Салат Мисливський— 8 рецептів приготування з покроковими фото

Смачний салат «Мисливський» з грибами

Смачний і поживний салат з куркою і грибами стане головною прикрасою вашого столу. М’ясо курки, за бажанням, можна замінити свинячим м’ясом або яловичиною і декорувати блюдо зернами граната.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча — 1 шт.
  • Яйця — 3 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Огірок маринований — 1 шт.
  • Печериці мариновані — 200 гр.
  • Картопля — 2 шт.
  • Сир — 50 гр.
  • Зерна граната — за смаком.
  • Петрушка — 1 гілка.
  • Майонез — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку потрібно відварити яйця до готовності: викласти їх у каструлю, залити холодною водою і варити після закипання рідини близько десяти хвилин. Коли яйця охолонуть, потрібно акуратно пробити шкаралупу, яйця очистити і нарізати два з них з жовтком. У третього яйця жовток слід витягти з білка. Білок потрібно нарізати, а жовток поки залишити.

Крок 2. Курячу грудку перед варінням слід оглянути на наявність зайвих деталей. Потім видалити їх за допомогою ножа. М’ясо необхідно промити, витерти паперовими рушниками і відварити до готовності на плиті. Після охолодження, слід нарізати грудку кубиками.Крок 3. Картоплю і моркву ретельно вимиваємо проточною водою, рятуючи від бруду. Варимо овочі на плиті до м’якості. Готовність коренеплодів перевіряємо за допомогою ножа: він має легко входити і виходити з овочевої м’якоті. Відварені коренеплоди очищаємо від шкірки і натираємо окремо на крупній тертці.

Крок 4. Нарізаємо для салату маринований огірок і печериці. Огірок слід подрібнити кубиками, гриби — тонкими пластинами.

Крок 5. Натираємо на тертці сир. На дно відповідного страви викладаємо тертий картопля. Присмачую шар картоплі сіллю і майонезом. Наступний шар — кубики курячої грудки. Змащуємо його соусом. Далі алгоритм наступний: мариновані гриби, терта морква, майонез, мариновані огірки, яйця. Заправляємо салат тертим сиром. Натираємо залишився жовток на дрібній тертці прямо в салат. Прикрашаємо блюдо зернами граната і вимитої гілочкою петрушки.

Приємного апетиту!