Салат «Наречена» відрізняється ніжністю і легкістю. Він порадує не тільки приємним смаком, але яскравим і привабливим виглядом. Готуйте таку закуску до свят або запрошеним вечерям. Для цього скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з 8-і покрокових рецептів з фотографіями.
Салат Наречена з копченою куркою і плавленим сиром — класичний рецепт
Ніжний і поживний салат «Наречена» традиційно готують з курки і плавленого сирка. Його можна подавати як до святкового столу, так і під час сімейного вечері. Беріть на замітку простий покроковий рецепт!
Інгредієнти на
8 порц.
- Куряче філе 300 гр.
- Картопля 2 шт.
- Яйце куряче 3 шт.
- Сир плавлений 2 шт.
- Капуста пекінська 4 аркуша
- Майонез столовий молочний за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати класичний салат Наречена з копченою куркою і плавленим сиром? Відварюємо картоплю, після чого очищаємо його, остуджуємо і натираємо на тертці. Викладаємо овочі тонким шаром на тарілку і поливаємо майонезом.
- Відварюємо курячі яйця, очищаємо їх і ділимо на білки і жовтки. Жовтки подрібнюємо і укладаємо другим шаром.
- Слідом йдуть шматочки заздалегідь відвареної курки. Поливаємо майонезом.
- Далі натираємо плавлені сирки. Кладемо на курку спочатку подрібнене листя пекінської капусти, а після сирок.
- Посипаємо заготівлю подрібненими білками і поливаємо майонезом.
- Ставимо салат в холодильник і даємо йому просочитися, після чого, можна ділити на порції і подавати до столу!
Як приготувати салат Наречена з копченою куркою?
Одна з варіацій знаменитого салату «Наречена» — з копченою куркою. Таке частування виходить апетитним, ароматним і яскравим смаком. Готуйте холодну закуску в рамках святкового меню.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Курка копчена – 300 гр.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Оцет 9% — 1 ст. л.
- Майонез – 100 мл
Процес приготування:
1. Варимо картоплю, остуджуємо її, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
2. Подрібнену цибулю маринуємо в гарячій воді, оцті. Співвідношення 1:1.
3. Відварені яйця очищаємо і ділимо на жовтки і білки. Подрібнюємо їх окремо.
4. Копчену курку також розбираємо на дрібні шматочки.
5. Натираємо на крупній тертці плавлений сир.
6. Викладаємо салат шарами. Спочатку – копчена курка.
7. Обмазуємо продукт майонезом.
8. Другим шаром укладаємо маринований лук.
9. На нього – відварну картоплю.
10. Знову обмазуємо майонезом.
11. Далі йдуть жовтки.
12. На них кладемо натерту плавлений сирок.
13. Обмазуємо майонезом.
14. Посипаємо верхівку подрібненими білками.
15. Даємо салату насититися в холодильнику і подаємо до столу!
Дуже смачний салат Наречена з смаженою куркою
Насичений за смаком салат «Наречена» виходить з додаванням обсмаженого в спеціях курки. Спробуйте цікавий покроковий рецепт для вашого домашнього або святкового столу.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Філе куряче – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Сир плавлений – 80 гр.
- Капуста пекінська – 150 гр.
- Яблуко – 0,5 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо куряче філе і ділимо його на кілька частин.2. Посипаємо м’ясо сіллю і перцем, поливаємо майонезом і розмішуємо. Даємо трохи замаринуватися.
3. Філе обсмажуємо в олії до повної готовності.
4. Викладаємо продукт на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
5. Відварну картоплю натираємо на тертці, посипаємо його сіллю і поливаємо майонезом.
6. Далі робимо шар з дрібно порізаного смаженого філе. Знову обмазуємо майонезом.
7. Зверху посипаємо невеликою кількістю тертого сиру.
8. Пекінську капусту ріжемо тонкою соломкою, солимо її і розтираємо руками до виділення соку. Розмішуємо овоч з тертим яблуком, подрібненою зеленню і часником.
9. Викладаємо зелений шар на сир і поливаємо майонезом.
10. Посипаємо шар тертими жовтками. Знову додаємо трохи майонезу.
11. Висипаємо залишився сир і робимо майонезну сітку.
12. Закриваємо заготівлю тертими білками.
13. Ставимо салат в холодильник для кращої просочення і подаємо до столу!
Салат Наречена з куркою і грибами
Ситний і смачний салат «Наречена» можна приготувати з курки та грибів. Холодна закуска порадує вас не тільки своїм смаком, але і привабливим виглядом. Використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Філе куряче – 120 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Гриби печериці – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
- Сир твердий – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Відварюємо філе курки, картопля і яйця. Філе дрібно нарізаємо, все інше – натираємо. Жовтки відділяємо від білків.
2. Обсмажуємо гриби з цибулею і викладаємо їх першим шаром.
3. Солимо за смаком і поливаємо майонезом.
4. Далі кладемо картоплю. Знову солимо і обмазуємо майонезом.
5. Викладаємо нарізане куряче філе.
6. Утрамбовуємо верхній шар і обмазуємо майонезом.
7. Також чинимо з яєчними жовтками.
8. Посипаємо тертим сиром.
9. Обмазуємо майонезом.
10. Закриваємо шар тертими білками. Ставимо форму в холодильник для просочення.
11. Апетитний салат для вашого столу готовий!
Простий рецепт салату Наречена з пекінською капустою
Ніжний і приємний на смак салат «Наречена» часто готують з додаванням пекінської капусти. Так частування вийде більш соковитим. Подавайте його для яскравого сімейного обіду або святкового столу.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Капуста пекінська – 5 аркушів.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир плавлений – 2 шт.
- Майонез – за смаком.
Для маринаду м’яса:
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Соус гранатовий – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
- Суміш перців – 1/3 ч. ложки
- Каррі – 0,5 ч. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
Для маринаду лука:
- Оцет – 1 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Яйця і картоплю відварюємо.2. Займемося маринадом лука. Ріжемо його тонкими півкільцями і маринуємо у воді з оцтом, сіллю і цукром. Залишаємо на 15 хвилин.3. Куряче філе ріжемо шматочками і викладаємо в глибоку миску.
4. Заправляємо продукт необхідними інгредієнтами для маринаду м’яса. Розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
5. Очищаємо відварені яйця і відокремлюємо білки від жовтків.
6. Жовтки натираємо на тертці.
7. Подрібнюємо листя пекінської капусти.
8. Обсмажуємо мариноване м’ясо до готовності.
9. Охолоджений картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на тертці.
10. З допомогою спеціального кільця формуємо салат. Першим шаром йде картоплю.
11. Майонез для зручності можна покласти в кондитерський пакет.
12. Поливаємо картопляний шар майонезом.
13. Далі укладаємо куряче філе
14. Слідом йде маринований лук.
15. Закриваємо його курячими жовтками і поливаємо майонезом.
16. Укладаємо пекінську капусту і знову обмазуємо майонезом.
17. Посипаємо тертим плавленим сиром. Додаємо майонез.
18. Обсипаємо шар тертими білками.
19. Ставимо блюдо в холодильник для просочення.
20. Перед подачею прикрашаємо салат по своєму смаку. Готово!
Покроковий рецепт приготування салату Наречена з буряком
Яскрава варіація популярного салату «Наречена» — з додаванням буряків. Таке частування стане смачним і поживним доповненням вашого святкового меню. Порадуйте себе і ваших гостей ніжною закускою.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Філе куряче – 130 гр.
- Буряк – 0,5 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Сир плавлений – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 50 мл
- Сметана – 50 мл
Процес приготування:
1. Відварюємо куряче філе, подрібнюємо його і укладаємо щільним шаром. Солимо і обмазуємо майонезом.2. Також відварюємо буряк, натираємо на тертці. Робимо другий шар. Знову солимо і поливаємо майонезом.
3. Третій шар посипаємо тертим плавленим сирком. Знову додаємо майонез.
4. Відварені яйця ділимо на білки і жовтки. Посипаємо сир тертими жовтками.
5. Слідом йде терте яблуко.
6. Укладаємо подрібнені білки з майонезом.
7. Ставимо форму в холодильник для просочення.
8. Готовий салат прикрашаємо й подаємо до столу!
Салат Наречена з куркою та ананасом в домашніх умовах
Щоб домашній салат «Наречена» вийшов неймовірно соковитим і яскравим смаком, готуйте його з додаванням ананаса. Така закуска нікого не залишить байдужим, використовуйте простий покроковий рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Курка копчена – 300 гр.
- Ананаси консервовані – 340 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Горіх волоський – 50 гр.
- Майонез – 150 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Відварюємо курячі яйця.2. Копчену курку звільняємо від шкірки і розбираємо дрібними кубиками.
3. З ананасів зливаємо сік, сам продукт дрібно нарізаємо.
4. Сир пропускаємо через дрібну тертку.
5. Також чинимо з вареними яйцями.
6. Очищаємо і волоські горіхи подрібнюємо.
7. Копчену курку розмішуємо з невеликою кількістю майонезу.
8. Щільним шаром викладаємо курку.
9. Далі кладемо ананаси і поливаємо їх майонезом.
10. Слідом укладаємо яйця з майонезом.
11. З тертим сиром чинимо також.
12. Закриваємо заготівлю подрібненими горіхами.
13. Охолоджуємо салат і подаємо до столу. Можна пробувати!
Оригінальний рецепт салату Наречена з яблуком
Оригінальний рецепт приготування салату «Наречена» передбачає додавання яблука. Так блюдо вийде соковитим, ніжним і з приємною фруктовою кислинкою. Порадуйте частуванням своїх близьких або гостей.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сметана – 50 мл
- Майонез – 50 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Грудку і яйця відварюємо.
2. Куряче м’ясо нарізаємо невеликими кубиками.
3. Готуємо заправку: змішуємо сметану з майонезом.
4. Формуємо салат. Першим шаром кладемо курку. Поливаємо її заправкою.
5. Далі кладемо терте яблучко. Шкірку попередньо знімаємо.
6. Кладемо тертий сир і обмазуємо його заправкою.
7. Очищаємо яйця і очищаємо білки від жовтків.
8. Подрібнені жовтки щільно укладаємо на сирний шар. Обмазуємо заправкою.9. Закриваємо частування тертим білком. Ставимо частування в холодильник для просочення.
10. Готовий салат прикрашаємо і ставимо на стіл.