40 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварену в мундирах картоплю очистіть від шкірки, подрібніть на крупній тертці, першим шаром викладіть на плоску салатницю, посипте сіллю з чорним перцем і нанесіть сіточку майонезу.

Крок 2. Відварені круто яйця розділити на білки і жовтки. Білки подрібніть на крупній тертці, а жовтки на дрібній.

Крок 3. На тонкі чверть кільця наріжте очищений цибулю.

Крок 4. Твердий сир подрібніть на середній тертці.

Крок 5. В піалу перекладіть нарізку цибулі і залийте оцтом і 40 мл гарячої води. Дайте луку 15 хвилин для маринування.

Крок 6. Крабові палички звільніть від оболонки, і наріжте невеликими кубиками.

Крок 7. Нашаткуйте соломкою зелену частину пекінської капусти.

Крок 8. Подрібнені інгредієнти шарами викладіть в салатницю поверх картоплі, наносячи на кожен шар сіточку майонезу і трохи солі з чорним перцем. Послідовність шарів така: маринований цибулю, нарізка крабових паличок, білки з жовтками. В останню чергу рівномірно посипте салат соломкою пекінської капусти. Приготовленому салату «Лебединий пух» бажано дати 2 години для настоювання в холодильнику і потім накривати до столу.

Крок 9. Красиво буде виглядати такий салат, сформований з допомогою кулінарного кільця. Приємного апетиту!