Класичний «Ніжинський» салат з огірків, цибулі і кропу за ГОСТОМ СРСР
Рецепт культового огіркового салату, по якому готували мами і бабусі. У зимовий час, ця ароматна закуска, ставала прикрасою столу, а кількість інгредієнтів і правильна послідовність приготування передавалася з покоління в покоління.
Час приготування: 2 години 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Огірок – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 9 ст. л.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Кріп – 1 пучок
Процес приготування:
1. Вимиті і обсушені огірки нарізайте кружечками.
2. Очищений цибулю можна використовувати як нарізану кільцями, так і у вигляді півкілець.
3. Скласти скибочки огірка і цибулю в підходящу за розміром посуд, додати вказану кількість цукрового піску, оцту і солі, перемішати і залишити, щоб виділявся сік, на пару годин.
4. Утворену рідину злити і з’єднати з рослинним маслом, а потім нагріти маринад і кип’ятити 5 хвилин.
5. Пучок кропу промити, гарненько струсити від рідини і дрібно порізати. Всипати до огірків з цибулею і перемішати. Овочі розкласти по банках, залити маринадом і поставити на стерилізацію в широку жароміцну ємність на 15 хвилин. Салат закупорити гарячим, а після того, як повністю охолоне, перенести в місце, де підтримується прохолода.