Салат «Ніжинський» з огірків на зиму – 7 рецептів з покроковими фото

Класичний «Ніжинський» салат з огірків, цибулі і кропу за ГОСТОМ СРСР

Рецепт культового огіркового салату, по якому готували мами і бабусі. У зимовий час, ця ароматна закуска, ставала прикрасою столу, а кількість інгредієнтів і правильна послідовність приготування передавалася з покоління в покоління.

Час приготування: 2 години 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 9 ст. л.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Кріп – 1 пучок

Процес приготування:

1. Вимиті і обсушені огірки нарізайте кружечками.

2. Очищений цибулю можна використовувати як нарізану кільцями, так і у вигляді півкілець.

3. Скласти скибочки огірка і цибулю в підходящу за розміром посуд, додати вказану кількість цукрового піску, оцту і солі, перемішати і залишити, щоб виділявся сік, на пару годин.

4. Утворену рідину злити і з’єднати з рослинним маслом, а потім нагріти маринад і кип’ятити 5 хвилин.

5. Пучок кропу промити, гарненько струсити від рідини і дрібно порізати. Всипати до огірків з цибулею і перемішати. Овочі розкласти по банках, залити маринадом і поставити на стерилізацію в широку жароміцну ємність на 15 хвилин. Салат закупорити гарячим, а після того, як повністю охолоне, перенести в місце, де підтримується прохолода.